A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Sütés - főzés Pilcher módra
Néhány alkotásom, amiket szeretnék megosztani másokkal. Vagy azért, mert olyan borzasztóak, vagy azért, mert olyan remekek.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


margit22007. okt. 08. 17:45 | Válasz | #255 
Margaréta!
A gyakorló topikba gyakoroljál, az arra való!


 © margareta512007. okt. 08. 17:44 | Válasz | #254 

 © margareta512007. okt. 08. 17:18 | Válasz | #253 

 © margareta512007. okt. 08. 17:17 | Válasz | #252 

 © pilcher2007. jan. 29. 15:27 | Válasz | #251 
Rozsos bagett: (úgy elfogyott, hogy nincs kép róla!)

3dl víz
1,5 ek olaj
1 ek méz
100g tk rozsliszt
440 g BL80
1kk sikér
1 km cukor
2 km só
1kk őrölt kömény
1 cs. aszkorbinsav
1 csipet őrölt feketebors
2,5g élesztő

Dagasztás kelesztés után négy részre osztom, fél órát kelestem még, aztán tojással megkenem, sajttal megszórom, és sütöm.

Sziszi rozskenyere, Annamarinak szeretettel:

150g rozsliszt
1 ek tk tönköyliszt
+ annyi BL80, vagy finomliszt, hogy 600g legyen
3 dl víz+2 ek, ha szükséges
2 ek olaj
2 km só, cukor
1mk őrölt kömény
1 csipet bors
2,5 deka élesztő (friss)
sikér, aszkorbinsav

10 percig sütöttem 220 fok körül, aztán 50 percig 170 fokon. Vízzel sütés után azonal megkentem, és a sütőben végig volt egy kis víz tálkában.

Sokáig eláll, nagyon puha, és nem morzsolódik.






Graham zsömle

150g grahamliszt
3 ek krumplipehely
+annyi BL80 (vagy finomliszt), hogy 600g legyen
3 dl langyos víz+1 ek
2 ek olaj
2,5 dkg élesztő
2 km só
1 km cukor
aszkorbinsav
0,5 tk sikér

Dagasztás-kelesztés után nyolc részre osztottam, formáztam, kelesztettem még 30 percet, és sütöttem 30 percet: 5 perc 220 fokon, 25 180-on, és vízzel lekentem. Habkönnyő, ropogós héjú zsömi lett, és mind el is fogyott.




 © pilcher2007. jan. 08. 19:40 | Válasz | #250 
Egy kis Juhtúrós sztrapacska: /Fruzsika után szabadon/

Hozzávalók:
6 közepes nagyságú krumpli
kicsi só
30 deka liszt
25 deka erdélyi szalonna
25 deka juhtúró

Van egy sose használt konyhai robotgépem, amit bevetettem végre krumplireszelésre. Ezzel egy perc alatt lereszeltem a krumplit, és kicsi sóval, meg a liszttel bekevertem. Sós vízbe szaggattam, és kifőztem a nokedliket, amik olyan furán néznek ki a krumpli miatt, de nem baj. Nagyobbacskákat szaggattam, és tovább főztem, mint a normál nokedlit. Előtte a szalonnát kockára vágtam, és jól kisütöttem a zírját, aminek a felét a jénaiba öntöttem, a felét meghagytam.
A jénaiba szedtem ki a lecsepegtetett nokedliket, rá a zsírra. Ezután a maradék zsírban felforrósítottam a juhtúrót, két kanál tejföllel, és a nokedlikre öntöttem, majd rászórtam a szalonnadarabokat.
Így tettem be a sütőbe 20 percre.

Mikor másodszor készítettem, össze is kevertem a túrós masszát a nokedlivel, hogy jól átjárja mindenütt.




Mindenkinek ajánlom, aki nagyon finomat akar, de nem fogyózik.

margit22007. jan. 08. 18:56 | Válasz | #249 
Szia Pilcher!

Ezek valóban nagyon szépre sikerültek! Már állok is hozzá!

 © pilcher2007. jan. 08. 18:38 | Válasz | #248 
Margitkám!

Kicserélnéd a fonott kalács recimnél a képet ezekre? Szerintem most jobban sikerültek.

Köszi!


 © pilcher2007. jan. 08. 18:35 | Válasz | #247 
A mai reggelink, az utolsó morzsáig elfogyott:



 © pilcher2007. jan. 07. 22:31 | Válasz | #246 
Biza, jobban!!
Lefotóztam, de majd csak holnap teszem fel...most kicsit elfáradtam...

margit22007. jan. 07. 16:40 | Válasz | #245 
Szia Pilcher!

Klasszul mutatnak a fotók! Igazán guszta ételeket csináltál. Már bővítettem is az oldaladat!
Remélem, hogy a fonott kalácsod is ugyanilyen jól sikerül a fiúknak!

 © pilcher2007. jan. 07. 14:58 | Válasz | #244 
Köszönöm Margitka, ha jól látom sikerült is.
Beírtam a reciket is, bár sok újdonságot nem hoztam. Megyek, sütök egy fonott kalácsot a fiúknak reggelre. Mindenkinek további szép vasárnapot!

margit22007. jan. 06. 17:30 | Válasz | #243 
Pilcher!

Én itt nem tudok segíteni, de a gyakorló topik 20. hozzászólásában Fruzsika leírta, hogy mit kell tenni, hogy ne bélyeg nagyságuak legyenek a képek!


 © pilcher2007. jan. 06. 16:05 | Válasz | #242 
Elnézéste, hogy ilyen kicsik a képek...nemtom miért.
Maritkám, ha tudsz valamit kezdeni velük, megköszönném.

 © pilcher2007. jan. 06. 16:03 | Válasz | #241 
Sziasztok Lányok!!
Végre van egy kis időm, és íg tudok néhány képet feltölteni. A reciket majd csak este gépelem be, mert viszem a fiúkat sétálni.

Ez az első alkotásom idén, Túrós batyu:

1/2 kg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tojássárgája
kis só
10 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj

Ebből tésztaprogin dagasztottam, majd kelesztettem a tésztát, és átgyúrás, kinyújtás után felvágtam nyolc egyenlő részre, megtöltöttem túrótöltelékkel, kicsit még kelesztettem, lekentem tojássárgájával, és megsütöttem.

Túrótöltelék:
1/2 kg túró
2 tojássárgája, és felvert habja
kb 15 dkg cukor
vaníliáscukor, citromhéja, mazsi ízlés szerint
csipetnyi só



A karácsonyi Nyitott diós fonatom:

Latsia recijét követtem,nem változtattam semmit.




A legfinomabb Graham-kenyerem, kicsiben:

30 dkg Grahamliszt
10 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
3 dl víz
2kk só, cukor
kicsi lötyi ecet (mert nem volt itthon aszkorbinsav
1 tk sikér
5 dkg vaj
2,4 dkg élesztő

Miután megsütöttem, vízzel lekentem, így csuda ropogós lett a héja.





nagyban:



SRC="http://img.tar.hu/pilcher/size2/27778692.jpg" border=0>

Francia rozsos kenyér:

rozskovászból készült. Előző este :
1 dl langyos víz
1kk méz
0,7 dkg élsztő
Összekevertem, tíz percig hagytam állni, majd 6 dkg rozslisztet, és 7 dkg finomlisztet kevertem hozzá. Fél napot pihent a konyhában, lezárva.

2,5 dl víz
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
0,7 dkg élesztő
1 tk sikér
1,5 kk só
és a kovász

Tésztaprogin dagasztottam, majd kikapcsoltam a gépet, és hagytam megkellni. Kivettem, átgyúrtam, formáztam, még kelesztettem negyven percet, majd forró sütőbe tettem be, 10 perc múlva lejebb vettem az erősséget, és összesen így 55 percig sütöttem. Pirosabbra szerettem volna, de ha új sütőt veszek valaha, majd pontosan udni fogom, hogy hány fokon sütök épp.

Ezt is lekentem közvetlenül sütés után vízzel.


Végül egy kis töltött csirkecomb:

A tölteléke klasszikus:

combonként 1 főtt tojás
4 combra egy nyers tojás
tejbe áztatott szikkadt zsemle, vagy kenyér
só, bors,sok petrezselymezöld
kis zsír


 © pilcher2006. dec. 20. 15:06 | Válasz | #240 
jajj, szia!
Már vagyok!
Dehogy, csak mint tapasztalatlan, meg mint akinek rémegyszerű a sütője írtam az 55 percet
Fél órának elégnek kellett volna lennie

 © bringa2006. nov. 22. 21:37 | Válasz | #239 
Szia ! na, most Tőled is loptam receptet, mégpedig a zsömlét, mert oly gyönyörűséges ! Már sülnek is , nagyon guszták. A kérdésem az , hogy tényleg 55 percig kell sütni ? azért gondolom kicsit soknak a sütési időt, mert a kenyér is egy órát sül, az pedig azért egy nagyobb darab . Köszi, Brigi

margit22006. máj. 04. 06:59 | Válasz | #238 
Szia Pilcher!

