|
|||
|
|
|
2008. ápr. 25. 16:05 | Válasz | #33 | |
Szia Magnetta! Azért lett link, mert véletlenül nem a [kép]-re kattintottál, hanem mellette az [url]-re! | |
© Magnetta | 2008. ápr. 25. 15:52 | Válasz | #32 |
nem tudom miért, de csak igy sikerült feltennem a lisztek képét. :)
|
© Magnetta | 2008. ápr. 25. 15:50 | Válasz | #31 |
© Magnetta | 2008. ápr. 25. 15:49 | Válasz | #30 |
© Magnetta | 2008. ápr. 25. 15:38 | Válasz | #29 |
A kenyér receptje: 310 ml langyos viz, 1 pici mérő cukor, 2 pici mérő só, 1 nagy mérő olaj és 50 dkg liszt. Normál programon, közepes szin sütéssel készült. A liszt a Spar-ban kapható SÜTNIVALÓ (fehér, rozs, félbarna)lisztkeverék kenyér házi sütéséhez, amely az élesztőt is tartalmazza. Mindjárt készitek képet róla és felrakom az is. A kalács receptjét pedig itt valakinek a lapján találtam, géppel kelesztettem....de leirom azt is. 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, kb. 2,5 dl tej, 8 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, 1 mokkáskanál só. Nekem picit iztelennek tünt, bár vajjal és lekvárral megkenve finom volt. Legközelebb talán picivel több cukrot rakok bele, hátha mégfinomabb lesz. 4-5 napig puha maradt zacsiba és a kenyértartóba. |
2008. ápr. 18. 19:43 | Válasz | #28 | |
Magnetta! Látom, hogy megint tettél be új recepteket a konyhádba. Gratulálok az kenyérsütő géphez! Valóban szép a kenyered, a kalács is szépen megkelt! De áruld el, hogy milyen receptek alapján sütötted a kenyeret, és a kalácsot! | |
© Magnetta | 2008. ápr. 18. 19:36 | Válasz | #27 |
© Magnetta | 2008. ápr. 18. 19:35 | Válasz | #26 |
vettem kenyérsütő gépet.....ime életem első kenyere :) fincsi lett nagyon. és életem első foszlos kalácsa is sikerült :) http://www.picmix.hu/pic/Magnetta/1526p3290094.jpg |
© Magnetta | 2008. ápr. 18. 19:33 | Válasz | #25 |
ILDIKÓ SZELET Hozzávalók: 60 dkg liszt 15 dkg cukor 5 dkg RAMA 1,5 csomag szalakálé 1 vérnarancs aroma 1 pohár tejföl Krém: 20 dkg RAMA 20 dkg porcukor 1 vaniliás cukor 4 dl tej – 4 evőkanál liszt A hozzávalókból összegyúrjuk a tésztát. Három lapot sütünk a gáztepsi zsírozott hátán. A tejet a liszttel felfőzzük sűrű péppé. Ha kihűlt hozzáke-verjük a RAMA, porcukor, vaniliás cukor keverékét. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat. Tetejére csokimázt rakhatunk. |
© Magnetta | 2008. ápr. 18. 19:32 | Válasz | #24 |
itt a kép is hozzá :) |
© Magnetta | 2008. ápr. 18. 19:22 | Válasz | #23 |
VENDÉGVÁRÓ 4-5 tojásból kakaós piskóta 2-3 tojásból piskóta krém: 3 evőkanál liszt 4 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg cukor A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert cukrot és vajat. Összeállítás: a kakaós piskótát kettévágjuk. Alulra a kakaós piskóta jön, majd a krém fele. Rá a sima piskóta, majd a krém másik fele és tetejére a kakaós piskóta másik fele. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:49 | Válasz | #22 |
SAKK MATT SZELET Sárga tészta: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 12 dkg liszt, késhegynyi sütőpor barna tészta: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 10dlg liszt, 2 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor töltelék: sárgabarack lekvár A tésztához a lágy margarint, cukrot, vaniliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Óvatosan belekeverjük a tojások kemény habját, majd a sütőporos lisztet. (Barna tésztánál a kakaót elkeverjük előbb a liszttel. Nagyobb tepsibe terítjük szét a tésztát. Kb. 1,5 cm magasnak kell lennie a kisült lapoknak. Közepes lángon megsütjük. Mindkét lapot kettévágjuk és lekvárral összeragasztjuk (s - b - s - b sorrend-ben). Tetejére nehezéket teszünk, és néhány órát pihentetjük. Ezután kb. 1,5 - 2 cm-es szeleteket vágunk. Ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk lekvár-ral. 4 szeletből lesz egy rúd. A kész rudakat csokimázzal bevonjuk. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:47 | Válasz | #21 |
FEKETE RÓZSA II. Tészta: 60 dkg liszt 10 dkg vaj 30 dkg porcukor 1 db tojás 1 csomag sütőpor pici szódabikarbóna Töltelék: 20 dkg darált mák 20 dkg liszt 10 dkg vaj 25 dkg porcukor 2 dl tej 1 csomag sütőpor 1 citrom reszelt héja 1 reszelt alma Krém: 8 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg margarin 25 dkg porcukor A tészta hozzávalóit annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mind-egyiket megtöltjük, mint a bejglit. Töltelék hozzávalóit alaposan össze kell dolgozni. Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűl-ni. Krém: a tejet a pudingporral megfőzzük. Margarint a porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a kihűlt pudingos masszát Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot. Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:45 | Válasz | #20 |
HAMIS RAFAELLÓ Hozzávalók: 15 dkg cukor 1 dl víz 1 RAMA 18 dkg zsíros tejpor 10 dkg kókuszreszelék + forgatáshoz mazsola, vagy mogyoró A cukrot a vízzel felforraljuk, hűlni hagyjuk, ma jd a vajat, tejport, kókuszreszeléket hozzáadjuk. Hűtőben 1 órát pi-hentetjük, majd nedves kézzel gombócokat formálunk. Kö-zepébe mazsolát, mogyorót, mandulát tehetünk. Kókuszre-szelékbe megforgatjuk. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:42 | Válasz | #19 |
LINZER (Melinda) Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 RAMA 1 sütőpor 1 vaniliás cukor 2 tojás 1 citrom héja 20 dkg porcukor A hozzávalókat összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, majd ki-szaggatjuk, sütjük. A formákat lekvárral összeragasztjuk. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:41 | Válasz | #18 |
SAJTOS PEREC (Éva) Hozzávalók: ½ kg liszt 1 RAMA 1 tejföl 1 doboz szalakáli 30 dkg sajt, (20 tészta, 10 tetejére) só Összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Kicsit állni hagyjuk és zsemleszínűre sütjük. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:37 | Válasz | #17 |
RAKOTT KALÁCS (MÉTERES KALÁCS) Hozzávalók: tésztához: 4 tojás 26 dkg cukor 1 dl étolaj 1,5 dl langyos víz 26 dkg liszt sütőpor kakaó krémhez: 3 dl tej 1 csomag puncspuding 15 dkg vaj 12 dkg porcukor 2-3 evőkanál rum mázhoz: 20 dkg porcukor, 3 teáskanál kakaó, 5 dkg vaj,,3 kanál forró víz A tojások sárgáját cukorral habosra keverjük majd az olajat és a vizet. Ismét jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, melybe a sütőport elkevertük. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert ha-bot. A massza felét ízlés szerint kakaóval elkeverjük. Őzgerincbe süt-jük külön-külön. A tésztát izesíthetjük és színesíthetjük pld. vérna-rancs és keserű mandula aromával is így rózsaszín és világoszöld szí-nű tésztát kapunk. Ebben az esetben a krémhez vaniliás pudingot használjunk. Krém: a tejben a pudingot megfőzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a vaj és cukor keverékét, majd a rumot. Habosra keverjük. Összeállítás: töltés előtt a gerincformában sült kétféle tésztát felszele-teljük és egy világos, egy barna váltakozásával összeragasztjuk a krémmel. Ha kész a rúd akkor a csokoládé mázzal bevonjuk. Szeletelés ferde vonalban történik!!! Én itt kicsit átszineztem a masszát. Egyikbe vérnarancs, a másikba mandula aromát tettem és a krémet vanilia pudinggal csináltam. Nagyon vidám és szines a végeredmény...na és finom is! |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:34 | Válasz | #16 |
MÉZESKRÉMES Hozzávalók: tésztához: 16 dkg cukor 1 tojás 3 evőkanál langyos méz 3 evőkanál tej 3 dkg zsír 1 kávéskanál szódabikarbóna 45 dkg liszt krémhez: 4 evőkanál liszt ½ liter tej 20 dkg porcukor 20 dkg RAMA vaniliás cukor kakaó baracklekvár A hozzávalókat egy lábosba tesszük a liszt kivételével és megforrósítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk és zsírozott tepsi hátán sütjük. Vi-gyázni kell, mert gyorsan sül. Krém: a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A cukrot és a vajat összekeverjük, majd mikor a pép kihűlt akkor a két masszát összekeverjük. Ketté osztjuk és egyikbe kakaót, másikba vaniliás cukrot teszünk. Összeállítás: lap – kakaós krém – lap – baracklekvár – lap – vaniliás krém – lap Tetejére tetszés szerint csokoládémázt tehetünk. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:33 | Válasz | #15 |
SAJTOS POGÁCSA, VAGY RÚD Hozzávalók: 40 dkg liszt 1 RAMA 1 tejföl sajt só Ezt előző este legyúrjuk és hideg helyre tesszük. Másnap ki-nyújtjuk és szaggatjuk. Ha pogácsát csinálunk akkor a tetejét megkenjük tojással és kis csipet sajtót teszünk minden pogi tete-jére. Ha rudakat csinálunk akkor a kinyújtott tésztát megkenjük a tojással, megsózzuk, majd megszórjuk a reszelt sajttal és utána vágjuk fel kis rudacskákra. |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:29 | Válasz | #14 |
hopp ez nem sikerült :)
| |
© Magnetta | 2008. feb. 11. 05:28 | Válasz | #13 |
PISKÓTA Hozzávalók: tojás sárgája (db)2 3 4 5 forró víz (kanál) 8 13 18 21 cukor (dkg) 15 20 27 35 liszt (dkg) 17 25 33 42 sütőpor 1 1 1 1 A cukrot a tojás sárgájával habosra keverjük, majd hozzáad-juk a forró vizet, majd a lisztet amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Közben a tojások fehérjét felverjük habnak és óva-tosan fakanállal beleforgatjuk az előzőleg kikevert masszá-hoz. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kakaós piskótát szeretnénk sütni, akkor a mérőpohárba előbb a kakaót öntjük és utána a megfelelő mennyiségű liszttel a kívánt mennyiségre pótoljuk. Ezt a piskótát lehet gyümölcstortához (2 tojásos), csokoládé tortához (4 vagy 5 tojásos – tortaformától függően), gyü-mölcsös piskótához (tepsi méretétől függően), piskóta te-kercshez (3 tojásos) , vagy bármely piskótatésztából készült süteményhez használni. |
© Magnetta | 2008. feb. 09. 16:46 | Válasz | #12 |
DIÓS LEPÉNY Hozzávalók: 24 dkg liszt 10 dkg RAMA 10 dkg cukor 3 tojás sárgája sütőpor Krém: lekvár 3 tojás fehérje 15 dkg cukor 15 dkg dió A hozzávalókat összegyúrjuk és a kizsírozott tepsibe tesz-szük. Megkenjük lekvárral, majd a tojás fehérjét felverjük habnak és a cukrot, diót óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masz-szát rákenjük a lekváros tésztára és megsütjük. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:28 | Válasz | #11 |
TEASÜTEMÉNY Hozzávalók: ½ kg liszt 1 tojás 18 dkg porcukor 18 dkg RAMA 1 késhegynyi szódabikarbóna 2 kanál tej, 1 citrom reszelt héja A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk. Szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második közepét kiszúr-juk. Barackízzel töltjük. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:28 | Válasz | #10 |
CITROM TORTA Hozzávalók: tésztához: 9 tojás 25 dkg cukor 1 citrom 17 dkg liszt krémhez: ½ liter tej 2 kanál liszt 1 RÁMA 25 dkg porcukor 1 vaniliás cukor pikáns lekvár (szeder, fekete ribizli) A tojás sárgáját, cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét ha-bosra keverjük és hozzáadjuk a tojások fehérjének felvert habját és a lisztet. Tortaformában sütjük. Krém: A tejből keveset elveszünk és a liszttel habarást csi-nálunk. Amikor forr a tej lassan a habarást beleengedjük és megfőzzük. Ehhez a meleg de nem forró keverékhez hozzá-adjuk a cukrot, vaniliás cukrot és a RÁMA-t. A tésztát háromfelé vágjuk és megkenjük pikáns lekvárral (én feketeszederrel szoktam), majd a krémmel. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:27 | Válasz | #9 |
CITROM TORTA Hozzávalók: tésztához: 9 tojás 25 dkg cukor 1 citrom 17 dkg liszt krémhez: ½ liter tej 2 kanál liszt 1 RÁMA 25 dkg porcukor 1 vaniliás cukor pikáns lekvár (szeder, fekete ribizli) A tojás sárgáját, cukrot, 1 citrom reszelt héját és levét ha-bosra keverjük és hozzáadjuk a tojások fehérjének felvert habját és a lisztet. Tortaformában sütjük. Krém: A tejből keveset elveszünk és a liszttel habarást csi-nálunk. Amikor forr a tej lassan a habarást beleengedjük és megfőzzük. Ehhez a meleg de nem forró keverékhez hozzá-adjuk a cukrot, vaniliás cukrot és a RÁMA-t. A tésztát háromfelé vágjuk és megkenjük lekvárral, majd a krémmel. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:26 | Válasz | #8 |
KÉPVISELŐ FÁNK Hozzávalók tésztához: 10 dkg zsír 10 kanál víz 10 dkg liszt 4 tojás krémhez: 4 tojás sárgája 4 tojás fehérje 15-20 dkg cukor 4 kanál liszt ½ liter tej vaniliás cukor A zsírt és a vizet felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet. Ha jó sűrűre főtt egyenként hozzákeverjük a 4 tojást. A tész-tát habzsákba töltjük, vagy kanállal kis halmokat képzünk a kizsírozott tepsibe. Óvatosan sütjük. Krém: A tojás sárgáját a cukorral és a liszttel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet amibe a vaniliás cukrot tettük és jó sűrűre főzzük. Ha kihűlt a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük a fánkokat. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:26 | Válasz | #7 |
FORGÁCS FÁNK (CSÖRÖGE) Hozzávalók: 30 dkg liszt 1 kanál porcukor 1 pici szódabikarbóna 1 tojás 1 tejföl pici só vaniliás porcukor A hozzávalókat összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk. A tésztát csíkokra vágjuk, majd kis csomókat kötünk belőle. Forró olajban kisütjük. Olajból kivéve vaniliás porcukorba forgatjuk. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:25 | Válasz | #6 |
CSOKOLÁDÉ LIKÖR Hozzávalók: 3 dl tej 30+10 dkg cukor 5 dkg kakaó 1 vaniliás cukor diónyi vaj 3 tojás sárgája 2-3 dl szesz A tejet a 30 dkg cukorral és a kakaóval elkeverjük, majd felfőzzük. Tűzről levéve hozzákeverjük a vaniliás cukrot és a vajat, majd lehűtjük. A 3 tojás sárgáját a 10 dkg cukorral kikeverjük, majd végül a 2-3 dl szeszt (tetszés szerint) hoz-záadjuk. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:24 | Válasz | #5 |
VENDÉGVÁRÓ 4-5 tojásból kakaós piskóta 2-3 tojásból piskóta krém: 3 evőkanál liszt 4 dl tej 20 dkg vaj 20 dkg cukor A tejet a liszttel sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert cukrot és vajat. Összeállítás: a kakaós piskótát kettévágjuk. Alulra a kakaós piskóta jön, majd a krém fele. Rá a sima piskóta, majd a krém másik fele és tetejére a kakaós piskóta másik fele. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:23 | Válasz | #4 |
HÓLABDA Hozzávalók: tésztához: 40 dkg cukor 2 evőkanál kakaó 8 evőkanál forró víz 8 tojás 25 dkg liszt 1 sütőpor krémhez: ½ liter tej 2 vaniliás puding 30 dkg porcukor 20 dkg RAMA forgatáshoz: kókuszreszelék, csokoládémáz A cukrot, kakaót, vizet és a tojássárgáját habosra keverjük, majd a lisztet, melybe elkeverjük a sütőport hozzáadjuk. Végül a tojás-fehérjéből felvert habot óvatosan belekeverjük. Ezt a masszát kizsírozott, lisztezett nagy gáztepsiben megsütjük. Krém: a tejet és a pudingot megfőzzük és ha kihűlt hozzáadjuk a porcukrot és a RAMA-t. Összeállítás: a tésztát félbevágjuk és utána nagyobb pogácsa-szaggatóval (kb. 5 cm átmérőjű) kiszaggatjuk – sűrűn egymás mellett, hogy mennél kevesebb felesleg essen le a tésztából. Ezeket a kis „gömböket” előbb középen, majd körbe az oldalát megkenjük a krémmel és beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Mi-kor kész a tetejére csokoládémázt teszünk. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:22 | Válasz | #3 |
HAMISKRÉMES Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt 4 evőkanál cukor 4 dkg zsír 1 tojás 1 dkg szalakálé krémhez: 1 RAMA 25 dkg porcukor 1 vaniliás cukor 3 dl tej 4 evőkanál liszt 2 tojás A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk (tep-si hátán). Krém: a vajat a porcukorral összekeverjük. A tejet, lisztet, tojást egy lábosban sűrűre főzzük. Ha kihűlt a két masszát összekeverjük, majd töltjük a lapokat. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:21 | Válasz | #2 |
MÉZES ZSERBÓ Hozzávalók: tésztához: 40 dkg liszt 2 tojás 4 kanál tej 4 kanál olvasztott méz 6 dkg langyos zsír ½ kanál szódabikarbóna krémhez: 3 tojás sárgája 3 kanál porcukor 4 kanál liszt 2 vaniliás cukor 20 dkg RAMA 20 dkg porcukor A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Három lapot sütünk be-lőle tepsi hátán. Krém: a tojássárgáját a porcukorral a liszttel és a vaniliás cukorral jól összekeverjük és a tej hozzáadásával addig főz-zük amíg elég kemény nem lesz. Ezt lehűtjük. Egy tálban habosra keverjük a porcukrot a RAMA-val. Amikor kihűlt a két masszát összekeverjük és töltjük a lapokat. Tetejére csokoládémázt teszünk. |
© Magnetta | 2008. feb. 08. 16:05 | Válasz | #1 |
MÉZESKRÉMES Hozzávalók: tésztához: 16 dkg cukor 1 tojás 3 evőkanál langyos méz 3 evőkanál tej 3 dkg zsír 1 kávéskanál szódabikarbóna 45 dkg liszt krémhez: 4 evőkanál liszt ½ liter tej 20 dkg porcukor 20 dkg RAMA vaniliás cukor kakaó baracklekvár A hozzávalókat egy lábosba tesszük a liszt kivételével és megforrósítjuk, majd a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk és zsírozott tepsi hátán sütjük. Vi-gyázni kell, mert gyorsan sül. Krém: a lisztből és tejből sűrű pépet főzünk. A cukrot és a vajat összekeverjük, majd mikor a pép kihűlt akkor a két masszát összekeverjük. Ketté osztjuk és egyikbe kakaót, másikba vaniliás cukrot teszünk. Összeállítás: lap – kakaós krém – lap – baracklekvár – lap – vaniliás krém – lap Tetejére tetszés szerint csokoládémázt tehetünk. |
|
|