|
|||
![]() |
|
|
|
© bocz | 2010. márc. 14. 17:12 | Válasz | #248 |
![]() | |
© bocz | 2010. márc. 14. 17:11 | Válasz | #247 |
![]() | |
© bocz | 2010. márc. 14. 17:08 | Válasz | #246 |
![]() | |
Margit 2! Nálam a "tartoka"az a fém valami ,amire a virágot készítem,a nevét sajna nem tudom.....::::)))))) Tuncike33! A habbot Wilton- festékkel színezem
|
© bocz | 2010. márc. 14. 15:43 | Válasz | #245 |
![]() | |
© bocz | 2010. márc. 14. 15:41 | Válasz | #244 |
![]() | |
2010. márc. 14. 15:12 | Válasz | #243 | |
![]() | |
Bocz! Az jó lesz, várjuk a fotókat!!... Meg is látszik, hogy cukrász vagy, és szereted, és érted is a szakmádat! ... ![]() | |
© bocz | 2010. márc. 14. 15:09 | Válasz | #242 |
![]() | |
igen ,úgy kézsittem mint a vajkrém rózsákat
|
© bocz | 2010. márc. 14. 15:07 | Válasz | #241 |
![]() | |
Nagyon szeretem ezt a technikát,persze az interneten találtam ,és így sajátítottam el...persze ott vajkrém rózsákkal... késztették el ,én Hulala tejszínnel szeretek dolgozni....finom, édesített,és nagyon kemény állagra lehet verni.....persze ehhez az eszközök is kellenek ,amik sajnos nem olcsók...a mai napon az eszközökről készítek fotót....
|
© bocz | 2010. márc. 14. 14:54 | Válasz | #240 |
![]() | |
![]() A kép a PicMix oldalán található! http://www.picmixer.comEzt a tortát kislányom 12.születésnapi meglepi bulijára készítettem ,a pacik a mindenei .....a torta egyik fele ,orosz krém a másik fele erdőmester ízű volt..... |
2010. márc. 14. 14:53 | Válasz | #239 | |
![]() | |
Szia Bocz! Én még tejszínhabból ilyen csodás rózsákat nem is láttam.. Tényleg ezt hogyan csinálod, hogy így megmarad? ![]() | |
© Noémi | 2010. márc. 14. 14:48 | Válasz | #238 |
![]() | |
Bocz, hogyan készíted a tejszín rózsákat? Mint a vajkrémes rózsákat? Gyönyörűek!
|
© bocz | 2010. márc. 14. 14:47 | Válasz | #237 |
![]() | |
![]() A kép a PicMix oldalán található! http://www.picmixer.comSziasztok!!!!!!A mai napon e tortát alkottam ,50. születésnapra....málna ízű a torta..és tejszín rózsákkal díszítettem a tetejét... |
2010. márc. 14. 14:45 | Válasz | #236 | |
![]() | |
Tüncike! A szám is tátva maradt most az ámulattól! Szuper vagy! .... ![]() | |
© Teri | 2010. márc. 14. 14:40 | Válasz | #235 |
![]() | |
Drága aranyos Tüncikém! Te aztán megint még önmagadon is túltettél, ha ez egyáltalán lehetséges! Fantasztukusak a tortáid! Az a zongora, meg a laptop, meg a járgányok!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© tuncike33 | 2010. márc. 14. 14:35 | Válasz | #234 |
![]() | |
Csokitorta: ![]() Habos puncs: ![]() Csoki2 / :o) / ![]() Csoki3: ![]() Csoki4: ![]() És végre más, gesztenyés: ![]() |
© Kricky | 2010. márc. 10. 10:04 | Válasz | #233 |
![]() | |
Noémi receptje alapján készítettem fehér fondantot. Le is fotóztam Mamcsikának, mert kérte. Csak a porcukorral való összekeverést fotóztam. Hozzávalók: 1 ek zselatin 6 ek víz (70ml) 1 ek margarin helyett én pálmavajat használok, szerintem ettől hófehér az én fondantom. 2 ek méz porcukor, amennyit felvesz Mikor a zselatint felolvasztottuk a vízben vízgőz felett, és beletettük a mézet és a pálmavajat, beleöntjük az átszitált porcukorba, ami esetemben 500 gramm átszitált Sweet Family porcukor volt. Elkezdtem a folyadékot elkeverni benne: ![]() majd jól elkevertem kanállal: ![]() ekkor ugye még nagyon képlékeny, raktam hozzá még porcukrot. Úgy kb. 4 ek-nyit és még kb. 2 ek keményítőt. Ezt először kanállal kezdtem keverni, majd pálmavajas kézzel gyúrogatni. Ilyen a végeredmény: ![]() és még egy fotó, amin jól látszik, hogy egyáltalán nem kemény, sőt, szinte "kimászik" a kezemből. ![]() a végén az egészet folpackba csomagoltam, és betettem a hűtőbe: ![]() |
© Kricky | 2010. márc. 10. 09:53 | Válasz | #232 |
![]() | |
jajj, Mrgitka! bocsánat!!!! véletlenül a nagy képeket, és nem a lekicsinyítettet tetem be! Ezer bocsánat!!!! Ki tudnád törölni az előzőt? és akkor feltenném rendesen. (javítottam Mamcsi) |
© Kricky | 2010. márc. 10. 09:50 | Válasz | #231 |
![]() | |
© tuncike33 | 2010. márc. 06. 07:57 | Válasz | #230 |
![]() | |
Erdei gyümölcsös: ![]() Csokis:/és képzeljétek kislányok nem tettem rá visszapillantó tükröt,már a házuk előtt vettem észre :o(( / ![]() Ananászos: ![]() Szinén csokis: ![]() |
© Kricky | 2010. márc. 01. 21:53 | Válasz | #229 |
![]() | |
Júlia! Nagyon köszönöm a bókot mindenkinek! A rózsáimról már kérdeztétek páran, hogy csinálom, így elkezdtem lefotózni lépésről lépésre. Talán majd ide is és a blogomba (a nagyon elhanyagoltba) is beteszem szöveggel együtt. Nem nagyon nehéz ám! :))) | |
© Julia | 2010. márc. 01. 21:31 | Válasz | #228 |
![]() | |
Kricky gyönyörű a tortád. Mond hogy csinálod ezeket a szép rózsákat?
| |
© Kricky | 2010. márc. 01. 15:26 | Válasz | #227 |
![]() | |
Nagyim tortája: ![]() |
© Mamcsi | 2010. feb. 27. 19:40 | Válasz | #226 |
![]() | |
Orsi látom lecsaptál a cseppre! Jó ez az 5let, mert 2 torta lesz 1 piskótából! Szépek guszták biztos fincsik!
| |
© bnorsi | 2010. feb. 27. 19:38 | Válasz | #225 |
![]() | |
Laktózmentes és gluténmentes mini torta ![]() A tesójával, aki feketeerdő ![]() |
© tuncike33 | 2010. feb. 27. 12:46 | Válasz | #224 |
![]() | |
![]() A torta csokoládés lett,meg tele van "arannyal" ![]() |
© orozi | 2010. feb. 21. 16:06 | Válasz | #223 |
![]() | |
Tüncike ! Mindenik magáért beszél ![]() ![]() ![]() |
© Edit | 2010. feb. 21. 15:38 | Válasz | #222 |
![]() | |
Huu Tuncikem! Nagyon buszke vagyok rad! Fantasztikusat alkottal mar megint! ![]() ![]() ![]() |
© Mamcsi | 2010. feb. 21. 12:09 | Válasz | #221 |
![]() | |
Tünci! Szerinted mondjak kommentárt? Szerintem nem kell!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© tuncike33 | 2010. feb. 21. 11:51 | Válasz | #220 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() |
© bnorsi | 2010. feb. 21. 08:56 | Válasz | #219 |
![]() | |
© Kricky | 2010. feb. 17. 10:26 | Válasz | #218 |
![]() | |
De gyönyörű tortákat hoztatok!!! Én bátyámmal készítettem a barátnőjének egyet a múlt héten. Tesóm festette és készítette a díszt rá. Íme félkészen: ![]() és a végeredmény: ![]() |
© tuncike33 | 2010. feb. 15. 13:51 | Válasz | #217 |
![]() | |
![]() |
© tuncike33 | 2010. feb. 15. 13:50 | Válasz | #216 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© hbea | 2010. feb. 15. 13:01 | Válasz | #215 |
![]() | |
![]() ![]() |
© dömbi | 2010. feb. 12. 05:27 | Válasz | #214 |
![]() | |
Madéra torta 20x20-as szögletes formához 450 gr sütőporosliszt,400gr cukor,400gr puha margarin,7 darab közepes tojás,52 ml tej, reszelhetünk bele 2 tk citrom,vagy narancshéjat,1 tk vaniliaaromát, a cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük,hozzáadjuk a margarint,tejet,ezzel is elkeverjük majd a többit Sütőpapírral bélelt fobmában sütjük 170 fokon kb 50 percig Tűpróba! 5 percig a formában hagyjuk,majd utána rácson kihűtjük Ha nem kapsz sütőporos lisztet,annyi sütőport keverj hozzá,mint átlag 50 dkg liszthez más süteményeknél |
© dömbi | 2010. feb. 08. 15:28 | Válasz | #213 |
![]() | |
Orsi nagyon szép,sok munkád van benne biztos
|
© orozi | 2010. feb. 07. 14:49 | Válasz | #212 |
![]() | |
ÖLTÖNY TORTA Hozzávalók : 8 tojásból készült piskóta 8 tojás,8 kanál víz,16 evőkanál cukor,16 evőkanál liszt,1 cs sütőpor. A szokásos módon piskótát sütünk. Krém :fél liter tejszínt (hulala)felverünk kemény habnak,félretesszük. 2 csomag zselatint 1 dl kompót lébe beáztatjuk. 4 egész tojást 8 halmozott evőkanál cukorral gőz fölött addig kavarunk amíg jó tejföl sűrűségű lesz,ekkor hozzákeverjük a feloldott zselatint és hűlni tesszük,közbe közbe megkeverjük . Egy ananász és egy barack kompótot,3-4 kivit apró kockákra vágunk. A felvert tejszínhabot és tojásos krémet jól összeforgatjuk,félreteszünk belőle annyit hogy behúzzuk kívülről a tortát, a többibe beleforgatjuk a megvágott gyümölcsöket.(Lehet más gyümölccsel is készíteni) A piskótát ketté szeljük,meglocsoljuk a rummal ízesített kompótok levével,rárakjuk a krémet,szépen elsimítjuk,rátesszük az ugyancsak meglocsolt piskótát ,bevonjuk a félretett krémmel és hideg helyre tesszük. Mikor jól megdermedt bevonjuk fondanttal . A megmaradt fondantból öltönyre hasonló darabkákat vágunk és sziruppal ráragasztjuk. 10 dkg vajat, 20 dkg porcukorral egy evőkanál tejjel habosra kavarunk és tortadíszítővel ing formát nyomunk rá.Tovább ízlés szerint díszítjük. ![]() ![]() |
© bnorsi | 2010. feb. 07. 14:49 | Válasz | #211 |
![]() | |
Kosárkám |
© orozi | 2010. feb. 07. 14:46 | Válasz | #210 |
![]() | |
ÜLŐ BARBIE Hozzávalók : egy 6 és egy 3 tojásból készült kakaós piskóta. 6 tojás,6 kanál víz,12 kanál cukor,11 kanál liszt,1 kanál kakaó,fél csomag sütőpor. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral kihabosítjuk,majd hozzáadjuk a lisztel elkevert sütőport,az átszitált kakaót és a tojások keményre felvert habját. 28-cm kerek formában ,előmelegített sütőben megsütjük. Még egy ilyen lapot készítünk 3 tojásból,azt úgy tesszük a formába hogy a tésztát inkább középre tesszük,menedékesen elsimítjuk a szélei felé a szélén csak kevés tészta inkább domború legyen a piskóta. A töltelékhez : 3 dl meggylé,1 csomag vaníliás pudingpor,6 dkg cukor,1 meggybefőtt (7 dl)1 evőkanál zselatin,6 dl tejszín,2 evőkanál cukor. A díszítéshez,tejszínhab,fondant,1 barbie baba. A meggylevet a pudingporral és a cukorral állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe,majd felmelegítjük amíg teljesen feloldódik.A tejszínt felverjük kemény habnak,belecsorgatjuk a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön külön habzsákba töltjük. A piskótát három lapba vágjuk,mindeniket meglocsoljuk meggy likőrös sziruppal és úgy töltjük meg hogy a töltelékeket körben,csíkonként váltakozva,egyforma magasságban rányomjuk,majd berakjuk félbe vágott meggyszemekkel. Rátesszük a negyedik lapot is és bevonjuk 2 dl tejszínből vert kemény habbal. Ráültetjük a babát,fondant és tejszínhabbal díszítjük. ![]() |
© tuncike33 | 2010. jan. 17. 13:02 | Válasz | #209 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() |
© tuncike33 | 2010. jan. 17. 12:59 | Válasz | #208 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© tuncike33 | 2010. jan. 17. 12:56 | Válasz | #207 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() |
© zyta | 2010. jan. 03. 21:20 | Válasz | #206 |
![]() | |
Keresztelői torta. Alsó lapok 6 tojásból sárga piskótát sütünk. 6 tojásból barna piskótát sütünk,közepes tepsiben.A tetejére 5 tojásból sütünk,hidegen ketté vágjuk hogy kocka legyen. Krém: Két csomag vanilia pungot ,fél liter tejben 6 kanál cukorral megfőzzuk.Hidegen 1o dkg vajat bele kavarunk. Fél liter tejszint jól kiverunk és összekavarjuk,ezzel töltjuk a lapokat,a fondant alá vajjal dolgoztam. ![]() |
© emmancs | 2010. jan. 03. 18:51 | Válasz | #205 |
![]() | |
"Kakaós csiga" torta Hagyományos kókusztekercset készítettem: 30 dkg keksz 30 dkg porcukor 3 kanál kakaó 1 cs.vaj 1/2 cs. kókuszreszelék 1 dl tej 1/2 dl rum A kekszet megdaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a rumot és a langyos tejet. Összegyúrjuk úgy, hogy jó parázs legyen. Tetszés szerint 2, vagy 3 részre osztjuk. Porcukrozott zsírpapíron kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket (1 cs vajat, 5 dkg cukrot és 1/2 csomag kókuszt habosra keverünk.), és felcsavarjuk. (Én két adagot szoktam készíteni egyszerre.) A kész tekercseket felcsavartam csigavonalban és bolti MM-ból készült fondanttal vontam be. A mélyedésekben olvasztott csokival imitáltam a kakaós tölteléket... :) ![]() ![]() |
© bnorsi | 2010. jan. 01. 15:02 | Válasz | #204 |
![]() | |
SOMLÓI TORTA Hozzávalók: Egy sárga piskótalap, amit én így készítettem: Vizes piskóta 4 tojás 25 dkg porcukor 1 citrom leve ( és héja ) 4 evőkanál forró víz 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor Elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét, s lassacskán a forró vizet. Végül a sütőporos, szitált lisztet is, ( amelyben elkevertük a citromhéjat.) Jól kidolgozzuk.A tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába. Egy kakaós piskótalap, melyet a fenti recept alapján csináltam csak elvettem belőle valamennyi lisztet és kakaóval helyettesítettem. Egy 4 tojásból készült vizes diós piskóta a harmadik lap. Rozika receptje alapján készítettem. 4 tojás,20 dkg cukor,10 evőkanál víz,20 dkg liszt,10 dkg darált dió, 1/2 cs sütőpor. A tojássárgákat jól kikavarjuk a cukorral,kanalanként belekavarjuk a vizet.Hozzáadjuk a lisztet,darált diót,sütőport,és a tojások keményre vert habját. Kétféle krém van benne, egy vaníliás és egy csokoládé. Vaníliás krém: ( ebből 3 adagot készítettem ) 2 dl tejben 1 van.pudingot megfőzünk. Mikor kihűlt 12 dkg vajat 12 dkg porcukorral kihabosítunk és összekeverjük. Csokoládés krém: 480 ml tejszínt felforralunk, elkeverünk benne 56 dkg csokoládét, mikor kihűlt robotgéppel kihabosítjuk. Darált dió és rumba áztatott mazsola Rétegezés: Kakaós lap vaníliás krém darált dióval megszórni mazsolával megszórni diós lap rummal meglocsolni csokis krém darált dió mazsola sárga piskóta A végén tejszínnel díszítettem és készítettem hozzá csokiöntetet is. Úgy, mint a csokis krémet csak nem habosítottam fel. |
© dorothy62 | 2009. dec. 27. 18:21 | Válasz | #203 |
![]() | |
Húha, ez aztán bőséges termés egyszeri nekifutásra, éjjel-nappal csinálhattad, Tünci (te egy tortagép vagy) hihetetlen és mindegyik egyedi, aprólékos, ki lehetsz rendesen, ennyi tortától,puszi!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
© tuncike33 | 2009. dec. 27. 16:21 | Válasz | #202 |
![]() | |
Az ágyban fekvő macis:csokoládés piskóta két féle krémmel csokis ill. kókuszos! A csigás kókuszos szintén csokis piskótában! A boros üveg gesztenyés volt sima piskótában! A jageres,és a kutyás, szintén csokis krém csokis piskótában! A neszesszer az citromos volt sima piskótában! A kártyalap sima piskótában csokis! A PB. nyuszi meg gesztenyés! (úgy látszik a csokis és a gesztenyés viszi a prímet most) |
© tuncike33 | 2009. dec. 27. 14:31 | Válasz | #201 |
![]() | |
A macis lett a szerelmes kisfiam tortája! A boros üvegért meg Editkének kell köszönetet mondanom! |
© tuncike33 | 2009. dec. 27. 14:30 | Válasz | #200 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() |
© tuncike33 | 2009. dec. 27. 14:28 | Válasz | #199 |
![]() | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
© Teri | 2009. dec. 22. 17:07 | Válasz | #198 |
![]() | |
Narancstorta Az alapja a megszokott piskóta recitek, de reszeljetek bele 1 méretes narancsot, azaz a héját. Krém: 1 dl tej, 1 van. puding,2 nagy narancs leve, 10 dkg cukor, 1 ráma, narancshéj, 2 van. cukor A tejet, a 2 nari levét és a cukrot kikeverni a pudinggal, sűrűre főzni, kihűteni.( Ha van 1-2 tojás sárgája, ami felesleges, az is mehet hozzá.) A rámát kikeverni, mjd ebbe belereszelni a másik narancs héját, plusz 2 van. cukor. A két krémet habosra kikeverni, majd a tortát megtölteni. A tetejét kirakni narancs gerezdekkel, majd narancs ízű gyüm. zselével leönteni. Az adagot duplázni kell, ha nagy a torta, ez kb. 20-22 cm átmérőre van. |
© bnorsi | 2009. dec. 20. 20:10 | Válasz | #197 |
![]() | |
Diótorta Rozika féle vizes diós piskótából 4 tojásról és a Lila tortánál található diókrémmel 21 centis formában, Lidlben kapható fagyi ostyákkal díszítve Thomas: 8 tojásos vizes piskóta alakra szabva és 2 adag csokis krém, ami Ede Rózsás tortájánál megtalálható. Kívülre jó 6 dl tejszín kell színezve, ez most habporból készült, így kérték sógoromék. Ezt a sablont használtam úgy, hogy A4-es méretű lapra teljesen kinagyítottam, kinyomtattam. Elég kicsinek nézett ki papíron, de hatalmas lett végül. ![]() ![]() |
© dorothy62 | 2009. dec. 17. 17:47 | Válasz | #196 |
![]() | |
Nagyon izgi, amint elhasználtam a formixemet, megcsinálom.
| |
© Kricky | 2009. dec. 17. 15:55 | Válasz | #195 |
![]() | |
Fehér nyújtható Fondant: 1 kg átszitált porcukor 15 dkg kukoricakeményítő 1 csomag(10g) lapzseatin 6 ek víz 150 ml glukózszirup 20 ml gicerin 2 ek pálmavaj aroma (én mandulaaromát tettem bele) 2 tk titánium dioxid először a gluz szirupot készítettem el, de én kicsit másképpen. 1 csésze szőlőcukrot odatettem 1,5 dl vízzel forrni, majd nagyon alacsony hőfokon 10 pecig főztem. mikor picit kihűlt, lehet látni, mikor csurgatom, hogy az állaga szirupra hasonlít, kicsit sűrű átlátszó. ezt picit hagyjuk hűlni. 1 kg porcukrot átszitálunk egy nagy tálba, hozzáadjuk a keméynítőt és elkeverjük. a lapzselatint beáztatjuk 5 percig hideg vízben, kinyomkodjuk, majd vízfürdő felett 6 ek vízben feloldjuk. Beletesszük a glukózt, glicerint, pálmavajat. belekeverjük a titánium dioxid-ot. Én úgy csináltam, hogy kikevertem egy pici tálban a fehér festéket egy pár kanál zselatinos glicerines cuccal, majd mindezt visszöntöttem a vízgőz felett melegítetthez. ha ez megvan, jól összekeverjük, hagyjuk picit hűlni. Mert ha nagyon meleg, akkor eléggé megolvasztja a porcukrot szerintem. A porcukros-keményítő közepébe lyukat teszünk, beleöntjük a már picit lehűlt glicerines mindefélét. Kevergetjük kanállal, majd kiöntjük keményítőre. Összegyúrjuk. Én orvosi gumiesztyűt használok, azt kentem be jól pálmavajjal, úgy gyúrtam be. |
© Mamcsi | 2009. dec. 17. 15:45 | Válasz | #194 |
![]() | |
Hát szebb mint a napraforgó kenyér az biztos! Még mindig ki vagyok akadva rajta! ![]() | |
© dorothy62 | 2009. dec. 17. 15:25 | Válasz | #193 |
![]() | |
Hát, nem tudom Évica, hogy nem láttak fantáziát ebben a tortában, annyira vagányul néz ki ... ![]() | |
© Évica | 2009. dec. 14. 18:42 | Válasz | #192 |
![]() | |
![]() ![]() Lófej torta Kakaós piskóta lapból készül, félbevágva Töltelék: Mascarpone-s narancshab 0,5 tejszint felverek kemény habnak, 3 tojás sárgáját felhabositok 20 dkg cukorral, majd gőzfürdőben megfőzőm, és beleteszek 2 kk előre beáztatott zselatint. Leveszem a gőz felől, belekeverek 20dkg mascarpone-t, belereszelek 2 narancs héját, és beleöntök 0,5 dl narancslikőrt(én szörpöt tettem bele a gyerekek miatt), és óvatosan beleforgatom a tejszinhabba.Végül beleteszem egy narancs meghámozott, és hártyájától megfosztott kockára vágott húsát. Töltöm a tortát, pár órát hagyom dermedni, és diszitem! |
© hbea | 2009. nov. 30. 15:19 | Válasz | #191 |
![]() | |
![]() |
© hbea | 2009. nov. 30. 15:17 | Válasz | #190 |
![]() | |
![]() |
© hbea | 2009. nov. 30. 15:15 | Válasz | #189 |
![]() | |
![]() |
|
|
|