Az alábbi linkre rákattintva is elérheted az oldaladat, ha az uw-t karbantartják:

http://margit2.try.hu/Pilcher.htm

A teljes oldalt pedig erről: http://margit2.try.hu/


 © pilcher2006. máj. 02. 16:59 | Válasz | #237 
Sziasztok4
Készítettem Bagettet, kicsit másképp, mint Böbsi, ilyen lett.




A világ legegyszerűbb almás sütije.


margit22006. ápr. 20. 16:29 | Válasz | #236 

Igen, nekem is tetszik! Reméljük, hogy Pilcher beírja a pontos receptjét, és akkor az oldalára is felteszem!

 © Maresz2006. ápr. 20. 14:38 | Válasz | #235 
Szia! A Sziszi süti receptjét hol találom?

klikk2006. ápr. 20. 09:07 | Válasz | #234 
Na! Már az előbb rossz helyre tévedtem. :-) Reggel van.
Nagyon finom a tárkonyos leves!!!!!!!!! Köszi! :-))))))))))

klikk2006. ápr. 19. 21:08 | Válasz | #233 
Ma este főztem meg a levest, de csak holnap szabad megenni. Majd megírom, milyen lett!

klikk2006. ápr. 17. 16:40 | Válasz | #232 
Közben kaptam vagy 100 palántát. Mindjárt leszűröm a kocsonyát, úgy döntöttem, ma csak a leves készül el holnapra, nekem. :-)

 © pilcher2006. ápr. 17. 14:49 | Válasz | #231 
Örülök, hogy megpróbálod, remélem ízleni fog!

klikk2006. ápr. 17. 14:44 | Válasz | #230 
Köszi!!!!!!!!!! A leves menni fog. Igaz, tejszínem nincs, de ha lenne se azzal készíteném, hanem tejföllel. Azt szeretem. De ilyen levest még nem főztem, úgyhogy hajrá.:-)
A kalácshoz is lehet, hogy hozzákezdek. Majd este beszámolok.
Egerben lakom.

 © pilcher2006. ápr. 17. 14:40 | Válasz | #229 
Szaia Klikk!
Felétek esik? (Mondjuk nemtom merre laksz.) Nálunk itt Szoboszlón süt a nap hétágra!
Beírtam a kalács recijét is, már híre hamva nincs a másodiknak sem, azt 50 dkg lisztből csináltam.

klikk2006. ápr. 17. 14:29 | Válasz | #228 
A kalács receptjét megtalálom valahol? Ha már bezavart az eső, hátha lenne időm rá...

klikk2006. ápr. 17. 14:28 | Válasz | #227 
Bár látom, tejes. Nem baj. :-) Holnap fehérje-nap, lecsúszna másfél liter.

klikk2006. ápr. 17. 14:26 | Válasz | #226 
Pont most értem ide. :-) Izgulok ám nagyon, hogy legyen itthon hozzávaló! :-)))

 © pilcher2006. ápr. 17. 14:25 | Válasz | #225 
Szia Klikk!
Már írom is a kép fölé.

klikk2006. ápr. 16. 22:59 | Válasz | #224 
Szia:-) Egyelőre az a tárkonyos tavaszi leves érdekelne. Nagyon! Megteszed, hogy leírod, ha lesz időd?

 © pilcher2006. ápr. 16. 22:47 | Válasz | #223 
Most csak képeket hozok, recit majd később írok be.

Sárgatúró:

Ahány liter tej, annyiszor 10 tojást használtam., 2 vaníliás cukrot, pici sót, 2 liter tejhez 11 kanál cukrot. Amikor a tej forrni kezd, lassan beleeresztjük az alaposan felvert tojásokat, és folyamatosan kavargatjuk.
Akkor jó, ha az edény oldalához nyomva nem megy szét, és a leve víztiszta. (Nincs benne tej).
Sűrű kendőbe jól kinyomkodjuk, és kicsepegtetjük.






Kalács

75 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor (én 12 dkg kristályból csináltam)
pici só


Dagasztás után két órát kelesztettem, mert a tej miatt nehezebben kel, aztán formáztam, és még egy bő órát kelesztettem. A második kelesztés alatt háromszor tejes tojással megkentem, és nagyon kicsi lángon kell sütni, én az elején nem így tettem, ezért égett meg a teteje.
Tuti kell neki 45 perc sülés.

A reci Keresztapámtól való, Ő pék,mindig Ő sütötte a legfinomabbakat húsvétkor.



Ilyen ronda lett:



Viszont finom volt:



Sziszi-süti


Két lapot sütök a Cappucíner süti recije alapján:
6 tojássárgáját 6 ek cukorral kikeverek, 1 dl olajat, 6 ek lisztet, fél csomag sütőport, 2 ek kakaót, és a 6 tojás felvert habját belekeverem, és megsütöm.

Gesztenyekrémet készítek:
25 dkg gesztenyemasszát 15 dkg margarinnal kikeverek, 1 ek kakaóport, 10 dkg porcukrot, 2 ek rumot, csipetnyi sót,és fél deci tejet keverek bele.

A krém felét az egyik lapra kenem, rá magozott cseresznyét, vagy meggyet szórok, rákenem a krém másik felét, erre a második lap jön. A tetejére meggylekvárt kenek nagyon véknyan, majd a csokimáz, ami Margitka Gizisütijén is van.




Tárkonyos tavaszileves



1 ek olivaolaj
kis fej vöröshagyma
négy kisebb sárgarépa
15 dkg gomba
15 dkg mirelit zöldborsó és zöldbab
1 kanál liszt
1 dl tejszín
só, bors, tárkony, pár csepp tárkonyecet, 1 babérlevél

A hagymát az olivaolajon megpárolom, rádobom a gombát, és a sárgarépát,és összepárolom néhány percig. Ezután a zöldbab és a borsó kerül bele, sózom, borsozom, tárkonyt és babérlevelet adok hozzá, és így párolom még tovább.
Aztán a listtel megszórom, és felengedem vízzel. Mikor készre főtt, a tejszínnel krémesítem, és még egyszer fűszerezem, sóval, borssal és tárkonnyal, tárkonyecettel.

Most tettem bele még nokedlit is, a fiaim imádják, de eredendően nem kell bele.


Brandenburgi sertésborda


 © pilcher2006. ápr. 14. 15:20 | Válasz | #222 
Szóval egy kicsit megégett, mert nem voltam itthon a sütéskor, a férjem későn vette ki.
A vaníliaöntet 5keres, és nem vagyok tőle elájulva, mert nem sokkal jobb, mint a puding, és jóval kevesebb van belőle. Az volt ráírva, hogy 1-2 kanál cukor kell bele, én 1,5 kanállal tettem, hogy ne legyen édes, de így is nagyon édes lett.

 © pilcher2006. ápr. 14. 15:16 | Válasz | #221 
Aranygaluska vanília öntettel

0,5 kg finomliszt + 2 kanál dagasztás közben
3 dl tej
6 dkg olvasztott vaj
2 ek porcukor
1 tk kristálycukor
1 kk só
aszkorbinsav
2 dkg élesztő
cukrozott darált dió

A dió kivételével összedagasztom a hozzávalókat, az élesztőt felfuttatom. Kiveszem a gépből és jó bő órát kelesztem.
Ezután az első képen látható, hogy olajba mártott kanállal kiszaggatom, és beleforgatom a dióba, majd szépen egymás mellé teszem olajozott tepsiben.
Mikor az összes tészta elfogyott, még fél órát kelesztem, és forró sütőben megsütöm.









 © p.zsizsu2006. ápr. 12. 21:26 | Válasz | #220 
Pilcher!
Írtam levelet!!!

 © p.zsizsu2006. ápr. 12. 21:01 | Válasz | #219 
Szia Pilcher!

Igazán gyönyörű kenyeret sütöttél ma. Látom Neked is bejött a kovászos kenyér, én is azt sütök rendszeresen.
Gratulálok.

 © mckoy2006. ápr. 12. 18:38 | Válasz | #218 
szia pilcher! nagyon szépeket készítettél..a kefirtorta engem is érdekelne..vártalak,majd gyere ha lesz egy kis időd..

