A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Magnetta konyhája
A kipróbált recpetjeim gyűjteménye.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


margit22008. ápr. 25. 16:05 | Válasz | #33 
Szia Magnetta!

Azért lett link, mert véletlenül nem a [kép]-re kattintottál, hanem mellette az [url]-re!




 © Magnetta2008. ápr. 25. 15:52 | Válasz | #32 
nem tudom miért, de csak igy sikerült feltennem a lisztek képét. :)

 © Magnetta2008. ápr. 25. 15:50 | Válasz | #31 

 © Magnetta2008. ápr. 25. 15:49 | Válasz | #30 

 © Magnetta2008. ápr. 25. 15:38 | Válasz | #29 
A kenyér receptje:
310 ml langyos viz, 1 pici mérő cukor, 2 pici mérő só, 1 nagy mérő olaj és 50 dkg liszt. Normál programon, közepes szin sütéssel készült.
A liszt a Spar-ban kapható SÜTNIVALÓ (fehér, rozs, félbarna)lisztkeverék kenyér házi sütéséhez, amely az élesztőt is tartalmazza.
Mindjárt készitek képet róla és felrakom az is.

A kalács receptjét pedig itt valakinek a lapján találtam, géppel kelesztettem....de leirom azt is.

50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 8 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, 1 mokkáskanál só.

Nekem picit iztelennek tünt, bár vajjal és lekvárral megkenve finom volt. Legközelebb talán picivel több cukrot rakok bele, hátha mégfinomabb lesz. 4-5 napig puha maradt zacsiba és a kenyértartóba.

margit22008. ápr. 18. 19:43 | Válasz | #28 
Magnetta!

Látom, hogy megint tettél be új recepteket a konyhádba. Gratulálok az kenyérsütő géphez! Valóban szép a kenyered, a kalács is szépen megkelt! De áruld el, hogy milyen receptek alapján sütötted a kenyeret, és a kalácsot!


 © Magnetta2008. ápr. 18. 19:36 | Válasz | #27 

 © Magnetta2008. ápr. 18. 19:35 | Válasz | #26 
vettem kenyérsütő gépet.....ime életem első kenyere :) fincsi lett nagyon.



és életem első foszlos kalácsa is sikerült :)

http://www.picmix.hu/pic/Magnetta/1526p3290094.jpg

 © Magnetta2008. ápr. 18. 19:33 | Válasz | #25 
ILDIKÓ SZELET

Hozzávalók:
60 dkg liszt
15 dkg cukor
5 dkg RAMA
1,5 csomag szalakálé
1 vérnarancs aroma
1 pohár tejföl

Krém:
20 dkg RAMA
20 dkg porcukor
1 vaniliás cukor

4 dl tej – 4 evőkanál liszt

A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Három lapot sütünk a gáztepsi zsírozott hátán.

A tejet a liszttel felfőzzük sűrű péppé. Ha kihűlt hozzáke-verjük a RAMA, porcukor, vaniliás cukor keverékét.
Ezzel a krémmel töltjük a lapokat.
Tetejére csokimázt rakhatunk.


 © Magnetta2008. ápr. 18. 19:32 | Válasz | #24 
itt a kép is hozzá :)

 © Magnetta2008. ápr. 18. 19:22 | Válasz | #23 
VENDÉGVÁRÓ

4-5 tojásból kakaós piskóta
2-3 tojásból piskóta

krém:
3 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg cukor

A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert cukrot és vajat.
Összeállítás: a kakaós piskótát kettévágjuk. Alulra a kakaós piskóta jön, majd a krém fele. Rá a sima piskóta, majd a krém másik fele és tetejére a kakaós piskóta másik fele.




 © Magnetta2008. feb. 11. 05:49 | Válasz | #22 
SAKK MATT SZELET
Sárga tészta:
16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dkg liszt, késhegynyi sütőpor
barna tészta:
16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 10dlg liszt, 2 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor
töltelék:
sárgabarack lekvár
A tésztához a lágy margarint, cukrot, vaniliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját, majd a sütőporos lisztet. (Barna tésztánál a kakaót elkeverjük előbb a liszttel. Nagyobb tepsibe terítjük szét a tésztát. Kb. 1,5 cm magasnak kell lennie a kisült lapoknak. Közepes lángon megsütjük. Mindkét lapot kettévágjuk és lekvárral összeragasztjuk (s - b - s - b sorrend-ben). Tetejére nehezéket teszünk, és néhány órát pihentetjük. Ezután kb. 1,5 - 2 cm-es szeleteket vágunk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk lekvár-ral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonjuk.

 © Magnetta2008. feb. 11. 05:47 | Válasz | #21 
FEKETE RÓZSA II.
Tészta:
60 dkg liszt
10 dkg vaj
30 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
pici szódabikarbóna
Töltelék:
20 dkg darált mák
20 dkg liszt
10 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma
Krém:
8 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen.
6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk.
A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mind-egyiket megtöltjük, mint a bejglit.
Töltelék hozzávalóit alaposan össze kell dolgozni.
Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön.
Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűl-ni.
Krém: a tejet a pudingporral megfőzzük.
Margarint a porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot.
Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére.

 © Magnetta2008. feb. 11. 05:45 | Válasz | #20 
HAMIS RAFAELLÓ

Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 dl víz
1 RAMA
18 dkg zsíros tejpor
10 dkg kókuszreszelék + forgatáshoz
mazsola, vagy mogyoró

A cukrot a vízzel felforraljuk, hűlni hagyjuk, ma jd a vajat, tejport, kókuszreszeléket hozzáadjuk. Hűtőben 1 órát pi-hentetjük, majd nedves kézzel gombócokat formálunk. Kö-zepébe mazsolát, mogyorót, mandulát tehetünk. Kókuszre-szelékbe megforgatjuk.


 © Magnetta2008. feb. 11. 05:42 | Válasz | #19 
LINZER (Melinda)

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 RAMA
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
2 tojás
1 citrom héja
20 dkg porcukor

A hozzávalókat összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd ki-szaggatjuk, sütjük. A formákat lekvárral összeragasztjuk.

 © Magnetta2008. feb. 11. 05:41 | Válasz | #18 
SAJTOS PEREC (Éva)

Hozzávalók:
½ kg liszt
1 RAMA
1 tejföl
1 doboz szalakáli
30 dkg sajt, (20 tészta, 10 tetejére)


Összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Kicsit állni hagyjuk és zsemleszínűre sütjük.



 © Magnetta2008. feb. 11. 05:37 | Válasz | #17 
RAKOTT KALÁCS (MÉTERES KALÁCS)

Hozzávalók:
tésztához:
4 tojás
26 dkg cukor
1 dl étolaj
1,5 dl langyos víz
26 dkg liszt
sütőpor
kakaó

krémhez:
3 dl tej
1 csomag puncspuding
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
2-3 evőkanál rum

mázhoz: 20 dkg porcukor, 3 teáskanál kakaó, 5 dkg vaj,,3 kanál forró víz

A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük majd az olajat és a vizet. Ismét jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melybe a sütőport elkevertük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert ha-bot. A massza felét ízlés szerint kakaóval elkeverjük. Őzgerincbe süt-jük külön-külön. A tésztát izesíthetjük és színesíthetjük pld. vérna-rancs és keserű mandula aromával is így rózsaszín és világoszöld szí-nű tésztát kapunk. Ebben az esetben a krémhez vaniliás pudingot használjunk.
Krém: a tejben a pudingot megfőzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaj és cukor keverékét, majd a rumot. Habosra keverjük.
Összeállítás: töltés előtt a gerincformában sült kétféle tésztát felszele-teljük és egy világos, egy barna váltakozásával összeragasztjuk a krémmel. Ha kész a rúd akkor a csokoládé mázzal bevonjuk.
Szeletelés ferde vonalban történik!!!

Én itt kicsit átszineztem a masszát. Egyikbe vérnarancs, a másikba mandula aromát tettem és a krémet vanilia pudinggal csináltam. Nagyon vidám és szines a végeredmény...na és finom is!


 © Magnetta2008. feb. 11. 05:34 | Válasz | #16 
MÉZESKRÉMES

Hozzávalók:
tésztához:
16 dkg cukor
1 tojás
3 evőkanál langyos méz
3 evőkanál tej
3 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt

krémhez:
4 evőkanál liszt
½ liter tej
20 dkg porcukor
20 dkg RAMA
vaniliás cukor
kakaó
baracklekvár

A hozzávalókat egy lábosba tesszük a liszt kivételével és megforrósítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk és zsírozott tepsi hátán sütjük. Vi-gyázni kell, mert gyorsan sül.
Krém: a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A cukrot és a vajat összekeverjük, majd mikor a pép kihűlt akkor a két masszát összekeverjük. Ketté osztjuk és egyikbe kakaót, másikba vaniliás cukrot teszünk.
Összeállítás: lap – kakaós krém – lap – baracklekvár – lap – vaniliás krém – lap
Tetejére tetszés szerint csokoládémázt tehetünk.


 © Magnetta2008. feb. 11. 05:33 | Válasz | #15 
SAJTOS POGÁCSA, VAGY RÚD

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 RAMA
1 tejföl
sajt


Ezt előző este legyúrjuk és hideg helyre tesszük. Másnap ki-nyújtjuk és szaggatjuk. Ha pogácsát csinálunk akkor a tetejét megkenjük tojással és kis csipet sajtót teszünk minden pogi tete-jére. Ha rudakat csinálunk akkor a kinyújtott tésztát megkenjük a tojással, megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és utána vágjuk fel kis rudacskákra.


 © Magnetta2008. feb. 11. 05:29 | Válasz | #14 
hopp ez nem sikerült :)

 © Magnetta2008. feb. 11. 05:28 | Válasz | #13 
PISKÓTA

Hozzávalók:
tojás sárgája (db)2 3 4 5
forró víz (kanál) 8 13 18 21
cukor (dkg) 15 20 27 35
liszt (dkg) 17 25 33 42
sütőpor 1 1 1 1

A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzáad-juk a forró vizet, majd a lisztet amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Közben a tojások fehérjét felverjük habnak és óva-tosan fakanállal beleforgatjuk az előzőleg kikevert masszá-hoz. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük.
Ha kakaós piskótát szeretnénk sütni, akkor a mérőpohárba előbb a kakaót öntjük és utána a megfelelő mennyiségű liszttel a kívánt mennyiségre pótoljuk.
Ezt a piskótát lehet gyümölcstortához (2 tojásos), csokoládé tortához (4 vagy 5 tojásos – tortaformától függően), gyü-mölcsös piskótához (tepsi méretétől függően), piskóta te-kercshez (3 tojásos) , vagy bármely piskótatésztából készült süteményhez használni.

 © Magnetta2008. feb. 09. 16:46 | Válasz | #12 
DIÓS LEPÉNY

Hozzávalók:
24 dkg liszt
10 dkg RAMA
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
sütőpor

Krém:
lekvár
3 tojás fehérje
15 dkg cukor
15 dkg dió

A hozzávalókat összegyúrjuk és a kizsírozott tepsibe tesz-szük. Megkenjük lekvárral, majd a tojás fehérjét felverjük habnak és a cukrot, diót óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masz-szát rákenjük a lekváros tésztára és megsütjük.


 © Magnetta2008. feb. 08. 16:28 | Válasz | #11 
TEASÜTEMÉNY

Hozzávalók:
½ kg liszt
1 tojás
18 dkg porcukor
18 dkg RAMA
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 kanál tej,
1 citrom reszelt héja

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második közepét kiszúr-juk. Barackízzel töltjük.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:28 | Válasz | #10 
CITROM TORTA

Hozzávalók:
tésztához:
9 tojás
25 dkg cukor
1 citrom
17 dkg liszt

krémhez:
½ liter tej
2 kanál liszt
1 RÁMA
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
pikáns lekvár (szeder, fekete ribizli)

A tojás sárgáját, cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét ha-bosra keverjük és hozzáadjuk a tojások fehérjének felvert habját és a lisztet. Tortaformában sütjük.

Krém: A tejből keveset elveszünk és a liszttel habarást csi-nálunk. Amikor forr a tej lassan a habarást beleengedjük és megfőzzük. Ehhez a meleg de nem forró keverékhez hozzá-adjuk a cukrot, vaniliás cukrot és a RÁMA-t.
A tésztát háromfelé vágjuk és megkenjük pikáns lekvárral (én feketeszederrel szoktam), majd a krémmel.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:27 | Válasz | #9 
CITROM TORTA

Hozzávalók:
tésztához:
9 tojás
25 dkg cukor
1 citrom
17 dkg liszt

krémhez:
½ liter tej
2 kanál liszt
1 RÁMA
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
pikáns lekvár (szeder, fekete ribizli)

A tojás sárgáját, cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét ha-bosra keverjük és hozzáadjuk a tojások fehérjének felvert habját és a lisztet. Tortaformában sütjük.

Krém: A tejből keveset elveszünk és a liszttel habarást csi-nálunk. Amikor forr a tej lassan a habarást beleengedjük és megfőzzük. Ehhez a meleg de nem forró keverékhez hozzá-adjuk a cukrot, vaniliás cukrot és a RÁMA-t.
A tésztát háromfelé vágjuk és megkenjük lekvárral, majd a krémmel.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:26 | Válasz | #8 
KÉPVISELŐ FÁNK

Hozzávalók
tésztához:
10 dkg zsír
10 kanál víz
10 dkg liszt
4 tojás

krémhez:
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje
15-20 dkg cukor
4 kanál liszt
½ liter tej
vaniliás cukor

A zsírt és a vizet felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Ha jó sűrűre főtt egyenként hozzákeverjük a 4 tojást. A tész-tát habzsákba töltjük, vagy kanállal kis halmokat képzünk a kizsírozott tepsibe. Óvatosan sütjük.

Krém: A tojás sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet amibe a vaniliás cukrot tettük és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Ezzel a krémmel töltjük a fánkokat.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:26 | Válasz | #7 
FORGÁCS FÁNK (CSÖRÖGE)

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 kanál porcukor
1 pici szódabikarbóna
1 tojás
1 tejföl
pici só
vaniliás porcukor

A hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk. A tésztát csíkokra vágjuk, majd kis csomókat kötünk belőle. Forró olajban kisütjük. Olajból kivéve vaniliás porcukorba forgatjuk.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:25 | Válasz | #6 
CSOKOLÁDÉ LIKÖR

Hozzávalók:
3 dl tej
30+10 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 vaniliás cukor
diónyi vaj
3 tojás sárgája
2-3 dl szesz

A tejet a 30 dkg cukorral és a kakaóval elkeverjük, majd felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a vaniliás cukrot és a vajat, majd lehűtjük. A 3 tojás sárgáját a 10 dkg cukorral kikeverjük, majd végül a 2-3 dl szeszt (tetszés szerint) hoz-záadjuk.

 © Magnetta2008. feb. 08. 16:24 | Válasz | #5 
VENDÉGVÁRÓ

4-5 tojásból kakaós piskóta
2-3 tojásból piskóta

krém:
3 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg cukor

A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert cukrot és vajat.
Összeállítás: a kakaós piskótát kettévágjuk. Alulra a kakaós piskóta jön, majd a krém fele. Rá a sima piskóta, majd a krém másik fele és tetejére a kakaós piskóta másik fele.


 © Magnetta2008. feb. 08. 16:23 | Válasz | #4 
HÓLABDA

Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 sütőpor

krémhez:
½ liter tej
2 vaniliás puding
30 dkg porcukor
20 dkg RAMA

forgatáshoz: kókuszreszelék, csokoládémáz

A cukrot, kakaót, vizet és a tojássárgáját habosra keverjük, majd a lisztet, melybe elkeverjük a sütőport hozzáadjuk. Végül a tojás-fehérjéből felvert habot óvatosan belekeverjük. Ezt a masszát kizsírozott, lisztezett nagy gáztepsiben megsütjük.
Krém: a tejet és a pudingot megfőzzük és ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és a RAMA-t.
Összeállítás: a tésztát félbevágjuk és utána nagyobb pogácsa-szaggatóval (kb. 5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk – sűrűn egymás mellett, hogy mennél kevesebb felesleg essen le a tésztából. Ezeket a kis „gömböket” előbb középen, majd körbe az oldalát megkenjük a krémmel és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Mi-kor kész a tetejére csokoládémázt teszünk.



 © Magnetta2008. feb. 08. 16:22 | Válasz | #3 
HAMISKRÉMES

Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg liszt
4 evőkanál cukor
4 dkg zsír 1 tojás
1 dkg szalakálé

krémhez:
1 RAMA
25 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
3 dl tej
4 evőkanál liszt
2 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk (tep-si hátán).
Krém: a vajat a porcukorral összekeverjük. A tejet, lisztet, tojást egy lábosban sűrűre főzzük. Ha kihűlt a két masszát összekeverjük, majd töltjük a lapokat.


 © Magnetta2008. feb. 08. 16:21 | Válasz | #2 
MÉZES ZSERBÓ

Hozzávalók:
tésztához:
40 dkg liszt
2 tojás
4 kanál tej
4 kanál olvasztott méz
6 dkg langyos zsír
½ kanál szódabikarbóna

krémhez:
3 tojás sárgája
3 kanál porcukor
4 kanál liszt
2 vaniliás cukor
20 dkg RAMA
20 dkg porcukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három lapot sütünk be-lőle tepsi hátán.
Krém: a tojássárgáját a porcukorral a liszttel és a vaniliás cukorral jól összekeverjük és a tej hozzáadásával addig főz-zük amíg elég kemény nem lesz. Ezt lehűtjük. Egy tálban habosra keverjük a porcukrot a RAMA-val. Amikor kihűlt a két masszát összekeverjük és töltjük a lapokat. Tetejére csokoládémázt teszünk.


 © Magnetta2008. feb. 08. 16:05 | Válasz | #1 
MÉZESKRÉMES

Hozzávalók:
tésztához:
16 dkg cukor
1 tojás
3 evőkanál langyos méz
3 evőkanál tej
3 dkg zsír
1 kávéskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt

krémhez:
4 evőkanál liszt
½ liter tej
20 dkg porcukor
20 dkg RAMA
vaniliás cukor
kakaó
baracklekvár

A hozzávalókat egy lábosba tesszük a liszt kivételével és megforrósítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk és zsírozott tepsi hátán sütjük. Vi-gyázni kell, mert gyorsan sül.
Krém: a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A cukrot és a vajat összekeverjük, majd mikor a pép kihűlt akkor a két masszát összekeverjük. Ketté osztjuk és egyikbe kakaót, másikba vaniliás cukrot teszünk.
Összeállítás: lap – kakaós krém – lap – baracklekvár – lap – vaniliás krém – lap
Tetejére tetszés szerint csokoládémázt tehetünk.


Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker