A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Újdonságok a háztartásban
Ide írjatok minden olyan felfedezést, amit a boltokban, vagy webes oldalakon találtatok és a fórumtársaink segítségére lehetne a háztartásuk korszerűsítésében.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Hmv.Kati2014. feb. 15. 17:57 | Válasz | #429 
Nagyon értek hozzá!Nekem egyik sincs. Bár, ha jobban megnézem, valóban látom az üstöt, nem is gondoltam, hogy hol sülne benne a kenyér?

 © Csató Anna2014. feb. 15. 15:49 | Válasz | #428 
Huhúúú!Használd egészséggel sokáig és hozzad a sok finomságot mutatóba!

anyulia2014. feb. 15. 15:20 | Válasz | #427 
Margitka!
Még nem tudom,de már nagyon várom a megfelelő alkalmat rá.
Lia

anyulia2014. feb. 15. 15:17 | Válasz | #426 
Kati!
Köszi,de ez csak dagaszt,vagy kever.Kenyeret már nagyon régen sütöttem gépben,most már csak sütőben szoktam.
Lia

margit22014. feb. 15. 15:10 | Válasz | #425 
Lia!

Köszi, hogy beraktad a fotót a dagasztó gépedről! Ez is biztos jó erős, ahogy olvasom! Ezzel aztán jó sok finomság készülhet! Használjad Te is jó sokáig! ...
.... Mikor próbálod ki?

 © Hmv.Kati2014. feb. 15. 15:00 | Válasz | #424 
Lia,
legyen sok örömed az új kenyérsütődben!

anyulia2014. feb. 15. 14:36 | Válasz | #423 
Tegnap végre megérkezett a várva-várt dagasztó gép.Még egyenlőre a dobozból figyel és várja hogy mikor kell elkezdenie dolgozni.Szerintem sok munkája lesz és nagyon jó barátok leszünk:


Paraméterek, termékleírás - Clatronic KM3323
Teljesítmény 1000 W
Keverőtál mérete 5 L
Fokozatok száma 5
Pillanatkapcsoló Nincs
Biztonsági zár Van
Kijelző Van
Hibát találtál a leírásban vagy az adatlapon? Jelezd nekünk!
Gyártó: Clatronic
Modell: KM3323

Tulajdonságok:
Kapacitás: 5l
rozsdamentes keverőtál
alimínium keverőhorog és keverőszár
rozsdamentes habverő szár
keverő tál fedő
5 fokozató sebesség beállítás
5db LED kontroll lámpa
elektronikusan szabályozható sebesség kontroll
1000W teljesítmény

Plusz még ezt is kaptam mellé

Kedves Vásárló!

Vásárolt termékeink meghibásodása a gyártói garancia lejárta után, rengeteg kellemetlenséget okozhat. A szerelők kiszállási díja,a cserekészülék hiánya, és a javítási költségek okozta problémák könnyen elkerülhetőek, ha kiterjesztett garancia biztosítást kötünk újonnan vásárolt termékünkre.
A kiterjesztett garancia további előnyei Önnek:
sohasem marad termék nélkül: meghibásodás esetén az eredetivel megegyező, vagy annál jobb cserekészüléket biztosít a szolgáltatás
a termék javítása a jelentkezéstől számított 2 munkanapon belül megkezdődik
a szolgáltatás a termékkel együtt továbbadható, mivel a garancia nem tulajdonoshoz, hanem a készülékhez kötött


A szolgáltatásra a vásárlás napjától számított 11 hónapon belül fizethet elő, ha Ön:

rendelkezik a készülék vásárlását igazoló eredeti számlával,
rendelkezik a készülék eredeti, kitöltött jótállási jegyével.
Lia

margit22010. aug. 12. 15:19 | Válasz | #422 
Smajdika!

Nekem ugyanígy néz kis a tűzhelyem villanysütője.... Én is imádom!... Azt hittem először, hogy a gáztűzhelyed villanysütőjét fotóztad le...

Mert én gázzal főzök, és alul villannyal sütök....

smajdika2010. aug. 12. 12:30 | Válasz | #421 
Igen ez csak sütő! Ezt be lehet építeni a konyhaszekrénybe is.Nekem egy állványon van egyenlőre, de majd konyhabútort szeretnék cserélni és akkor bele lesz építve.

 © Hmv.Kati2010. aug. 12. 12:12 | Válasz | #420 
Smajdika, akkor ez most csak sütő?

 © Klári2010. aug. 12. 12:11 | Válasz | #419 
Smajdika én egyet értek veled. Gyöngyusz csak bátran próbáld ki. Biztos nem fogsz csalódni.

Gyöngyusz2010. aug. 12. 11:25 | Válasz | #418 
Smajdika, most jut az eszembe, a barátnőmnek villanysütője van, megnézem nála, hogy süt.

smajdika2010. aug. 11. 14:28 | Válasz | #417 
Gyöngyüsz!
Még csak annyit, hogy nem kell félni tőle, mi a büfében a fornetit és rétest is villanysütőben sütöttük, és a cukrászdák is villanyt használnak. A légkeverés pedig az egyenletes sütésre hivatott.
Az volna a legjobb ha volna valaki akinek van villanysütője és egyszer kipróbálhatnád! Biztos vagyok benne hogy megváltozna a véleményed!

smajdika2010. aug. 11. 14:16 | Válasz | #416 
Lányok!
Akkor ide is felraktam!
Típus: FAGOR Innovation Class A
Raktam olyat is amin a belseje is látszik

smajdika2010. aug. 11. 14:13 | Válasz | #415 


 © Hmv.Kati2010. aug. 11. 13:04 | Válasz | #414 
Lányok, ide kellene írni a jól bevált háztartási készülékekről, s lehetne fotókat is betenni!

A Fórum-ban eltűnik!

 © Pavone2009. aug. 31. 11:46 | Válasz | #413 
Így van, nekem ez a 4. öntöttvas edényem, az ára kevéssel több mint a hagyományos edényeké /ha jó helyen vásároljuk persze, én szerencsére találtam klassz helyet/, viszont tényleg örök darab.

margit22009. aug. 30. 12:29 | Válasz | #412 
Az öntöttvasnál tartósabb és jobb nincs is!

 © Pavone2009. aug. 30. 12:18 | Válasz | #411 
Ma vettem egy öntöttvas stake sütőt, nálam nagy kedvenc az öntöttvas..:))
Most égettem ki, mindjárt fel is avatom.


 © dorothy622009. aug. 28. 06:53 | Válasz | #410 
Jól néz ki ez a parenyicarecept,legalább mostmár ezt is tudom, hogyan készül, köszi.Kipróbálni nem lesz lehetőségem, mert gondot jelent a tej beszerzése.

 © Pavone2009. aug. 27. 19:24 | Válasz | #409 

Igaz hogy sacc/kb 1200-1300 ft-ba jön ki egy kiló sajt, viszont ennyiért én boltban csak a semmi ízű növényi eredetű trappistát kapom meg.
Fantasztikus lehet a sajtod, rettentően guszta!! Meg is csinálom majd ha vendégeket hívunk, bizony!:)
Most épp ezt néztem ki magamnak...az a baj hogy még el is kell jussak a megvalósításához, az pedig nem megy olyan egyszerűen:)
parenyica sajt készítése otthon

 © dorothy622009. aug. 25. 18:34 | Válasz | #408 
Kérésed számomra parancs

 © Fruzsika2009. aug. 25. 18:17 | Válasz | #407 
Ez bizony nagyon tetszik! De hát miért is nem a Receptes topicba írtátok?

 © dorothy622009. aug. 25. 18:07 | Válasz | #406 
Érdekesség, hogy a sajtreceptet meg is kommentelte Fruzsika, akkor pedig még nem ismertem, és a t3v nevű kommentelő, meg egyenesen MArgit oldalára irányít egy linkkel, ahol van jó sajtrecept Endzsitől. Na, szóval lehet keresgélni, mert vannak jó sajtreceptek, az enyém sajtízű és nem túróízű, ennyit tudok. Kb. olyan mint a macisajt (vagy kockasajt)és ha meg tudjátok állni, hogy beérjen, akkor pár óra alatt szeletelhető, formázható,pár nap alatt pedig 1-3 nap komoly kis sajt lesz belőle, (a formából ki kell borítani, ha megkötött, néhány óra a hűtőben)

 © dorothy622009. aug. 25. 17:58 | Válasz | #405 
túró 300ft+tej 60 ft+tojás 26 ft+margarin 25 ft+ fűszerek ?ft=405 ft kb fél kg sajt. Ha veszel 10 liter tejet= 1 kg sajt= 1200 ft még az itteni áron is,+ oltó ára ? Lényeg,hogy nem drágább, inkább olcsóbb

 © dorothy622009. aug. 25. 17:54 | Válasz | #404 
Lányok itt egy sajtrecept, garantáltan ilyen lesz amilyennek látszik:Csináljunk sajtot I.-II,




 © Évica2009. aug. 25. 16:04 | Válasz | #403 
most hogy így mondod lehet hogy vizezi, mert egy rafkós öreg árulja, vártam vele sokat mert nehezen alvadt meg, még tettem bele plusz oltót is. A savó pedig sárga lesz.

 © Pavone2009. aug. 25. 14:00 | Válasz | #402 
Évi milyen tej az?
Biztos hogy nincsen felvizezve?
Kivárod amíg teljesen megalszik?
Mikor kipréseled a savót víztiszta vagy fehér?-ezt innét tudod meg.
Én 130 vagy 135 ft-ért veszem literjét, de én ahogy számoltam eddig 1 lityi tejből 10-ha várok vele türelmesen 12 dkg sajt lett.
Ezt nem értem...
10 liter tejből min. kell legyen egy kilós sajtod!!
Én még régebben csináltam spár bugdet /vagy mi..:) zöld dobozos/ 4 liter tejből 30 dekás sajtot, pedig az nem házi. Itt valami bibi lesz a tejjel. Ez nagyon kevés!
1 liter/10 deka sajt a minimum, ennyiért nem éri meg otthon sajtot készíteni.
Azt elhiszem hogy mérges vagy, a 3 liter tejből vettél 1 liter tejet, 320 ft-ért vizet.
Ez csak az én véleményem, de még a bolti tejjel is több sajtod lesz, itt a tejjel van a gond.

 © Évica2009. aug. 25. 13:39 | Válasz | #401 
Pavone, 10 l tejből hány dkg-os sajt lesz?
Én 3 l tejből csináltam és kb 10 dkglett. én 160 ft-ért veszem a házitejet, ha kiszámolom, igen drága. Pedig olcsóbban kellene kijönnie mint a boltinak, de nem, sőt..

 © Pavone2009. aug. 25. 12:36 | Válasz | #400 
Anivet tejoltó:
tejoltó

 © Pavone2009. aug. 25. 12:35 | Válasz | #399 
Polszi!
Ne haragudj hogy csak most válaszolok!
Kérdezték a fórumról is páran hogy hogyan készül, így most csak bemásolom az eggyik válasz-mailt.

Én vettem 100 ml Anivet tejoltót, erről küldök linket:
http://209.85.129.132/search?q=cache:eplfCFOB-EcJ:www.anivet.hu/%3Fkat_1%3D2%26kat_2%3D6%26kat_3%3D6%26oldal%3D0%26megjelenit%3D1+anivet+tejolt%C3%B3&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
969 ft-ba kerül, 1 ml 2 liter tejhez elég, szerintem elég gazdaságos.
Vettem ugyanott sajtkultúrát is, de az csak az érlelt sajtokhoz kell, nálunk meg nem marad meg 4-6 hétig egy sajt, én sem használom.
Ha veszel tejet...mittudom én nagy tételben csinálod, 10 litert veszel, azt melegítsd fel 38-39 fokra, és tedd bele a tejoltót, keverd meg utána hagyd állni. A cetlim amit a tejoltóval kaptam fél óra állást ír, de ez nem elég, hagyhatod 1- 1,5 órát is állni nyugodtan. Utána vágd szét a megalvadt tejet, keverd jól össze hogy "összetörjön", utána szűrd le tiszta /nem illatos mosószerrel, öblítővel mosott/ konyharuhán, vagy új textil peluson. Azon át jól dolgozd meg mintha tésztát gyúrnál, hogy jól kifollyon belőle a savó, ezután pár órára tehetsz is rá nehezéket /jó nagy tál , benne 5 kilós liszt/.
Ha ez megvan, bontsd ki, egy edénybe készíts jó sós sóoldatot /én fél liter vízbe 5-7 teáskanál sót teszek/ és abba tedd bele a sajtot egy éjszakán át.
Ha este 7 körül nekiállsz, reggel már szelheted is.
Amíg nem volt tejoltóm, 5 liter felmelegített tejhez adtam 4 250 ml-es kefírt, az is összekapja, csak hát az egy vagyon a tejoltóhoz képest.
Ha nagyon nem préseled ki belőle a savót, kicsit "csikorgósabb" sajtot kapsz, hozzáteszem hogy ízben ugyanaz, és pl. a férjem pont azt szereti....ki kell próbálni így is, úgy is, kinek mi jön be.
Egy este nekiállós sajt reggelre ugyanúgy nyúlik melegszendvicsen mint a trappista, isteni!!
Lehet vele variálni, fűszereket tehetsz bele, vagy a sóoldatba pár összepréselt fokhagymát.
Hát végülis ennyi, oltani, leszűrni-kinyomogatni, éjszakára sóoldatban.
Sok sikert!

 © polszi2009. aug. 17. 13:45 | Válasz | #398 
Szia Pavone!
Engem nagyon érdekelne ez a "sajtcsinálás". Szoktunk háztól venni és nagyon finom! Le tudnád nekem írni pontosan, hogy mi kell hozzá, és mit kell vele csinálni? Előre is köszi!

atandi2009. aug. 17. 12:38 | Válasz | #397 
Beszámolhatok én is a magam újdonságáról: mivel korlátozottak itt a főzési lehetőségeim, hisz a kis lakókocsit nagyon felmelegíti a főzés, vettünk egy egylapos indukciós ...tűzhelyet/lalot. 9990.-Ft volt, praktikerben Corában most ennyi. Bárhol konektorba dugható, szerintem később is szeretni fogom. Egy fazék leves másfél perc alatt forró, ha maxon van, nagyon gyors, azt hiszem 400 és 2000 watt között szabályozható. De érdekes, hogy egyik szendvicstalpú fazekammalműködik, a másikkal meg nem. Nyilván az edény vastartalma a döntő, minthogy mágneses energiával működik vagy mifene. Hosszabító a fa alá az asztalra, s már főzhetek is a szabad ég alatt. És tényleg nem volt drága, örülök, hogy megvettük. Olvastam összehasonlításokat, állítólag ez a legtakarékosabb főzési mód. Képet sajnos nem tudok csatolni.
Andrea

Gabi2009. aug. 14. 10:00 | Válasz | #396 
Aranyosak a szivecskék az alján, még én sem láttam ilyet. Ezt egyébként (tudtommal) nem kuglóf-, hanem koszorúformának hívják.

Norelle2009. aug. 14. 09:50 | Válasz | #395 
Sziasztok!
Ikea katalógust lapozgattam és ezt! találtam benne. Szerintem nagyon ötletes. Még nem láttam így "kuglófsütőt".
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

 © Pavone2009. aug. 10. 16:04 | Válasz | #394 
Évi!
Tettem ám!-de minek?
Ahogy én tudom az arra jó ha érleljük a sajtot heteken át. Na most nálunk már másnap elfogyott mindig. Úgyhogy én már a legutolsónál nem tettem, érleléshez nekem csak a hűtőszekrény van ami meg nem nagyon jó, de más helyem nincs ahol hűvös van, főleg ahol 10-12 fok van. Tehát én elraktam a kultúrát télire, akkor már lesz hűvös helyem neki.
Hogy sikerült?