 © pilcher2006. ápr. 12. 18:05 | Válasz | #217 
Beírom most, a kép alá. Bocsánat a késésért, de annyi dolgom van, már megint tele a mosogató.

margit22006. ápr. 12. 08:31 | Válasz | #216 
Szia Pilcher!

Csodálatos lett a kovászos kenyered! Gratulálok! Látom, hogy a bélzete nagy szép hézagos!
A joghurttortáról még nem írtad be a recit, pedig érdekelne...

 © pilcher2006. ápr. 11. 23:07 | Válasz | #215 
Jöttem dicsekedni a mai kovászos kenyeremmel, mert isteni lett.
Íme:
45 dkg BL80
14 dkg kovász
1 dl kaukázusi kefír
1,3 dl víz
2 ek floriol étolaj
2 kk só, cukor
aszkorbinsav
1 kk sikér
1 ek burgonyapehely







Holnap majd bővebben, mára ennyi.
Jó éjszakát.

 © pilcher2006. ápr. 09. 22:34 | Válasz | #214 
Itt a kép a zsömiről:



Elkészült a Latsiától szerzett kínai ananászos csirkemell is, nagyon finom.

3 csirkemellfilét csíkokra vágtam, lisztbe forgattam, és olajon hirtelen kisütöttem.
Sóztam, kicsit borsoztam, hozzáadtam 1 ananászkonzerv levét,2 ek citromlét, 2 dl száraz fehérbort,egy húsleveskockát, kevés Worcester-szószt, és egy tk cukrot.
Fedő alatt lassú tűzön kb.15 percig pároltam.
A lecsorgatott ananászt egy serpenyőbenerős tűzön megpirítottam, 1 kk cukorral, és 2 kk citromlével. Hozzáöntöttem a húshoz, és így összefőztem lassú tűzön, 5 perc alatt.


Latsiától eltértem annyiban, hogy borsot is használtam, és az én ízésem úgy diktálta, hogy tegyek egy tk cukrot a szószhoz. Én valódi citromlevet használtam, mert a reci nem írta milyet kell, és én csak ilyet tartok itthon.




A joghurttortáról ezt az egy képet sikerült készíteni, mert vendégeim voltak, és híre-hamva nem maradt.
Joghurttorta:

2* 0,5 l naturjoghurt
6 ek cukor
2 ek zselatin
3 dl tej
2 tejszínhabpor
babapiskóta
gyümölcs

A joghurtot a cukorral és a zselatinnal elkeverem, és felmelegítem.
A tejet és a tejszínhabport felverem, és a két masszát összekeverem. Ne legyen meleg a zselatinos, mert akkor összeesik a hab.
Tortaformát babapiskótával kibélelek, ráöntöm a massza felét, néhány percig várok, aztán gyümölccsel megszórom. Ezután a massza másik felét is ráöntöm, és három órára hűtőbe teszem. Ezután díszítem. Nagyon finom, nem édes, és nagyon hamar megvan. Ugyanilyen hamar képes lefogyni is.



Holnap beírom a recit is, mert kb. fél óra alatt kész van, és gyümi nélkül kb 400 forintba kerül. Ja, és nagyon finom.

 © pilcher2006. ápr. 09. 22:14 | Válasz | #213 
Ma reggelire zabpelyhes zsömit sütöttem:

50 dkg BL80
1 ek zabpehely
3 dkg margarin
3 dl tej
2 kk só
2kk cukor
sikér, aszkorbinsav
Tojással kentem meg a tetejét.


 © pilcher2006. ápr. 09. 07:34 | Válasz | #212 
Szia Klikk, nagyon köszönöm, igyekszem.

klikk2006. ápr. 08. 09:07 | Válasz | #211 
Szia:-) Fantasztikus dolgokat olvastam, gyönyörűek a fotókon látható ételek. :-)

 © Böbsi2006. márc. 28. 16:28 | Válasz | #210 
Közben megleltem a kis drágát!
bobsii.gportal.hu

 © Böbsi2006. márc. 28. 16:23 | Válasz | #209 
Szia Pilcher!

Most körbenézek, de hátha nem találom meg. Hol van az a sárgatúró reci?
bobsii.gportal.hu

 © pilcher2006. márc. 28. 15:02 | Válasz | #208 
Sajnos nem, de hallottam, csak hallottam róla.

margit22006. márc. 28. 07:41 | Válasz | #207 
Szia Pilcher!

Köszi, hogy Te is raktál be képet a sárgatúróról! Nagyon gusztán néz ki! Látom, hogy többen is ismeritek. A sós formájában nem ismerted Te sem?

 © pilcher2006. márc. 28. 07:17 | Válasz | #206 
A tavalyi sárgatúró, és a kézzel dagasztott, házi édes kalácsom!

margit22006. márc. 26. 19:02 | Válasz | #205 
Igen, én is variáltam már a Böbsi féle brióst, briósvirágot sütöttem, ha emlékeztek rá! De tényleg még töltve nem próbáltam ki, pedig úgy is nagyon finom lehet! Ami késik, nem múlik! Lesz még belőle valami finomság!

 © Böbsi2006. márc. 26. 18:31 | Válasz | #204 
Pilcherkém! Ez nagyon klasz!!!! Ezt még lehetne fokozni, hogy megtöltöd és ugyan igy torta formába megsütöd!
bobsii.gportal.hu

 © mckoy2006. márc. 26. 18:00 | Válasz | #203 
ez igen! nagyon szép,és gondolom finom is mert az nagyon jó recept!
ügyes vagy pilcher,hogy ilyen ötletesen megoldottad:
az a pici ujjacsaka ugye nem a tiéd???

 © pilcher2006. márc. 26. 17:12 | Válasz | #202 
Minap ezt alkottam Böbsi briósából:








 © pilcher2006. márc. 26. 07:06 | Válasz | #201 
Hú! Már megint rozkor nem voltam!
Kristálycukrot Fruzsika! Bocsánat!

 © Fruzsika2006. márc. 24. 10:30 | Válasz | #200 
Pilcherkém!
A Raffaello szelet fehér tésztájába kristálycukrot teszel a habba, vagy porcukrot?

 © Latsia2006. márc. 22. 17:09 | Válasz | #199 
Hu ez nagyon-nagyon szép lett!!!!!
Gratula!

 © pilcher2006. márc. 22. 14:57 | Válasz | #198 
Sziasztok!
Íme a tegnapi kovászos Graham-kenyerem:

25 dkg Graham liszt
5 dkg rétesliszt
10 dkg finomliszt
18 dkg kovász
1 dl kefír
1 dl langyos víz ( tészta állagától függően lehet még több)
3 ek burgonyapehely
2-3 dkg margarin
2 kk só és cukor
kicsi aszkorbinsav
2 kk sikér
1 dkg élesztő(kicsit kevesebb is lehet)


A tetejét sós vízzel kentem meg, és megszórtam szezámmal. Nemtom miért, de nem volt rossz.

Dagasztás után kikapcsoltam a gépeet, és 1+3/4 órát kelt, majd formáztam, és még 50 percig kelt.

Ropogós, és nagyon ízletes, bár én kevesebb sót(1,5kk) raktam, és többet elbírt volna.




 © pilcher2006. márc. 21. 18:32 | Válasz | #197 
Lilike!
Kétkaros gépre Zsizsunál a Fehér kovászos kenyérreci a jó. Arányaiban ugyanez.

Kovászt Fruzsinál a kovászos3 lisztes kenyérnél van, de leírom ide is.

Gyorskovász

1 dl langyos víz
1 kk méz
0,7 dkg élesztő

Ezeket összekevered, tíz percig állni hagyod, majd 13 dkg BL 80-as lisztet keversz bele. Műanyag edénybe rakom, jól lefedem, és 12 órát szobahőmérsékleten érlelem. Jó büdi lesz.
Ekkor már használható. Kiveszed a kellő mennyiséget, a maradékot meg beeteted liszttel, és vízzel, nokedli sűrűségűre. Hűtőben kell tárolni.

 © pilcher2006. márc. 21. 18:21 | Válasz | #196 
Sziasztok!
Fruzsika! A tepsi nagy, nézd meg a 166 vagy 120-as hozzászólást itt, abban sütöttem!

Lilike!
Tortaformába rakom a kenyeret, neked a 12-es hozzászólást kellene megnézni, úgy formázom, ahogy ott van!

Egykaros gépre tudom megadni a Zsizsu féle recit, nem írtad, hogy a tied milyen.

24 dkg BL80
24 dkg tönkölybúza fehérliszt
2 ek burgonyapehely( zabpehely is jó)
1,5 ek olivaolaj
1,5 km só
2/3 km cukor
1,5 km sikér
kicsi aszkorbinsav
0,7 dkg élesztő
12 dkg kovász
2,1 dl víz


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker