|
|||
![]() |
|
|
|
© Fruzsika | 2007. márc. 11. 12:01 | Válasz | #997 |
![]() | |
Hol vagy Latsia????
|
2007. feb. 04. 10:42 | Válasz | #996 | |||
![]() | |||
Szia Latsia! Regeltem nálad, de valami bakot-meglőttem... nemjó felhasználónevet írtam be, légyszíves töröljél ki... lehet, hogy nyzang-ot írtam... azt meg nem ismerem... ![]() ![]() | |||
| |||
© Böbsi | 2006. dec. 15. 19:55 | Válasz | #995 | ||
![]() | |||
Szia Latsia! Te jó ég!! Ennyi minden! Nagyon szépek, guszták és biztos finomak is! ![]() ![]() ![]() Mozart golyók szimpik, megyek és megnézem a hozzávalót! | |||
|
© Latsia | 2006. dec. 14. 23:11 | Válasz | #994 |
![]() | |
Szia Zsizsukám aranyos vagy! Ja még bírom... ![]() |
© p.zsizsu | 2006. dec. 14. 23:06 | Válasz | #993 |
![]() | |
Szia Latsia! De jó, hogy itt vagy, má hiányoztál. Megint remekeltél. Ügyesek vagytok a kishercegnővel együtt, látom jól bírod. Már egy egész szakácskönyvre valód van. Pedig már vacsiztam, de most nagyokat nyelek. |
© Latsia | 2006. dec. 14. 22:59 | Válasz | #992 |
![]() | |
Ezeket készítettem mostanában.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© Eva | 2006. dec. 02. 08:23 | Válasz | #991 |
![]() | |
Szia Latsia, nagyon szépek a sütijeid! Remélem, szép napod lesz! |
© Latsia | 2006. dec. 01. 23:37 | Válasz | #990 |
![]() | |
Szia Zsizsu, oké, már többen megsütötték, sikerült Mindenkinek! Adventre készültek ma: ![]() ![]() |
© p.zsizsu | 2006. nov. 30. 19:53 | Válasz | #989 |
![]() | |
Szia Latsia! Én már el is mentettem a kenyertedet, biztos, hogy ki fogom próbálni! Remélem jól vagy! Szép estét! |
© Latsia | 2006. nov. 28. 22:51 | Válasz | #988 |
![]() | |
Jajj Lányok ez még nincs fent, majd holnap, mert ma nagyon fáradt vagyok! Bocsánat! |
2006. nov. 28. 21:38 | Válasz | #987 | |
![]() | |
Szia Latsia! A dagasztás nélküli kenyeredet jó, hogy felvágtad. Nagyon szép a bélzete! Én is átmegyek megnézem a receptjét! Ugye jól vagytok, még, ha nem is tudsz annyit aludni, amennyit szeretnél! Sokat mocorog már a baba? ![]() | |
© p.zsizsu | 2006. nov. 28. 20:23 | Válasz | #986 |
![]() | |
Szia Latsia! Istenien néz ki, már megyek is az oldaladra, menteni a recit. Minden rendbe a kishercegnővel? Pénteken már mondhatod, hogy a jövő hónapban jön a baby. Vigyázz magadra! |
© Latsia | 2006. nov. 28. 20:19 | Válasz | #985 |
![]() | |
Bingike, minden recept fent van az oldalamon! Ma sütöttem egy olyan kenyeret, amit nem szabad dagasztani! Isteni fonom lett, ez életem legjobb kenyere! Ilyen ropogós héjú és ennyire jó kenyeret még sosem ettem! "köretnek" bableves volt! ![]() ![]() ![]() |
© p.zsizsu | 2006. nov. 27. 22:30 | Válasz | #984 |
![]() | |
Szia Latsia! A kalács különösen tetszik! |
© Bingike | 2006. nov. 27. 18:30 | Válasz | #983 |
![]() | |
Szia Latsia, mindkettő nagyon guszta, megírnád, hogy hol találom a recepteket? A kalács különösen guszta, a husiból nem sokat látok, csak sejtem, hogy az is nagyon fini lehet. Köszi előre is. |
© Latsia | 2006. nov. 26. 21:54 | Válasz | #982 |
![]() | |
Ma 2 nagggyon finit készítettem, az egyikért nagy puszi Margitkának!!! ![]() ![]() ![]() |
2006. nov. 23. 22:57 | Válasz | #981 | |
![]() | |
Köszi! :-)
|
© Latsia | 2006. nov. 23. 22:36 | Válasz | #980 |
![]() | |
Igen Klikk, csak hogy le ne égjen! De tehetsz alá többet is, csak az nem kell utána. | |
2006. nov. 23. 22:29 | Válasz | #979 | |
![]() | |
Latsia! Fél ek zöldségleves kell hozzá? Zsizsu! Bármikor! :-) |
© Latsia | 2006. nov. 23. 22:29 | Válasz | #978 |
![]() | |
Nagyon finik és pár perc alatt készen vannak! 1/3 adagot csináltam, de már nyoma sincs! Láttam a sült almádat gyönyörű, hátmég a forma! Abban akár tásztát is süthetnél és akkor felvené a mintát...? | |
© p.zsizsu | 2006. nov. 23. 22:23 | Válasz | #977 |
![]() | |
Klikk! Egyszerűbb lenne, ha Te megcsinálnádén meg elmennék megenni! ![]() ![]() |
© p.zsizsu | 2006. nov. 23. 22:22 | Válasz | #976 |
![]() | |
Latsia! A golyókat is megnézem! Köszi! |
© Latsia | 2006. nov. 23. 22:20 | Válasz | #975 |
![]() | |
Sziasztok! Na mostanáig tartott, mire megint írni tudok, állandóan lefagy az oldal! ![]() Egytálételeknél találjátok, tényleg fini! De a meglepetésgolyó sem semmi! Puszi! |
2006. nov. 23. 22:14 | Válasz | #974 | |
![]() | |
Várj meg Zsizsu! Én is azt választottam! :-)
| |
© p.zsizsu | 2006. nov. 23. 22:05 | Válasz | #973 |
![]() | |
Szia Latsia! Nem semmi! Gratulálok ismét. A csőben sült kelbimbóért már megyek is a konyhádba! |
© Latsia | 2006. nov. 23. 21:46 | Válasz | #972 |
![]() | |
Az elmúlt napokban készültek: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© bringa | 2006. nov. 19. 19:08 | Válasz | #971 |
![]() | |
Addig is megsütöttem a túrós muffint, hát nagyon klassz lett ! Finom is és szép is ! most a Choc-a-Mocha muffin sül ! Remélem ez is jól fog sikerülni ! Megtaláltam a karácsonyi gyümölcskenyeret is a honlapodon, ezt is ki fogom próbálni . Szép karácsonyi hangulat lett a konyhádban ! Köszi a recepteket . Brigi ![]() |
© Latsia | 2006. nov. 19. 17:05 | Válasz | #970 |
![]() | |
Sziasztok a honlapomon lévő Karácsonyi gyümölcskenyér ennek a receptje, a Gyümölcskenyér pedig annak a másikna aminek szintén fent van a képe.
|
© bringa | 2006. nov. 18. 10:56 | Válasz | #969 |
![]() | |
Szia ! Én is ennek a kuglófformájú gyümölcskenyérnek a receptjét keresem ! A honlapodon lévő karácsonyi gyümölcskenyér ránézésre nem ugyanennek tűnik ! Brigi
| |
© Latsia | 2006. nov. 17. 23:37 | Válasz | #968 |
![]() | |
![]() |
2006. nov. 17. 22:17 | Válasz | #967 | |
![]() | |
Nem is tudom... Nekem ez tuti 100kg. ![]() |
© Latsia | 2006. nov. 17. 22:14 | Válasz | #966 |
![]() | |
Sziasztok, köszi! ![]() A napokban készültek.... ![]() Tandoori csirke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© Bingike | 2006. nov. 16. 20:15 | Válasz | #965 |
![]() | |
Szia Latsia! Istenien néz ki a kuglóf, ill. gyümücskenyér, hol találom meg a receptjét? Köszi |
2006. nov. 15. 21:42 | Válasz | #964 | |
![]() | |
Latsia! Ez nagyon szuper! Látom már a képre írást is megcsináltad! Ügyes vagy! ![]() | |
2006. nov. 15. 20:23 | Válasz | #963 | |
![]() | |
Nagyon szép! :-)
| |
© Latsia | 2006. nov. 15. 20:21 | Válasz | #962 |
![]() | |
Csak bekukk...este majd jövök, ma ezt sütöttem. Ez egy gyümikenyér, csak kuglófformában, a viláhgnap miatt ugye ![]() ![]() ![]() ![]() |
© p.zsizsu | 2006. nov. 15. 16:08 | Válasz | #961 |
![]() | |
Latsia! Ennek nagyon örülök, akkor megyek és megnézem! |
© Latsia | 2006. nov. 14. 22:16 | Válasz | #960 |
![]() | |
Sziasztok! ![]() Zsizsu, sütögetik a Lányok a Dolcen a zacsis kenyeredet, nagy sikerrel! ![]() |
2006. nov. 14. 21:18 | Válasz | #959 | |
![]() | |
Székelykáposzta! ![]() |
© p.zsizsu | 2006. nov. 14. 21:05 | Válasz | #958 |
![]() | |
Szia Latsia! Igazán csodás olgok ezek. Most olyan éhes lettem, megyek feltúrom a hűtőt! ![]() |
2006. nov. 14. 21:01 | Válasz | #957 | |
![]() | |
Szia Latsia! Ha beraksz egy két jó képet, majd megtaláljuk a receptet hozzá a honlapodon is! Köszi! ![]() | |
© Latsia | 2006. nov. 14. 21:00 | Válasz | #956 |
![]() | |
Az elmúlt napokban ezeket készítettem: Sárgaborsófőzelék füstölt hússal Egyszerű parasztkenyér Tojáskrém Karaj sütve röstivel Sült gesztenye Elegáns ünnepi csoki-fudge Székelykáposzta Karfiol leves Paradicsomos töltött táska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© Latsia | 2006. nov. 14. 20:49 | Válasz | #955 |
![]() | |
Sziasztok, sajnos a továbbiakban nem nagyon lesz időm ide is beírni a recepteket, így csak a képeket tudom gyorsan feldobni, a recepteket a honlapomon vagy az NLC Dolce vita topikban találjátok meg.
|
2006. nov. 09. 23:16 | Válasz | #954 | |
![]() | |
De gyönyörű bucik lesznek! :-)
| |
© Latsia | 2006. nov. 09. 23:13 | Válasz | #953 |
![]() | |
Hiszi a piszi, aki elhiszi! ![]() | |
2006. nov. 09. 22:08 | Válasz | #952 | |
![]() | |
Sose fogok ilyen szép kifliket formázni.
| |
© Latsia | 2006. nov. 09. 21:57 | Válasz | #951 |
![]() | |
Köszi! ![]() Na írom a gesztist, isteni a tészta, szerintem bármivel tölthető és állati könnyű kezelni, nem szakad, nem száraz, istenkirály! Gesztenyés kifli / Évitől 1 kg liszt 1/2 kg zsír 5 dkg élesztő 1 tejföl 2 dl-es 1 tojás 4 ek. kristálycukor 1,5 dl tej Az élesztőt felfuttatjuk, egy nagy tálban mindent összegyúrunk. Kis gombócokat veszünk a tésztából, kerekre nyújtjuk, nyolc háromszöget készitünk belőle, a háromszög közepébe tölteléket rakunk, feltekerjük. Töltelék. 50 dkg gesztenyemassza kb, 1 dl folyékony tejszín ízlés szerint rum Kenhetőnek kell lenni a tölteléknek. Közepesen meleg sütőben sütjük, forrón vaniliás porcukorban megforgatjuk. Latsia: - féladagot készítettem de az 1 tojást beletettem - a kenyérsütőgép dagasztotta-kelesztette a tésztát 1,5 óra alatt -180 fokra előmelegített sütőben sütötem, vigyázat hamar kész, nekem 15 perc alatt! - félbevettem a tésztát: - az egyik feléből körtnyújtva 8 nagy kiflit sütöttem, amit porcukorba forgattam - a másik felét szintén félbevéve 8 kis kiflit és egy rudat sütöttem /amit a gesztenyén kívül egy kis mazsival is megszórtam feltekerés előtt/, megkenve őket tojásásrgájával, megszárítva melegen, majd újra lekenve hidegre téve, meghintve szórócukorral és sütve - egy picivel több tejszínt tettem bele, de sokat nem szabad, mert kifolyik a töltelék! Képek: 1. a fele tésztából 8 nagyobb kifli 2. és sülve 3. porcukorba forgatva 4. a másik fele feléből 8 kiskifli és tekercs 5. sülve 6. kiflicskék tálon 7. tekercs tálon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2006. nov. 09. 21:48 | Válasz | #950 | |
![]() | |
De jól néz ki! Megyek vissza a kezdetekig, szerintem nem láttam még minden receptedet.
|
© Latsia | 2006. nov. 09. 21:36 | Válasz | #949 |
![]() | |
Szia Bingike! Ezeket a csatniféleségeket húshoz /akár hideg sülthöz akár meleghez/ ajánlják, ez amit én ideírta, kifejezetten karácsonyí ízű, tehát pld egy pulykasült mellé nagyon fini, de bármilyen húshoz jó. Böbsi, örülök, hogy tetszik, majd mesélj hogy ízlett! Tegnap: PENNE PÓRÉHAGYMÁVAL ÉS BACONNAL 300 g penne - tollhegytészta / eredetiben 350 g 1 nagy póré tisztítva és aprítva / eredetiben 3 kicsi szerepel 175 g bacon aprítva olívaolaj 50 g vaj a szószhoz: 50 g vaj 50 g liszt 850 ml tej 175 g reszelt Cheddar sajt 75 ml zsíros tejszín frissen reszelt szerecsendió só, bors a tetejére: 2 csapott ek frissen reszelt Parmesan sajt 1 csapott ek zsemlemorzsa 2 csipet cayenne bors 1,7 literes jól kivajazott tűzálló tál vagy tepsi Forralj vizet egy nagy edényben, sózd és egy pár csepp olívaolajat is tegyél bele, főzd meg a tésztát benne, majd szűrd le. Amíg a tészta fő, olvaszd meg a vajat egy mély serpenyőben, és párold puhára benne a pórét és a bacont. Egy másik edényben készítsd el a szószt a vajjal, a liszttel és a tejjel, hagyd nagyon alacsony hőfokon főni. Most tedd az előkészített kivajazott sütőformába a tésztát és a hagymás bacont és jól keverd el. Keverd a Cheddar sajtot a szószhoz, ízesítsd sóval-borssal és a szerecsendióval, majd végül keverd hozzá a tejszínt is. Öntsd rá a tésztakeverékre, szórd meg a tetejét a parmesan sajttal és a zsemlemorzsával, valamint a cayenne borssal. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt kész. Latsia: - nagyon jó vendégváró étel, mert előre is összeállítható és csak sütni kell - állati finom ![]() ![]() Ma: Borsós tokány 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma. kevés apróra vágott petrezselyemzöld. 1 üveg zöldborsó konzerv 1 üveg apró savanyú uborka. 1 pohár tejföl. só, bors, liszt, zsír Egy evőkanálnyi sertészsírral, egy reszelőn lereszelt nagy fej hagymát lábasban megdisztelünk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéscombot. Pár percig a hagymával kevergetve puhítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük és a húst félig megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a csíkokra vágott uborkát. Úgy a jó, ha a hús puhára főtt és az uborka is puha lesz. 1 pohár tejföl és 1 ek liszttel habarást készítünk és belekeverjük a tokányba. Ugyanekkor belekeverjük a petrezselyenzöldet is. Pár percig főzzük. Ügyelni kell arra, ha megfőtt a tokány, a leve ne legyen bő. Szinte csak annyi legyen amennyi a húst ellepi. Természetesen menet közben kóstolgassuk és ízlés szerint sózzuk! A borsó és a savanyú uborka levét nem használjuk fel! Köretnek főtt tésztát vagy nokedlit javaslok! Latsia: - féladagot készítettem kettőnknek, zsír helyett olívaolajjal - de a tejfölből, beletettem az 1 pohárnyit - tésztával körítettem ![]() |
© Bingike | 2006. nov. 09. 10:54 | Válasz | #948 |
![]() | |
Szia Latsia! Először is gyönyörű a házatok, egy kicsit szörföztem a lapodon. Azt szeretném kérdezni Tőled, hogy ezt a csatnit mivel kell fogyasztani, mert még nem láttam ilyet. Köszi. |
© Böbsi | 2006. nov. 08. 18:37 | Válasz | #947 | ||
![]() | |||
Szia Latsia! Megint remek dolgokat látok itt, de ezt a csatnit biztos elkészítem, karácsonyra isteni finomság lessz! | |||
|
© Latsia | 2006. nov. 07. 22:00 | Válasz | #946 |
![]() | |
Zsizsu nem bánod meg, semmi meló és nagyon fini! Elfelejtettem odaírni, hogy én a fele datolya helyett fügét tettem bele, így 4 féle gyümi van benne. | |
© Latsia | 2006. nov. 07. 21:58 | Válasz | #945 |
![]() | |
Mareszka, á dehogy, csak megláttam ezeket a reciket, lefordítottam és szinte minden volt itthon hozzá, gondoltam kipróbálom ![]() Nagyon könnyű az elkészítésük! Én párhuzamosan csináltam a kettőt. A csatnival nem is kell foglalkozni, az magától fő szinte.. | |
© p.zsizsu | 2006. nov. 07. 21:23 | Válasz | #944 |
![]() | |
Latsia! Ez a csatni megfogott, azt hiszem el is készítem karácsonyra. |
© Maresz | 2006. nov. 07. 21:07 | Válasz | #943 |
![]() | |
Hát nagyon csodálom a türelmedet és az előre látásod! ![]() | |
© Latsia | 2006. nov. 07. 21:02 | Válasz | #942 |
![]() | |
És a mai finomságok Karácsonyra: Karácsonyi csatni 1 liter lesz belőle 350 g magozott aszalt szilva 275 g magozott aszalt datolya 275 g aszalt sárgabarack 450 g hámozott hagyma 570 ml gyümölcsecet / almaecet 50g só 1 csapott tk frissen reszelt gyömbér vagy 1 púpozott tk őrölt gyömbér 75 g vegyesbors 450 g demerara cukor A szárított gyümiket ésa hagymát apróra vágjuk vagy géppel aprítjuk. Az ecetet egy lábosba öntjük a sóval és a gyömbérrel, egy teaszűrőbe vagy gézbe tesszük a borsokat és ezt is az edénybe tesszük. Felforraljuk majd beleszórjuk az aszalt gyümiket és a hagymát a cukorral együtt. Fedő nélkül, takarék lángon gyüngyöztetjük 1,5 órát, vagy addig, amíg a csatni puha lesz. Néha megkeverjük. Abból is látod hogy kész van, ha egy kanállal megemeled a csatnit és nem megy a helyére rögön az ecetes lé. Közben mésékelt hőfokon a sütőben 5 perc alatt gőzöld ki az üveget. A kész csatnit kanalazd bele, jól zárd le a tetejét és cimkézd fel ahogy kihűlt. Egy hónapig hagyd állni a fogyasztás előtt. Latsia: - féladagot csináltam, isteni lett! ![]() ![]() ![]() FŰSZERES MANDARIN BEFŐTT 1/2 liter lesz belőle 600 g mandarin típusú narancs 225 ml fehérborecet / gyenge 225 g világos barnacukor 5 cm-es fahéj darabokra vágva 1 csapott tk egész szegfűszeg 2 lapocska szerecsendió 3/4 csapott tk vegyesbors Mosd meg a narancsot, töröld meg és szeleteld 5 mm vastagságú karikákra. Tedd egy lábosba 570 ml vízzel, forrald fel majd azonnal vedd takarékra és gyöngyöztesd 45 percig, amíg a narancsok megpuhulnak. Szűrd le, tedd félre a narancskarikákat, a főzőlevet tartsd meg és tedd vissza az edénybe az ecettel, a cukorral és a fűszerekkel. Főzd a keveréket 10 percig, majd tedd hozzájuk a narancskarikákat és vedd takarékra, majd 20 percig gyöngyöztesd együtt. Tedd a narancskarikákat a közben sterilizált /sütőben alacsonyhőfokon 5 perc/ üvegbe, a szirupot főzd tovább, amíg 275 ml lesz belőle. Most tegyél a narancsra a szirupból a fűszerekkel együtt, de ne csukd be az üveget, mert a maradék szirupot csak 24 óra múlva öntöd rá, amikor már a narancs beszívott egy kicsit a szirupból. Zárd le szorosan és hagyd érni 1 hónapot. 3 hónapig áll el. Latsia: - csak a leszűrt narancs-főzőlé felét tedd vissza szirupnak főzni, különben nagyon sok marad meg - nekem nem kellett 45 perc a puhuláshoz /csak 30/, és utána a szirupban is rövidebb ideig főztem /5 percig/ hogy ne puhuljanak túl - a fele datolyát fügével helyettesítettem, így 4 féle gyümiből lett ![]() ![]() ![]() |
2006. nov. 07. 16:50 | Válasz | #941 | |
![]() | |
Szia Latsia! Igen, mostanában eléggé lassú és akadozó sajnos a fórum, de főleg esténként vettem ezt észre. A receptejeidre én is kíváncsi vagyok, nagyon tetszenek a fotók! ![]() | |
© Latsia | 2006. nov. 07. 13:38 | Válasz | #940 |
![]() | |
Szia Zsizsu! köszi, majd a reciket is felteszem de olyan tetűlassú ez a fórum, hogy nincs kedvem kivárni, remélem később jobb lesz, bár mostanában többször így jártam és ezért arrébb álltam. |
© p.zsizsu | 2006. nov. 07. 11:57 | Válasz | #939 |
![]() | |
Szia Latsia! De jó, hogy itt vagy, má hiányoltalak. Megint remekeltél. Főleg malacsült tetszik. A süti is istenien néz ki. Most megyek és kieszem a hűtőt, olyan éhes lettem! Pszillak! |
© Latsia | 2006. nov. 07. 11:53 | Válasz | #938 |
![]() | |
Ezeket készítettem az elmúlt napokban: Kelkáposztaleves kecskesajttal 1 kisebb fej kelkáposzta 15 dkg kecskesajt 1,2 l zöldségleves 1 fej vöröshagyma 1 dl olívaolaj 1-1 sárgarépa és fehérrépa 2 ek liszt 1 ek pirospaprika 1 csokor petrezselyem őrölt kömény, só, bors Az apróra vágott hagymát futassuk meg az olajban, majd tegyük bele a karikákra vágott répákat. Pár percig pirítsuk majd szórjuk meg a liszttel, és süssük zsemleszínűre. Húzzuk félre a tűzről, keverjük bele a pirospaprikát, és öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg a köménnyel. Amikor a répák roppanósak, tegyük bele a vékonyra csíkozott kelkáposztát, azt is főzzük roppanósra, és petrezselyemmel ízesítsük. Tálaláskor a forró levest merjük tányérokba, és szórjuk bele a kisebb kockákra vágott kecskesajtot. ![]() Csirkés-pórés-gombás tál levelestésztában 2 csirkemell bőrrel 2 közepes póréhagyma 275 ml száraz cider 2 közepes sárgarépa 1 cm-es karikákra vágva 1 babérlevél 1 csipet kakukkfű 225 g levelestészta egy kis liszt 1 tojás felverve 1 tk parmezán só, bors A szószhoz: 275 ml tej 2 dkg liszt 2 dkg vaj 1 csipet cayenne-i bors 25 g reszelt Cheddar sajt reszelve 10 g parmezán sajt reszelve őrölt szerecsendió só, bors 1 db kb. 18-20 cmes átmérőjű 6 cm magas tűzálló tál. Először tedd a cidert egy közepes edénybe, vele együtt a répát, a babért, a kakukkfüvet, sót-borsot. Forrald fel, fedd le és főzd tovább kislángon 5-6 percig. Vedd le a póré vastag zöld részét és a gyökérrészt, majd szeleteld fel a többi részét átlósan 1 cm-es darabokra, megfelezve a közepén. Tedd ezt is az edénybe a csirkével együtt és főzd tovább 10 percig. Ezalatt: A szószhoz tedd a tejet, a lisztet, a vajat és cayenne borsot egy közepes edénybe és gyenge tűzre. Egy habverővel kevergesd amíg egy fényes, puha szószt kapsz, majd gyönygyöztesd 5 percig nagyon gyenge tűzön. Tedd bele a sajtot és keverd el amíg elolvad. Ízesítsd sóval-borssal és egy kis frissen reszelt szerecsendióval. Utána szűrd le a csirkét a zöldséggel, tedd félre a levet, a babért és a kakukkfüvet dobd ki. Tedd vissza az edénybe a levet, forrald fel és csökkentsd 2 ek-lal. Közben vedd le a csirke bőrét, vágd falatnyi darabokra a húsát. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd a ciderbe a sajtszószt, melegítsd át és tedd bele a csirkét, és a zöldséget. És végül tedd a tésztát egy lisztezett felületre, vágj ki belőle egy 23 cm-es kört. Nyújtsd ki a levágott darabokat és vágj belőlük egy darab 1 cm-es csíkot. Nedvesítsd be az edény szélét és tedd rá a tésztacsíkot a peremére. Nedvesítsd be a csíkot, majd a körtésztát fektesd a ragura és óvatosan húzd fel a tészta szélét a peremen lévő tésztára, nyomkodd rá és a felesleget vágd le. Gyúrd össze a levágott darabokat nyújtsd ki és vágj belőlük levélformát. Kend meg felvert tojással a tésztát és tedd rá a leveleket, majd azokat is kend le. Szórd meg parmezánnal és süsd 20 perc alatt készre. Latsia: - nem pont olyan lett, mint amit szeretettem volna, mert elnéztem 2 mondatot a fordításnál, de a már jó variációt írtam ide.. - isteni finom és könnyű ![]() Karalábéleves ![]() Malacsült ![]() Marcipános szilvatorta 1 kg szilva 3 dkg felaprított mandula 20 dkg marcipánmassza 22 dkg margarin 22 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor csipet só 4 tojás 25 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 zacskó sütőpor a forma kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa A szilvát kimagozzuk. Serpenyőben a mandulát szárazon megpirítjuk, majd kivesszük. A marcipánt durvára lereszeljük. A puha margarinból 20 dkg-ot 20 dkg cukorral, a van.cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverünk. Beleszórjuk a marcipánt, majd egyenént beledolgozzuk a tojásokat. Végül belekeverjük a keményítővel, a pirított mandulával és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Elosztjuk rajta a szilvát, majd a maradék porcukorral és 2 dkg kockára vágott margarinnal megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A formában rácsra állítva kihűtjük, és szórócukorral meghintve kínálhatjuk. Latsia: - 10 perc alatt összeállítottam, utána már csak sült - féladagot sütöttem 20-as formában, de lehet kicsit nagyobba is - nagyon fini! ![]() ![]() |
|
|
|