 © Évica2009. aug. 04. 21:31 | Válasz | #393 
Pavone, óriási neked!!!
Ma voltunk az Anivet boltjában és vettem oltót, még most fogom kipróbálni!
Te tettél bele sajtkultúrát, vagy aludttejet??

 © Évica2009. aug. 03. 16:09 | Válasz | #392 
Nagyon köszönöm Pavone, holnap pont Pesten leszünk és meg is tudom venni!!

 © Pavone2009. aug. 03. 15:56 | Válasz | #391 
Ahogy látom már nincsen a napraforgós tortaforma, és a rózsás kuglófforma, mondjuk a rózsásról tudtam, mert mondták is mikor rendeltem hogy csak kettő van összesen.
Itt a link, ha valakit érdekel.
sőregi

 © margareta512009. aug. 03. 14:28 | Válasz | #390 
Nagyon tetszenek a formak,meg elkell dontsem mit rendeljek.Es megkell beszeljem az ismerosommel hogy hozza kuldjek a csomagot.Koszi hogy kepeket tettel fel.

 © Pavone2009. aug. 03. 12:32 | Válasz | #389 
Margareta én a Söregiéktől rendeltem egy csomó cumót még az ősszel, teljesen elégedett vagyok.
Rendeltem 2 szilikon sütis tálcát, egy rózsaalakú kuglófsütőt és egy napraforgós tortasütőt, ezeket:

Ilyen kör merevítővel küldték, ezzel nem lehet elrontani...oválisat sütni...

A kuglófom...egyszer tudtam lefotózni csak, de az is még forrón elfogyott:

És a sütikék:
Pici barna rózsák és a háromkaréjjú süti:

 © Pavone2009. aug. 03. 12:25 | Válasz | #388 
Évi innét való:
A 100 ml-es 200 liter tejre elég.
Anivet ha a gugliba beírod, de linket is küldök:

Tej oltó

 © Évica2009. aug. 02. 10:55 | Válasz | #387 
Pavone, honnan lehet a sajtoltót rendelni? Már kerestem, de nem találtam, én a túrós szódabikarbónás sajttal kínlódok....

 © margareta512009. aug. 02. 10:40 | Válasz | #386 
Ezt kaptam a TVN-en

Citrom torta kellekek,hatha erdekel

[link]HUNGARY

SOREGI GABOR
POSTACÍM: SOREGI G·BOR
7636 PECS, MALOMVOLGYI UT 5.
HUNGARY
TEL/FAX: +36/72-411-985
FAX: +36-72-549-409
MOBIL: +36 30/936-1776
E-MAIL: srgcom@axelero.hu
WEBSITE: www.soregi.hu & www.soregi.com [/link]

 © Hmv.2009. júl. 28. 15:13 | Válasz | #385 
Pavone, ez nagyon-nagyon guszta! Ebből én is szívesen falatoznék.

 © Pavone2009. júl. 28. 13:12 | Válasz | #384 
Nem, úgy rendeltem.
200liter tejhez elég, nem volt ezer ft

 © Noémi2009. júl. 27. 16:24 | Válasz | #383 
Pavone, ez negyon jó, és nagyon jól néz is kis!
Tejoltót kitől kaptál, házi sajtkészítőktől?

margit22009. júl. 27. 12:30 | Válasz | #382 
Pavone!

Ez finomm lehet! ...Egy időben én is csináltam, de már nem is tudom hol a receptje, amit kaptam...

 © Pavone2009. júl. 27. 10:28 | Válasz | #381 
Mégis sikerült a képfeltöltés...:)))
Ilyen lett a sajt:

 © Pavone2009. júl. 27. 10:19 | Válasz | #380 
Noémi csütörtökön kaptam 100ml tejoltót, ki is próbáltam még aznap.
Nálunk lehet venni 130 ft/l-ért házitejet, az egyetem tehenészete árulja.
A tejoltóból 1 ml jut 2 liter tejre.
38 fokosra kell felmelegíteni, aztán kell beletenni a tejoltót, és állni hagyni 40-60 percig. Azalatt aludttej lesz belőle. Azt bég az edényben össze kell törni, keverni, azután leaszűrni konyharuhában, majd minden csepp felesleges savót kipaszírozni belőle.
Ezt megteheted súllyal, vag úgy hogy a konyharuhán át kinyomkodod. Én az utóbbit csináltam.
Ha már nem jön semmi ki belőle, egy éjszakára sós oldatban beteszed a hűtőbe.
1 liter vízhez 4 púpos teáskanálnyi sót adsz, ez az oldat, fontos hogy ellepje!
Reggelre kapsz egy finom sós vágható trappista jellegű sajtot. A 100 ml tejoltó durván 1000 ft-ba kerül, de 200 liter tejhez elég.
Lefotóztam, csak nem jó a gépem...:(

Gabi2009. júl. 25. 06:23 | Válasz | #379 
De jó neked!

margit22009. júl. 24. 17:15 | Válasz | #378 

Szuper! Láttam a bemutatóját. Majd kérjük a beszámolót a tapasztalatokról!

 © Teri2009. júl. 24. 16:58 | Válasz | #377 
Férjemtől kaptam:

 © Noémi2009. júl. 24. 08:47 | Válasz | #376 
Ez jó! Majd egyszer én is kipróbálom! Gondolom házi tej volt.

 © Pavone2009. júl. 23. 16:14 | Válasz | #375 
Nem.
4 liter tejet felforraltam, és lezártam alóla a gázt. Még forró volt mikor tettem hozzá 3 deci kefírt, és öntöttem bele fél deci ecetet, 3 kiskanál sót, és 2 gerezd áttört fokhagymát.
Mikor összekapta a tejet, textilpeluson leszűrtem, odakint 3-4 órán át csöpögtettem, és egy éjszakán át préseltem, volt rajta egy fólia amin egy 5 kilós liszt csücsült.
Reggelre elkészült, nagyon finom!

 © Noémi2009. júl. 23. 08:07 | Válasz | #374 
És te hogy csináltad a sajtot? Túróból szódabikarbónával?
A cukkinis nagyon finom, sokmindenkin teszteltem, remélem nektek is bejön.

 © Pavone2009. júl. 21. 17:43 | Válasz | #373 
Noémi köszönöm!
A cukkíniset ki fogom próbálni hamar,nagyon tetszik!
A krémsajt ötletéért különösen hálás vagyok!
Nincs egy hete hogy csináltam sajtot itthon, persze nem azt az igazi érlelt trappistát, de 1 nap alatt vágható sajt lett amin igazi sajtszerű "vastagabb bőr" volt, a nagylány rájárt, szinte az egészet befalatozta:)

 © Noémi2009. júl. 21. 16:18 | Válasz | #372 
Pavone, répatoatortát még nem csináltam, de azt hiszem ezek közzül választanék:
1-es változat
2-es változat
Nagyon sok recept van fent a neten amúgy nézelődhetsz közöttük.
Házilag készíthetsz krémsajtot nagyon egyszerűen így.
A cukkinisra meg az ötletemet itt találod.

 © Pavone2009. júl. 21. 15:27 | Válasz | #371 
Van recepted? Akár mindhárom?:)
Nagyon megköszönném!

 © Noémi2009. júl. 21. 08:41 | Válasz | #370 
Pavone, nagyon szép darab!
Hát mindenképpen valami sütit készítenék benne. Valami olyat amit nem kell tölteni, hogy megmaradjon szépen a formája. (pl most a cukkinis sütire gondolok, a diós csokisra, de nekem a répatorta is rég foglalkoztat, biztos az is fini lehet, arra csak kívülre kell egy vékony réteg krémecske, az is jól mutana szerintem benne.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker