|
|||
![]() |
|
|
|
2007. okt. 08. 17:45 | Válasz | #255 | |
![]() | |
Margaréta! A gyakorló topikba gyakoroljál, az arra való! ![]() |
© margareta51 | 2007. okt. 08. 17:44 | Válasz | #254 |
![]() | |
© margareta51 | 2007. okt. 08. 17:18 | Válasz | #253 |
![]() | |
© margareta51 | 2007. okt. 08. 17:17 | Válasz | #252 |
![]() | |
© pilcher | 2007. jan. 29. 15:27 | Válasz | #251 |
![]() | |
Rozsos bagett: (úgy elfogyott, hogy nincs kép róla!) 3dl víz 1,5 ek olaj 1 ek méz 100g tk rozsliszt 440 g BL80 1kk sikér 1 km cukor 2 km só 1kk őrölt kömény 1 cs. aszkorbinsav 1 csipet őrölt feketebors 2,5g élesztő Dagasztás kelesztés után négy részre osztom, fél órát kelestem még, aztán tojással megkenem, sajttal megszórom, és sütöm. Sziszi rozskenyere, Annamarinak szeretettel: 150g rozsliszt 1 ek tk tönköyliszt + annyi BL80, vagy finomliszt, hogy 600g legyen 3 dl víz+2 ek, ha szükséges 2 ek olaj 2 km só, cukor 1mk őrölt kömény 1 csipet bors 2,5 deka élesztő (friss) sikér, aszkorbinsav 10 percig sütöttem 220 fok körül, aztán 50 percig 170 fokon. Vízzel sütés után azonal megkentem, és a sütőben végig volt egy kis víz tálkában. Sokáig eláll, nagyon puha, és nem morzsolódik. Graham zsömle 150g grahamliszt 3 ek krumplipehely +annyi BL80 (vagy finomliszt), hogy 600g legyen 3 dl langyos víz+1 ek 2 ek olaj 2,5 dkg élesztő 2 km só 1 km cukor aszkorbinsav 0,5 tk sikér Dagasztás-kelesztés után nyolc részre osztottam, formáztam, kelesztettem még 30 percet, és sütöttem 30 percet: 5 perc 220 fokon, 25 180-on, és vízzel lekentem. Habkönnyő, ropogós héjú zsömi lett, és mind el is fogyott. |
© pilcher | 2007. jan. 08. 19:40 | Válasz | #250 |
![]() | |
Egy kis Juhtúrós sztrapacska: /Fruzsika után szabadon/ Hozzávalók: 6 közepes nagyságú krumpli kicsi só 30 deka liszt 25 deka erdélyi szalonna 25 deka juhtúró Van egy sose használt konyhai robotgépem, amit bevetettem végre krumplireszelésre. Ezzel egy perc alatt lereszeltem a krumplit, és kicsi sóval, meg a liszttel bekevertem. Sós vízbe szaggattam, és kifőztem a nokedliket, amik olyan furán néznek ki a krumpli miatt, de nem baj. Nagyobbacskákat szaggattam, és tovább főztem, mint a normál nokedlit. Előtte a szalonnát kockára vágtam, és jól kisütöttem a zírját, aminek a felét a jénaiba öntöttem, a felét meghagytam. A jénaiba szedtem ki a lecsepegtetett nokedliket, rá a zsírra. Ezután a maradék zsírban felforrósítottam a juhtúrót, két kanál tejföllel, és a nokedlikre öntöttem, majd rászórtam a szalonnadarabokat. Így tettem be a sütőbe 20 percre. Mikor másodszor készítettem, össze is kevertem a túrós masszát a nokedlivel, hogy jól átjárja mindenütt. Mindenkinek ajánlom, aki nagyon finomat akar, de nem fogyózik. |
2007. jan. 08. 18:56 | Válasz | #249 | |
![]() | |
Szia Pilcher! Ezek valóban nagyon szépre sikerültek! Már állok is hozzá! ![]() | |
© pilcher | 2007. jan. 08. 18:38 | Válasz | #248 |
![]() | |
Margitkám! Kicserélnéd a fonott kalács recimnél a képet ezekre? Szerintem most jobban sikerültek. Köszi! |
© pilcher | 2007. jan. 08. 18:35 | Válasz | #247 |
![]() | |
A mai reggelink, az utolsó morzsáig elfogyott: |
© pilcher | 2007. jan. 07. 22:31 | Válasz | #246 |
![]() | |
Biza, jobban!! Lefotóztam, de majd csak holnap teszem fel...most kicsit elfáradtam... |
2007. jan. 07. 16:40 | Válasz | #245 | |
![]() | |
Szia Pilcher! Klasszul mutatnak a fotók! Igazán guszta ételeket csináltál. Már bővítettem is az oldaladat! Remélem, hogy a fonott kalácsod is ugyanilyen jól sikerül a fiúknak! ![]() | |
© pilcher | 2007. jan. 07. 14:58 | Válasz | #244 |
![]() | |
Köszönöm Margitka, ha jól látom sikerült is. Beírtam a reciket is, bár sok újdonságot nem hoztam. Megyek, sütök egy fonott kalácsot a fiúknak reggelre. Mindenkinek további szép vasárnapot! |
2007. jan. 06. 17:30 | Válasz | #243 | |
![]() | |
Pilcher! Én itt nem tudok segíteni, de a gyakorló topik 20. hozzászólásában Fruzsika leírta, hogy mit kell tenni, hogy ne bélyeg nagyságuak legyenek a képek! ![]() | |
© pilcher | 2007. jan. 06. 16:05 | Válasz | #242 |
![]() | |
Elnézéste, hogy ilyen kicsik a képek...nemtom miért. Maritkám, ha tudsz valamit kezdeni velük, megköszönném. |
© pilcher | 2007. jan. 06. 16:03 | Válasz | #241 |
![]() | |
Sziasztok Lányok!! Végre van egy kis időm, és íg tudok néhány képet feltölteni. A reciket majd csak este gépelem be, mert viszem a fiúkat sétálni. Ez az első alkotásom idén, Túrós batyu: 1/2 kg liszt 2 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 tk cukor 2 tojássárgája kis só 10 dkg porcukor 6 dkg olvasztott vaj Ebből tésztaprogin dagasztottam, majd kelesztettem a tésztát, és átgyúrás, kinyújtás után felvágtam nyolc egyenlő részre, megtöltöttem túrótöltelékkel, kicsit még kelesztettem, lekentem tojássárgájával, és megsütöttem. Túrótöltelék: 1/2 kg túró 2 tojássárgája, és felvert habja kb 15 dkg cukor vaníliáscukor, citromhéja, mazsi ízlés szerint csipetnyi só A karácsonyi Nyitott diós fonatom: Latsia recijét követtem,nem változtattam semmit. A legfinomabb Graham-kenyerem, kicsiben: 30 dkg Grahamliszt 10 dkg finomliszt 15 dkg rétesliszt 3 dl víz 2kk só, cukor kicsi lötyi ecet (mert nem volt itthon aszkorbinsav 1 tk sikér 5 dkg vaj 2,4 dkg élesztő Miután megsütöttem, vízzel lekentem, így csuda ropogós lett a héja. nagyban: Francia rozsos kenyér: rozskovászból készült. Előző este : 1 dl langyos víz 1kk méz 0,7 dkg élsztő Összekevertem, tíz percig hagytam állni, majd 6 dkg rozslisztet, és 7 dkg finomlisztet kevertem hozzá. Fél napot pihent a konyhában, lezárva. 2,5 dl víz 20 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 0,7 dkg élesztő 1 tk sikér 1,5 kk só és a kovász Tésztaprogin dagasztottam, majd kikapcsoltam a gépet, és hagytam megkellni. Kivettem, átgyúrtam, formáztam, még kelesztettem negyven percet, majd forró sütőbe tettem be, 10 perc múlva lejebb vettem az erősséget, és összesen így 55 percig sütöttem. Pirosabbra szerettem volna, de ha új sütőt veszek valaha, majd pontosan udni fogom, hogy hány fokon sütök épp. Ezt is lekentem közvetlenül sütés után vízzel. Végül egy kis töltött csirkecomb: A tölteléke klasszikus: combonként 1 főtt tojás 4 combra egy nyers tojás tejbe áztatott szikkadt zsemle, vagy kenyér só, bors,sok petrezselymezöld kis zsír |
© pilcher | 2006. dec. 20. 15:06 | Válasz | #240 |
![]() | |
jajj, szia! Már vagyok! Dehogy, csak mint tapasztalatlan, meg mint akinek rémegyszerű a sütője írtam az 55 percet Fél órának elégnek kellett volna lennie |
© bringa | 2006. nov. 22. 21:37 | Válasz | #239 |
![]() | |
Szia ! na, most Tőled is loptam receptet, mégpedig a zsömlét, mert oly gyönyörűséges ! Már sülnek is , nagyon guszták. A kérdésem az , hogy tényleg 55 percig kell sütni ? azért gondolom kicsit soknak a sütési időt, mert a kenyér is egy órát sül, az pedig azért egy nagyobb darab . Köszi, Brigi
|
2006. máj. 04. 06:59 | Válasz | #238 | |
![]() | |
Az alábbi linkre rákattintva is elérheted az oldaladat, ha az uw-t karbantartják: |
© pilcher | 2006. máj. 02. 16:59 | Válasz | #237 |
![]() | |
Sziasztok4 Készítettem Bagettet, kicsit másképp, mint Böbsi, ilyen lett. A világ legegyszerűbb almás sütije. |
2006. ápr. 20. 16:29 | Válasz | #236 | |
![]() | |
Igen, nekem is tetszik! Reméljük, hogy Pilcher beírja a pontos receptjét, és akkor az oldalára is felteszem! ![]() | |
© Maresz | 2006. ápr. 20. 14:38 | Válasz | #235 |
![]() | |
Szia! A Sziszi süti receptjét hol találom?
|
2006. ápr. 20. 09:07 | Válasz | #234 | |
![]() | |
Na! Már az előbb rossz helyre tévedtem. :-) Reggel van. Nagyon finom a tárkonyos leves!!!!!!!!! Köszi! :-)))))))))) |
2006. ápr. 19. 21:08 | Válasz | #233 | |
![]() | |
Ma este főztem meg a levest, de csak holnap szabad megenni. Majd megírom, milyen lett!
|
2006. ápr. 17. 16:40 | Válasz | #232 | |
![]() | |
Közben kaptam vagy 100 palántát. Mindjárt leszűröm a kocsonyát, úgy döntöttem, ma csak a leves készül el holnapra, nekem. :-)
| |
© pilcher | 2006. ápr. 17. 14:49 | Válasz | #231 |
![]() | |
Örülök, hogy megpróbálod, remélem ízleni fog!
|
2006. ápr. 17. 14:44 | Válasz | #230 | |
![]() | |
Köszi!!!!!!!!!! A leves menni fog. Igaz, tejszínem nincs, de ha lenne se azzal készíteném, hanem tejföllel. Azt szeretem. De ilyen levest még nem főztem, úgyhogy hajrá.:-) A kalácshoz is lehet, hogy hozzákezdek. Majd este beszámolok. Egerben lakom. |
© pilcher | 2006. ápr. 17. 14:40 | Válasz | #229 |
![]() | |
Szaia Klikk! Felétek esik? (Mondjuk nemtom merre laksz.) Nálunk itt Szoboszlón süt a nap hétágra! Beírtam a kalács recijét is, már híre hamva nincs a másodiknak sem, azt 50 dkg lisztből csináltam. |
2006. ápr. 17. 14:29 | Válasz | #228 | |
![]() | |
A kalács receptjét megtalálom valahol? Ha már bezavart az eső, hátha lenne időm rá...
|
2006. ápr. 17. 14:28 | Válasz | #227 | |
![]() | |
Bár látom, tejes. Nem baj. :-) Holnap fehérje-nap, lecsúszna másfél liter. ![]() |
2006. ápr. 17. 14:26 | Válasz | #226 | |
![]() | |
Pont most értem ide. :-) Izgulok ám nagyon, hogy legyen itthon hozzávaló! :-)))
| |
© pilcher | 2006. ápr. 17. 14:25 | Válasz | #225 |
![]() | |
Szia Klikk! Már írom is a kép fölé. |
2006. ápr. 16. 22:59 | Válasz | #224 | |
![]() | |
Szia:-) Egyelőre az a tárkonyos tavaszi leves érdekelne. Nagyon! Megteszed, hogy leírod, ha lesz időd?
| |
© pilcher | 2006. ápr. 16. 22:47 | Válasz | #223 |
![]() | |
Most csak képeket hozok, recit majd később írok be. Sárgatúró: Ahány liter tej, annyiszor 10 tojást használtam., 2 vaníliás cukrot, pici sót, 2 liter tejhez 11 kanál cukrot. Amikor a tej forrni kezd, lassan beleeresztjük az alaposan felvert tojásokat, és folyamatosan kavargatjuk. Akkor jó, ha az edény oldalához nyomva nem megy szét, és a leve víztiszta. (Nincs benne tej). Sűrű kendőbe jól kinyomkodjuk, és kicsepegtetjük. Kalács 75 dkg liszt 4 tojás 2,5 dl tej 10 dkg margarin 3 dkg élesztő 10 dkg porcukor (én 12 dkg kristályból csináltam) pici só Dagasztás után két órát kelesztettem, mert a tej miatt nehezebben kel, aztán formáztam, és még egy bő órát kelesztettem. A második kelesztés alatt háromszor tejes tojással megkentem, és nagyon kicsi lángon kell sütni, én az elején nem így tettem, ezért égett meg a teteje. Tuti kell neki 45 perc sülés. A reci Keresztapámtól való, Ő pék,mindig Ő sütötte a legfinomabbakat húsvétkor. Ilyen ronda lett: Viszont finom volt: Sziszi-süti Két lapot sütök a Cappucíner süti recije alapján: 6 tojássárgáját 6 ek cukorral kikeverek, 1 dl olajat, 6 ek lisztet, fél csomag sütőport, 2 ek kakaót, és a 6 tojás felvert habját belekeverem, és megsütöm. Gesztenyekrémet készítek: 25 dkg gesztenyemasszát 15 dkg margarinnal kikeverek, 1 ek kakaóport, 10 dkg porcukrot, 2 ek rumot, csipetnyi sót,és fél deci tejet keverek bele. A krém felét az egyik lapra kenem, rá magozott cseresznyét, vagy meggyet szórok, rákenem a krém másik felét, erre a második lap jön. A tetejére meggylekvárt kenek nagyon véknyan, majd a csokimáz, ami Margitka Gizisütijén is van. Tárkonyos tavaszileves 1 ek olivaolaj kis fej vöröshagyma négy kisebb sárgarépa 15 dkg gomba 15 dkg mirelit zöldborsó és zöldbab 1 kanál liszt 1 dl tejszín só, bors, tárkony, pár csepp tárkonyecet, 1 babérlevél A hagymát az olivaolajon megpárolom, rádobom a gombát, és a sárgarépát,és összepárolom néhány percig. Ezután a zöldbab és a borsó kerül bele, sózom, borsozom, tárkonyt és babérlevelet adok hozzá, és így párolom még tovább. Aztán a listtel megszórom, és felengedem vízzel. Mikor készre főtt, a tejszínnel krémesítem, és még egyszer fűszerezem, sóval, borssal és tárkonnyal, tárkonyecettel. Most tettem bele még nokedlit is, a fiaim imádják, de eredendően nem kell bele. Brandenburgi sertésborda |
© pilcher | 2006. ápr. 14. 15:20 | Válasz | #222 |
![]() | |
Szóval egy kicsit megégett, mert nem voltam itthon a sütéskor, a férjem későn vette ki. A vaníliaöntet 5keres, és nem vagyok tőle elájulva, mert nem sokkal jobb, mint a puding, és jóval kevesebb van belőle. Az volt ráírva, hogy 1-2 kanál cukor kell bele, én 1,5 kanállal tettem, hogy ne legyen édes, de így is nagyon édes lett. |
© pilcher | 2006. ápr. 14. 15:16 | Válasz | #221 |
![]() | |
Aranygaluska vanília öntettel 0,5 kg finomliszt + 2 kanál dagasztás közben 3 dl tej 6 dkg olvasztott vaj 2 ek porcukor 1 tk kristálycukor 1 kk só aszkorbinsav 2 dkg élesztő cukrozott darált dió A dió kivételével összedagasztom a hozzávalókat, az élesztőt felfuttatom. Kiveszem a gépből és jó bő órát kelesztem. Ezután az első képen látható, hogy olajba mártott kanállal kiszaggatom, és beleforgatom a dióba, majd szépen egymás mellé teszem olajozott tepsiben. Mikor az összes tészta elfogyott, még fél órát kelesztem, és forró sütőben megsütöm. |
© p.zsizsu | 2006. ápr. 12. 21:26 | Válasz | #220 |
![]() | |
Pilcher! Írtam levelet!!! |
© p.zsizsu | 2006. ápr. 12. 21:01 | Válasz | #219 |
![]() | |
Szia Pilcher! Igazán gyönyörű kenyeret sütöttél ma. Látom Neked is bejött a kovászos kenyér, én is azt sütök rendszeresen. Gratulálok. |
© mckoy | 2006. ápr. 12. 18:38 | Válasz | #218 |
![]() | |
szia pilcher! nagyon szépeket készítettél..a kefirtorta engem is érdekelne..vártalak,majd gyere ha lesz egy kis időd..
|
© pilcher | 2006. ápr. 12. 18:05 | Válasz | #217 |
![]() | |
Beírom most, a kép alá. Bocsánat a késésért, de annyi dolgom van, már megint tele a mosogató.
|
2006. ápr. 12. 08:31 | Válasz | #216 | |
![]() | |
Szia Pilcher! Csodálatos lett a kovászos kenyered! Gratulálok! Látom, hogy a bélzete nagy szép hézagos! ![]() A joghurttortáról még nem írtad be a recit, pedig érdekelne... | |
© pilcher | 2006. ápr. 11. 23:07 | Válasz | #215 |
![]() | |
Jöttem dicsekedni a mai kovászos kenyeremmel, mert isteni lett. Íme: 45 dkg BL80 14 dkg kovász 1 dl kaukázusi kefír 1,3 dl víz 2 ek floriol étolaj 2 kk só, cukor aszkorbinsav 1 kk sikér 1 ek burgonyapehely Holnap majd bővebben, mára ennyi. Jó éjszakát. |
© pilcher | 2006. ápr. 09. 22:34 | Válasz | #214 |
![]() | |
Itt a kép a zsömiről: Elkészült a Latsiától szerzett kínai ananászos csirkemell is, nagyon finom. 3 csirkemellfilét csíkokra vágtam, lisztbe forgattam, és olajon hirtelen kisütöttem. Sóztam, kicsit borsoztam, hozzáadtam 1 ananászkonzerv levét,2 ek citromlét, 2 dl száraz fehérbort,egy húsleveskockát, kevés Worcester-szószt, és egy tk cukrot. Fedő alatt lassú tűzön kb.15 percig pároltam. A lecsorgatott ananászt egy serpenyőbenerős tűzön megpirítottam, 1 kk cukorral, és 2 kk citromlével. Hozzáöntöttem a húshoz, és így összefőztem lassú tűzön, 5 perc alatt. Latsiától eltértem annyiban, hogy borsot is használtam, és az én ízésem úgy diktálta, hogy tegyek egy tk cukrot a szószhoz. Én valódi citromlevet használtam, mert a reci nem írta milyet kell, és én csak ilyet tartok itthon. A joghurttortáról ezt az egy képet sikerült készíteni, mert vendégeim voltak, és híre-hamva nem maradt. Joghurttorta: 2* 0,5 l naturjoghurt 6 ek cukor 2 ek zselatin 3 dl tej 2 tejszínhabpor babapiskóta gyümölcs A joghurtot a cukorral és a zselatinnal elkeverem, és felmelegítem. A tejet és a tejszínhabport felverem, és a két masszát összekeverem. Ne legyen meleg a zselatinos, mert akkor összeesik a hab. Tortaformát babapiskótával kibélelek, ráöntöm a massza felét, néhány percig várok, aztán gyümölccsel megszórom. Ezután a massza másik felét is ráöntöm, és három órára hűtőbe teszem. Ezután díszítem. Nagyon finom, nem édes, és nagyon hamar megvan. Ugyanilyen hamar képes lefogyni is. Holnap beírom a recit is, mert kb. fél óra alatt kész van, és gyümi nélkül kb 400 forintba kerül. Ja, és nagyon finom. |
© pilcher | 2006. ápr. 09. 22:14 | Válasz | #213 |
![]() | |
Ma reggelire zabpelyhes zsömit sütöttem: 50 dkg BL80 1 ek zabpehely 3 dkg margarin 3 dl tej 2 kk só 2kk cukor sikér, aszkorbinsav Tojással kentem meg a tetejét. |
© pilcher | 2006. ápr. 09. 07:34 | Válasz | #212 |
![]() | |
Szia Klikk, nagyon köszönöm, igyekszem.
|
2006. ápr. 08. 09:07 | Válasz | #211 | |
![]() | |
Szia:-) Fantasztikus dolgokat olvastam, gyönyörűek a fotókon látható ételek. :-) |
© Böbsi | 2006. márc. 28. 16:28 | Válasz | #210 | ||
![]() | |||
Közben megleltem a kis drágát!
| |||
|
© Böbsi | 2006. márc. 28. 16:23 | Válasz | #209 | ||
![]() | |||
Szia Pilcher! Most körbenézek, de hátha nem találom meg. Hol van az a sárgatúró reci? | |||
| |||
© pilcher | 2006. márc. 28. 15:02 | Válasz | #208 |
![]() | |
Sajnos nem, de hallottam, csak hallottam róla.
|
2006. márc. 28. 07:41 | Válasz | #207 | |
![]() | |
Szia Pilcher! Köszi, hogy Te is raktál be képet a sárgatúróról! Nagyon gusztán néz ki! Látom, hogy többen is ismeritek. A sós formájában nem ismerted Te sem? | |
© pilcher | 2006. márc. 28. 07:17 | Válasz | #206 |
![]() | |
A tavalyi sárgatúró, és a kézzel dagasztott, házi édes kalácsom! |
2006. márc. 26. 19:02 | Válasz | #205 | |
![]() | |
Igen, én is variáltam már a Böbsi féle brióst, briósvirágot sütöttem, ha emlékeztek rá! De tényleg még töltve nem próbáltam ki, pedig úgy is nagyon finom lehet! Ami késik, nem múlik! Lesz még belőle valami finomság! ![]() |
© Böbsi | 2006. márc. 26. 18:31 | Válasz | #204 | ||
![]() | |||
Pilcherkém! Ez nagyon klasz!!!! Ezt még lehetne fokozni, hogy megtöltöd és ugyan igy torta formába megsütöd!
| |||
|
© mckoy | 2006. márc. 26. 18:00 | Válasz | #203 |
![]() | |
ez igen! nagyon szép,és gondolom finom is mert az nagyon jó recept! ügyes vagy pilcher,hogy ilyen ötletesen megoldottad: az a pici ujjacsaka ugye nem a tiéd??? |
© pilcher | 2006. márc. 26. 17:12 | Válasz | #202 |
![]() | |
Minap ezt alkottam Böbsi briósából: |
© pilcher | 2006. márc. 26. 07:06 | Válasz | #201 |
![]() | |
Hú! Már megint rozkor nem voltam! Kristálycukrot Fruzsika! Bocsánat! |
© Fruzsika | 2006. márc. 24. 10:30 | Válasz | #200 |
![]() | |
Pilcherkém! A Raffaello szelet fehér tésztájába kristálycukrot teszel a habba, vagy porcukrot? |
© Latsia | 2006. márc. 22. 17:09 | Válasz | #199 |
![]() | |
Hu ez nagyon-nagyon szép lett!!!!! Gratula! ![]() | |
© pilcher | 2006. márc. 22. 14:57 | Válasz | #198 |
![]() | |
Sziasztok! Íme a tegnapi kovászos Graham-kenyerem: 25 dkg Graham liszt 5 dkg rétesliszt 10 dkg finomliszt 18 dkg kovász 1 dl kefír 1 dl langyos víz ( tészta állagától függően lehet még több) 3 ek burgonyapehely 2-3 dkg margarin 2 kk só és cukor kicsi aszkorbinsav 2 kk sikér 1 dkg élesztő(kicsit kevesebb is lehet) A tetejét sós vízzel kentem meg, és megszórtam szezámmal. Nemtom miért, de nem volt rossz. Dagasztás után kikapcsoltam a gépeet, és 1+3/4 órát kelt, majd formáztam, és még 50 percig kelt. Ropogós, és nagyon ízletes, bár én kevesebb sót(1,5kk) raktam, és többet elbírt volna. |
© pilcher | 2006. márc. 21. 18:32 | Válasz | #197 |
![]() | |
Lilike! Kétkaros gépre Zsizsunál a Fehér kovászos kenyérreci a jó. Arányaiban ugyanez. Kovászt Fruzsinál a kovászos3 lisztes kenyérnél van, de leírom ide is. Gyorskovász 1 dl langyos víz 1 kk méz 0,7 dkg élesztő Ezeket összekevered, tíz percig állni hagyod, majd 13 dkg BL 80-as lisztet keversz bele. Műanyag edénybe rakom, jól lefedem, és 12 órát szobahőmérsékleten érlelem. Jó büdi lesz. Ekkor már használható. Kiveszed a kellő mennyiséget, a maradékot meg beeteted liszttel, és vízzel, nokedli sűrűségűre. Hűtőben kell tárolni. |
© pilcher | 2006. márc. 21. 18:21 | Válasz | #196 |
![]() | |
Sziasztok! Fruzsika! A tepsi nagy, nézd meg a 166 vagy 120-as hozzászólást itt, abban sütöttem! Lilike! Tortaformába rakom a kenyeret, neked a 12-es hozzászólást kellene megnézni, úgy formázom, ahogy ott van! Egykaros gépre tudom megadni a Zsizsu féle recit, nem írtad, hogy a tied milyen. 24 dkg BL80 24 dkg tönkölybúza fehérliszt 2 ek burgonyapehely( zabpehely is jó) 1,5 ek olivaolaj 1,5 km só 2/3 km cukor 1,5 km sikér kicsi aszkorbinsav 0,7 dkg élesztő 12 dkg kovász 2,1 dl víz |
|
|
|