A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Selvaggia olasz konyhája
Olasz ételek, és ételkülönlegességek.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Selvaggia2008. jan. 28. 21:52 | Válasz | #6 
Pasta con pomodoro e basilic - Paradicomszoszos teszta bazsalikom friss levellel diszitve ...

Elkeszitese nagyon egyszeru v.mlyen hosszutesztat (en ugy szeretem) sos vizben kifozok nem torom ossze a tesztat hosszu marad fozes utan vigyazni kell, ne foljon pepesre!!! majd egy masik edenyben hagymat apróra kockazva piritunk es raontjuk a paradicsomszoszt Nem a magyar edes szoszra kell gondolni!!! jo a magyar suritt paradicsom is amit higitani kell. Majd ha fozes kozben bzsalikom friss leveleket adunk a szoszhoz mikor besurusodott kisse kis sot es borst adunkhozza majd osszekeerjuk a kozben kiszurt tesztaval friss nyers basilico levellel dszitjuk es az asztalon parmiggiano-val (reszelt ) megszorjuk a tetejet , joetvagyat hozza

 © Selvaggia2008. jan. 28. 21:36 | Válasz | #5 
mar bocs de ez csak proba volt az iwiwre vittem fel ezt a 2 reci es most onnan masoltam ide

 © Selvaggia2008. jan. 28. 21:34 | Válasz | #4 
Kukoricas polpette

1 cs. kukorica,
1/2 lench sertes daralthus ami mar el van keszitve.... v daralthus izles szerint marha v sertes.
2 tojas , liszt, so, bors, majoranna, origano, petrezselyem,kurcuma, pirospaprika, curry, mindezt izles szerint tesszuk a masszankhoz. majd jol osszedolgozzuk fel uveg passato di pomodoro,(paradicsomszoszt) es kesz a recept serpenyoben forro olajon kisutjuk kisgolyocskakat, majd v sultkrumpli v krumplipurevel talaljuk.....isteni

Tepsis toltott kaposztalevél

fejes kaposzta levelet ugyanazzal a toltelekkel megtoltok majd fogpiszkaloval kis puttonyokat keszitek, az elore kizsirozott tepsibe teszem majd kis sutes utan mielott megegnenek a levelek felontom annyi vizzel hogy ellepje eppen a puttonyokat. ellenorzes utan mikor ugy erzd megpuhult fott a kaposzta level es a toltelek is megsult talalhato akar parolt zolseg v krumplipure v sultkrumpli korettel. nalam nagyonbejott jo etvagyat....


klikk2008. jan. 28. 16:53 | Válasz | #3 
Mi nagyon szeretjük az olasz konyhát, de a milánóin, bolognain, pizzán kívül nem nagyon próbáltunk ki mást. Nagyon várok majd minden paradicsomos-szószos tésztareceptet!

margit22008. jan. 28. 16:37 | Válasz | #2 
Selvaggia felkérésére nyitottam Neki ezt a topikot. Mivel Ő Olaszországban él majd az ottani ízekkel, ételkülönlegességekkel fog bennünket megismertetni.

Kérésének megfeleően az első receptet, amit Skype-n írt meg én írom be. Ezután Ő fogja a konyhájába írni a recepteket.

1 cs kb 1-1,5kg nyi kagyló (élő) v tarantói, ez a jobb ha az nem kapható akkor jó a spanyol is. Itt általában megtisztitják a rátapadt moszatoktól, szennyeződéstől a kagylókat. Mivel élők, 2-3- órán belül el kell késziteni, mert ha nem a kagyló elpusztul. Amint megveszed a kagylót, és hazaviszed, rögtön be a mosogatóba, és friss folyóvíz alatt megtisztítjuk, majd egy serpenyőbe tesszük, egészben, héjasan!!! Majd fokhagymát bőségesen rákarikázunk. 1 pohár vizet, és 1 kanál olíva olajat öntünk az egészre. Előbb rendes tűzön főzzük, akkor jó az egész, amikor minden kagyló kinyílt. Majd hozzáteszünk ízlés szerint petrezselyemlevelet, én bőségesen szoktam kis cseresznyparadicsomot, és lassú tűzön tovább főzzük, kb. fél óráig. Aki csípősen szereti, pirospaprikát, sőt borsot is tehet rá. Ezzel párhuzamosan a spaghettit kifőzöm sós vízben, leszűröm, utána ráöntöm a tésztát a kagylókra, összekeverem, és máris tálalható.

 © margareta512008. jan. 28. 16:33 | Válasz | #1 

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker