|
|||
![]() |
|
|
|
© Ibolya | 2009. szept. 20. 12:39 | Válasz | #90 |
![]() | |
Sziasztok ! a mai nasi egy almás-körtés muffin volt! hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tk.szódabikarbóna, 1/2 csomag sütőpor, fahéj, 1 db tojás, 2.5 dl tej, 1 cs.vaniliás cukor, 15 dkg cukor, 1/2 dl olaj, 1 db reszelt alma, 1 db reszelt körte. elkészitése: Az alapanyagokt jól kikeverem ,az almát és a körtét kinyomkodás után keverem a tésztába. 180 fokon 20-25 percig sütöm. Finom és igen könnyű a tésztája. [img] |
© Ibolya | 2009. aug. 08. 15:59 | Válasz | #89 |
![]() | |
Sziasztok ! A fiúk föztek ma ebédet,rántott húsit meg sült krumplit,Én pedig a nasit. Kellemes hétvégét kivánok mindenkinek ! CSIGAMUFFIN Hozzávalók: 25 dkg liszt 4 teáskanál sütőpor 1 tojássárgája 25 dkg túró 4 evőkanál olaj 8 dkg cukor 1 csipetnyi só 45 dkg szilvalekvár 5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, a cukorral, az olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát elfelezzük, és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk a mandulával vagy mogyoróval. A téglalapokat feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk és beleállítjuk a sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe. A tetejüket megkenjük vízzel. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. [img] [img] [img] |
© Ibolya | 2009. júl. 11. 13:35 | Válasz | #88 |
![]() | |
Ribizlis álom muffin Hozzávalók 12 darabhoz: 2 tojás 10 dkg túró 1 csomag vaníliás cukor 8 dkg cukor 2 dl tej 20 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 5 dkg darált dió 10 dkg ribizli A formához: vaj, darált dió A tetejére: 12 kis fürt ribizli 5-6 dkg porcukor Elkészítés: A tojást verd habosra. Add hozzá a villával összetört túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a ha jól összedolgoztad, csorgasd bele a tejet. Apránként szórd bele a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan forgasd bele a leszemezett ribizlit. A muffinsütő mélyedését kend ki vajjal, hintsd be darált dióval, majd kanalazd bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd meg. [img] |
© Ibolya | 2009. júl. 11. 13:33 | Válasz | #87 |
![]() | |
Citromos-joghurtos muffin Hozzávalók: 26 dkg liszt 1 evökanál sütőpor fél kávéskanál szódabikarbóna 15 dkg cukor 1 csomag vaniliás cukor 1 citrom 2 dl natúr v. citromos joghurt 2 tojás 0,5 dl olaj A tetejére:10 dkg porcukor 2 evőkanál citromlé Elkészítés: A muffinformákat papírral kibéleljük.Egy tálban elkeverjük a lisztet,sütőport,a szódabikarbonát,a cukorral,a citrom reszelt héját.Egy másik tálban a tojást kissé felkeverjük,hozzáadjuk a joghurtot,az olajat és a citrom levét,majd apránként a lisztes keverékhez vegyitjük. A masszát a formákba kanalazuk,és közepes hőfokra elömelegitett sütőbe toljuk. Ezalatt a porcukrot simára keverjük a citrom levével,s amikor a muffin kisült,tetejét ezzel a mázzal kenjük meg. [img] |
© Ibolya | 2008. szept. 15. 12:23 | Válasz | #86 |
![]() | |
Loyd! az ize nagyon hasonlit rá,de nem olyan édes! ![]() | |
© loydi | 2008. szept. 15. 08:55 | Válasz | #85 |
![]() | |
Ez szuper lehet. Legalább is a baklava süti finom! ![]() | |
© Ibolya | 2008. szept. 15. 08:52 | Válasz | #84 |
![]() | |
![]() BAKLAVA MUFFIN töltelék: 10 dkg apritott dió 7,5 dkg cukor,fahéj, 4,5 dkg vaj. ezeket jól kikeverem. tészta: 21 dkg liszt, 2 tk.sütöpor, 1/2 tk.szódabikarbóna, 8 dkg cukor, 1 nagy tojás, 4.5 dkg olvasztott vaj, 17,5 dkg joghurt+ 7,5 dkg tej keveréke. ELK: A tésztáhozvalókat alaposan kikeverem. A sütöt 200 fokra előmelegitem.A kivajazott formába rakok egy kis tésztát, arra rakom a tölteléket és arra a maradék tésztát. 15-17 percig sütöm. Ha langyosra hült akkor meglocsolom egy kis mézzel. ![]() |
2008. máj. 22. 20:52 | Válasz | #83 | |
![]() | |
FEKETEERDŐ MUFFIN /Mindmegette HOZZÁVALÓK: 20 dkg meggybefőtt (én rumos meggyből készítettem!), 26 dkg finomliszt, fél teáskanál szódabikarbóna, két és fél teáskanál sütőpor, 4 evőkanál csoki darabka, 2 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg puha margarin, 2,2 dl kefir. Díszítéshez: 2 dl tejszín, meggy, csokoládés tortadara. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk a meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok tetejére teszünk tejszínhabot, majd nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával. Megjegyzés: Aki szereti, még tálalás előtt meggylével meglocsolhatja. ![]() |
2008. ápr. 23. 09:00 | Válasz | #82 | |
![]() | |
Köszi Klarissz a fotót! Már ezt is betettem a muffin oldalra! .... ![]() | |
© Klarissz | 2008. ápr. 22. 23:40 | Válasz | #81 |
![]() | |
A citromos muffin: ![]() |
2008. ápr. 19. 18:47 | Válasz | #80 | |
![]() | |
Néztem, hogy a blogodban sem látható a fotó... Nem érhető el, ez volt a tulajdonságoknál. Talán nem működik az a szerver, ahova feltetted? ![]() Ha elküldöd e-mailben, majd én felrakom, és ide is beteszem a topikba! ![]() | |
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 18:31 | Válasz | #79 |
![]() | |
Nem igazán sikerül feltennem :-) |
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 18:30 | Válasz | #78 |
![]() | |
![]() |
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 18:27 | Válasz | #77 |
![]() | |
http://blogol.hu/pikz/klarissz/muff3.jpg
|
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 18:24 | Válasz | #76 |
![]() | |
2008. ápr. 19. 18:19 | Válasz | #75 | |
![]() | |
Akkor várom a fotót! ![]() | |
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 18:17 | Válasz | #74 |
![]() | |
Van olyan is.....:-)
| |
2008. ápr. 19. 13:38 | Válasz | #73 | |
![]() | |
Klarissz! Én már fel is raktam. Légyszíves ellenőrizd le itt: CITROMOS muffin ... Kár hogy nem csináltál róla 1 képet kistányéron is! |
2008. ápr. 19. 13:12 | Válasz | #72 | |
![]() | |
Szia Klarissz! Sok szeretettel köszöntelek a fórumban! Nagyon örülök Neked! Épp most jártam a blogodban. Ha megengeded, akkor a nick neveddel megjelölve felraknám a muffinos oldalra ezt a recit, már Nálad is megtetszett! ![]() | |
© Klarissz | 2008. ápr. 19. 12:53 | Válasz | #71 |
![]() | |
C I T R O M O S muffin: 10 dkg vaj 2 tojás 15 dkg cukor 20 dkg liszt fél csomag sütőpor 1 teáskanál szódabikarbóna 1 citrom kevés kandírozott citrom kevés mazsola Egy bögre forró vízbe teszem a mazsolát és a kandírozott citromhéjat és 2 percre beteszem a mikróba 500 Waatra. Majd leszűröm. Gépi keverővel habosra keverem a vajat a cukorral és a tojásokkal. Belekeverem a citrom reszelt héját és a levét. Majd kimérem a lisztet melyhez hozzákeverem a sütőport és a szódabikarbónát. Apránként a tojásos masszához keverem. A muffinsütőformát ecsettel kiolajozom és beletöltöm a tésztát, megszórom a mazsolás citromhéjjal és kb.20 perc alatt 190 fokos sütőben megsütöm. Könnyű és finom! |
© Ibolya | 2008. márc. 31. 10:56 | Válasz | #70 |
![]() | |
MÁKOS MUFFIN: 28 dkg liszt,2 ek.mák/darálva/ 1/4 tk.szódabikarbóna 1 dl tej,11 dkg olvasztott vaj 15 dkg porcukor,2 tojás reszelt citromhéj, 1 cs.vaniliás cukor,1tk.sütőpor ELK: a hozzávalókat alaposan kikeverem és kivajazott muffinsütöben 3/4-ig töltve 190 fokon 20-22 percig sütöm. Szederlekvárral tálaltam! ![]() |
© Maresz | 2008. márc. 29. 11:38 | Válasz | #69 |
![]() | |
Sonkás-sajtos muffin Hozzávalók: 1/3 csésze tej ¼ csésze tejföl 2 evőkanál olaj 1 tojás 1 csésze liszt 2 teáskanál apróra vágott snidling 1 teáskanál sütőpor 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma ½ csésze reszelt sajt ¼ csésze apróra vágott sonka vagy szalonna Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük. Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát. A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!) ![]() |
2008. márc. 02. 19:01 | Válasz | #68 | |
![]() | |
Maresz! Megnéztem a muffin reciket is, amit belinkeltél. A keleti muffinhoz minden van itthon, lehet, hogy megcsinálom jövő héten, de joghurt helyett kefirrel. ![]() | |
© Maresz | 2008. márc. 02. 11:13 | Válasz | #67 |
![]() | |
2007. dec. 05. 10:11 | Válasz | #66 | |
![]() | |
Szia Anikó! Szeretettel köszöntelek a fórumban! Igazán beírhatnád a kedvenc receptedet, és ha fotó is van róla, annak is nagyon örülnénk! ![]() Hol van az oldalad, szívesen megnézném majd azt is! ![]() | |
© Anikó | 2007. dec. 05. 09:23 | Válasz | #65 |
![]() | |
Anikó: Szia! Nekem is van saját oldalam azon is találsz muffin recepteket.Én is szoktam csinálni,mert nagyon szeretjük.Ha gondolod kipróbálhatod őket. |
© Anikó | 2007. dec. 05. 09:23 | Válasz | #64 |
![]() | |
Anikó: Szia! Nekem is van saját oldalam azon is találsz muffin recepteket.Én is szoktam csinálni,mert nagyon szeretjük.Ha gondolod kipróbálhatod őket. |
2007. ápr. 03. 13:15 | Válasz | #63 | |
![]() | |
Szia Anyaboya! Máskor legyél részen a fényképzőgépeddel! ![]() | |
© anyaboya | 2007. ápr. 03. 13:06 | Válasz | #62 |
![]() | |
Szia margit2! Mire lefotóztam volna a családom mind elpusztitotta
|
2007. márc. 13. 18:21 | Válasz | #61 | |
![]() | |
Szia Anyaboya! Köszöntünk a fórumban,örülünk minden új receptnek. Fotód nincs róla? | |
2007. márc. 13. 15:51 | Válasz | #60 | |
![]() | |
Szia anyaboya!!! Ezt a muffint ki fogom próbálni. A Margitka meggyes-csokis muffinja csábító,de szép sorjába kipróbálom. |
© anyaboya | 2007. márc. 13. 14:59 | Válasz | #59 |
![]() | |
Sziasztok nekem is van egy jó muffin receptem én csak bögrés muffinnak hívom. Íme a receptem: Bögrés Muffin 3 bögre finomliszt 2 bögre kristály cukor 2 bögre kakaó 2.5 bögre víz 1 dcl olaj 1 kiskanál szódabikar bóna 1 rumaroma csokidarab vagy mogyoro vagy bármit amit gondolsz még belerakhatsz. elömelegitett sütöben 15-20 perc.Ebböl a mennyiségből 36 db lesz Lisztet cukrot kakaót rumaromát vizet olajat és a szódabikarbónát összekeverjük hogy kissé folyos állagot kapjunk aztán 190 fokos elömelegitett sütöben 15-20 percet sütjük. |
2006. júl. 17. 18:23 | Válasz | #58 | |
![]() | |
Ma pedig a mostani szezon muffint sütöttem: SÁRGABARACKOS MUFFIN HOZZÁVALÓK: 300 g érett sárgabarack, 200 g liszt, 1csomag sütőpor, 50 g darabolt dió, 100 g vaj, 100 g cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 50 ml tejszín. A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, diót összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot,3 tojást, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgabarackot, 190 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 12 db lesz. |
2006. júl. 12. 21:41 | Válasz | #57 | |
![]() | |
Nagyon szépek. ![]() | |
© mckoy | 2006. júl. 12. 20:44 | Válasz | #56 |
![]() | |
nagyon szépek lettek és gondolom már nincs sok belőle.. :)))) |
2006. júl. 12. 17:30 | Válasz | #55 | |
![]() | |
Ezt sütöttem ma délután: Meggyes - csokis muffin 4 db tojás; 5 dl tejföl; 0,5 kg rétesliszt; 2 dl olaj; 25 dkg cukor; 1 csomag sütőpor; 3 csomag vaníliás cukor; 1 tábla étcsokoládé; 25 dkg kimagozott meggy; A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporral összeszitált lisztet, és az olajat. Citrom és narancshéjat reszelünk hozzá, és alaposan összekeverjük. A meggyet és a felkockázott csokit is beledobjuk, majd a masszát vajazott, muffinsütő formába tesszük, és 180 fokon megsütjük előmelegített sütőben 25-30 percig. Sütés előtt én mindegyik tetejére 1-1 szem meggyet tettem. A fele tésztából 12 db lett. A másik fele tésztába tettem 2 evőkanál kakaóport, és kakaós meggyesként sütöttem meg: |
© edrien1978 | 2006. ápr. 28. 04:27 | Válasz | #54 |
![]() | |
Nem bírtam aludni, és hirtelen felindulásból kipróbáltam ezt a muffint... BARACKOS MUFFIN (18 db.) 10 dkg aszalt barack 5 dl liszt 2 tk. sütőpor 1 ek. kardamom 2 dl cukor 1 dl barna cukor 4 tojás 10 dkg olvasztott margarin 2 dl joghurt 3 ek. narancskoncentrátum A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A barackot apróra vágjuk, és összekeverjük a száraz anyagokkal. A tojásokat a cukorral, margarinnal és a joghurttal elektromos habverővel összekeverjük. Belekeverjük a többi hozzávalót, a formákba kanalazzuk és kb. 12-20 percig sütjük. Édrien: - csak sima kristálycukrot használtam - nem volt itthon kardamom - tettem bele fahéjat - joghurt helyett nagyobb rész tejföl + kisebb rész joghurt keveréket tettem bele (ki kellett takarítani a hűtőt is ![]() - narancskoncentrátum helyett kipróbáltam a vérnarancs aromát... - én inkább 20 percig sütöttem - amúgy simán kézzel keverve is ment (amúgy is, hajnalban szerintem a szomszédaim nem díjazták volna a mixert...) Szerintem finom, de nyugodtan lehetne több aszalt barackot beletenni... ![]() |
© edrien1978 | 2006. ápr. 02. 12:24 | Válasz | #53 |
![]() | |
Karácsonyra kaptam egy muffinos könyvet: "A legkedveltebb muffinok" / Christina Kempe (Holló és Társa) Már 3 receptet le is teszteltem, de csak kettőről tudok képet mutatni. Ánizslikőrös muffin Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 púpozott tk. sütőpor 15 dkg cukor 15 dkg tejföl 8 dkg vaj 1 dl fehérbor 1 tk. ánizsmag csipetnyi só 2 tojás A díszítéshez: 10 dkg porcukor 4 ek. ánizslikőr frissen reszelt szerecsendió 1. A sütőt előmelegítjük, a muffinformát vékonyan kikenjük. A lisztet és a sütőpot elvegyítjük. A cukrot elkeverjük a tejföllel, vajjal, borral, az ánizzsal és a sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan beledolgozzuk a lisztkeveréket.űű2. A tésztát 180°C-on 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd kiszedjük. 3. A díszítéshez a porcukorból és az ánizslikőrből mázat keverünk. Megkenjük vele a muffinokat és megszórjuk szerecsendióval. Száradni hagyjuk. (Nem volt itthon ánizslikőr, úgyhogy nem tettem rá mázat. Nagyon finom ánizsos íze van). Szerecsen muffin Hozzávalók: 5-5 dkg félédes csokoládé 5 dkg vaj 3 tojás csipetnyi só 6 dkg cukor 5 dkg hámozott darált mandula 2 ek. zsemlemorzsa (nekem ez kevés volt, legalább 2x ennyi kell; amennyit felvesz) 20 dkg tejszín 2 cs. vaníliás cukor vaj és hámozott darált mandula a sütőformához 1. A sütőt előmelegítjük, a formát vékonyan kivajazzuk és megszórjuk darált mandulával. 2. Lábosban kis lángon állandóan kevergetve megolvasztunk 5 dkg csokoládét a vajjal. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszórunk 3 dkg cukrot. 3. A tojásárgáját 3 dkg cukorral világos-habosra keverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a zsemlemorzsát, a tojáshabot, és az olvasztott csokit. 4. A tésztát a formába töltjük, 180°C-on 15 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd kivesszük. 5. 10 dkg tejszínt 1 cs. vaníliás cukorral féleményre verünk. 10 dkg tejszínt, 5 dkg csokoládét és 1 cs. vaníliás cukrot közepes lángon kevergetve megolvasztunk, felforraljuk és levesszük a tűzről. Minden muffinra öntünk csokiöntete és teszünk re egy kis halom tejszínhabot. (Nem tévedés, nincs benne sütőpor. Egy kicsit felfújódik sütés közben, de nem lesz olyan magas, mint a többi muffinnál. A recept szerinti zsemlemorzsa mennyisége szerintem kevés. A tejszínhabot lerendeztem egy "gyári" tejszínhabbal :-); dióval készítettem.) ![]() |
2006. márc. 04. 17:37 | Válasz | #52 | |
![]() | |
Ma banános muffint sütöttem: Hozzávalók: 2 banán, 140 g BL-80-as liszt (én VitaMill liszttel készítettem), 120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 evőkanál méz, 80 g margarin, 1 tojás Liszt + szódabikarbóna + sütőpor + zabpehely + 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt. A tetejét banán karikákkal diszítem. Én légkeveréssel 190 fokon 15 percig sütöttem előmelegített sütőben. ![]() |
2006. feb. 19. 12:25 | Válasz | #51 | |
![]() | |
Szia Betteli! Nagyon jónak tűnik, kép is készült? ![]() Látom megjött, már be is raktam a hozzászólásodba! Sajnos a 2. kép nem teljesen jött le, majd délután szerkesztgetek rajta. | |
© Betteli | 2006. feb. 19. 11:38 | Válasz | #50 |
![]() | |
Mandulás-kókuszos muffin tojás- és tejallergiásoknak 18 dkg liszt 10 dkg cukor 3 evőkanál kókuszreszelék 3 dkg durvára vágott mandula 1 1/2 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 0,8 dl olaj 1 csomag vaníliáscukor pár csepp mandulaaroma 1,5 dl víz vagy gyümölcslé mandulaszemek a díszítéshez A szokásos (száraz anyagok + nedves anyagok) kevergetés után 20-25 percig sütjük 190 fokon. |
© Latsia | 2006. feb. 10. 00:20 | Válasz | #49 |
![]() | |
Narancsos reggeli muffin / Nigella 7,5 dkg vaj vagy fél deci olaj 25 dkg liszt 2,5 dkg darált mandula fél teáskanál szódabikarbóna fél csomag / 6g / + 1 teáskanál sütőpor 7,5 dkg kristálycukor 1 narancs reszelt héja 1 dl frissen facsart narancslé 1 dl tej 1 tojás Olvasszuk meg a vajat. A száraz anyagokat (liszt, mandula, szódabikarbóna, sütőpor, cukor, narancshéj) keverjük össze egy tálban. A narancslevet és tejet öntsük egy tálba, keverjük hozzá a tojást és a lehűlt olvasztott vajat. Keverjük össze a száraz anyagokat a nedves anyagokkal, és adagoljuk a muffin tepsibe. 200C-os előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük. 12 darab lesz belőle. Latsia: 1 marék mazsolát is tettem bele:O) ![]() |
© Latsia | 2006. feb. 10. 00:16 | Válasz | #48 |
![]() | |
GYÜMÖLCSÖS DIÓSKENYÉR-MUFFIN / Latsia 4 banán 1 élesztőkocka / 4,2g 2 dl juharszirup 1/2 tk só 40 dkg liszt 10 dkg dióbél 1 citrom leve 2 hámozott banánt pürésítünk és elkeverjük asóval, az élesztővel, 1 dl juharsziruppal. Hozzákeverjük a lisztet és 0,8 dl vizet és tésztává gyúrjuk, majd 30 percet kelesztjük. A muffinformát kikenjük vékonyan. A diót durvára aprítjuk, 2 banánt 12 egyforma darabra vágunk, citromlével meglocsoljuk és letakarjuk. A tésztát átgyúrjuk, beletesszük a diót, majd 12 darabra osztjuk, és minden darabot kicsit kilapítunk, 1 banándarabot teszünk a közepükre és jól beborítjuk a tésztával. A tésztaszéleket összenyomjuk és a tésztagombócokat a muffinforma mélyedéseibe tesszük, majd újabb 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffinokat konyhai ollóval kb 1 cm mélyen bevágjuk, meglocsoljuk az 1 dl juharsziruppal. 20-25 percig sütjük. Latsia: -nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik -5 g élesztőt használtam hozzá - nem hagyományos, hanem kenyérízű muffin ![]() |
© pilcher | 2006. feb. 09. 22:13 | Válasz | #47 |
![]() | |
Hú, Maresz, ezt kipróbálom, ha tényleg olyan puha! Nagyon jól néz ki!
|
© Maresz | 2006. feb. 09. 16:20 | Válasz | #46 |
![]() | |
Csokis-banános muffin Hozzávalók: 20 dkg liszt 2 teáskanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna 3 teáskanál kakaópor (nem instant!) 1 tojás 17,5 dkg cukor 1 dl olaj 12,5 dkg kefír 3 érett banán durvára vágott étcsokoládé Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A banánokat villával péppé törjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a kefírt, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket, végül hozzáadjuk a banánt és a csokit is. A tésztát a formákba kanalazzuk, és 10-15 percig sütjük |
2006. feb. 08. 21:34 | Válasz | #45 | |
![]() | |
Oké Betteli! Akkor hétvégén ügyeskedj, és várom a fotót! ![]() | |
© Betteli | 2006. feb. 08. 20:49 | Válasz | #44 |
![]() | |
Sziasztok! A csokis-meggyes muffin recept marad úgy, ahogy van. :) Megsütöttem az egészségesebb változatot t.kiőrlésű liszttel és fruktózzal, elég jó lett, de az eredeti volt az igazi. Hétvégén megint megsütöm és küldök róla fotót.
|
© Betteli | 2006. feb. 07. 07:07 | Válasz | #43 |
![]() | |
Szerintem is csak egy kicsi teljeskiőrlésű kell bele, mondjuk 1/3-2/3 arányban a finomliszt javára. Mostanában szinte csak teljeskiőrlésű kenyereket meg sütiket eszünk, vagyis amiben legalább van valamennyi, biztosan azért hiányzik. Tartalmasabb, rostosabb lesz, de szerintem semmiképpen sem töményebb, mert így inkább kevésbé édes és nem olyan zsíros.
|
2006. feb. 06. 18:53 | Válasz | #42 | |
![]() | |
Szia Maresz! Hát egy kicsit szerintem is, de valószínű egy kicsit egészségesebb. Azért módjával kell belerakni! | |
© Maresz | 2006. feb. 06. 18:46 | Válasz | #41 |
![]() | |
A teljes kiörlésűtől nem lesz túl tömény?
| |
2006. feb. 06. 18:37 | Válasz | #40 | |
![]() | |
Szia Betteli! Akkor várom a fotót a banánosról. Ha lesz a meggyes-csokisról is kép, akkor azt is oda rakom a recept alá. Biztos jó volt, ha a kislányod dicsérgette! ![]() | |
© Betteli | 2006. feb. 06. 09:22 | Válasz | #39 |
![]() | |
A banánost lefotóztam, majd küldöm. A meggyes-csokisat még fejleszteném, mert nekem hiányzott belőle egy kis teljes kiőrlésű liszt, és kevesebb vajjal jobban tetszene, bár a többiek szerint úgy jó, ahogy van. A kislányom sohasem eszik sütit, de ebből most evett és többször is megdicsérte. :)
|
2006. feb. 05. 19:21 | Válasz | #38 | |
![]() | |
Szia Betteli! Fotókat nem készítettél véletlenül a muffinokról? Ha elküldenéd, akkor beraknám a receptjeid alá. A sütőmmel gond van, majd a jövő héten kerül sorra a banános muffin sütése. | |
© Betteli | 2006. feb. 05. 14:54 | Válasz | #37 |
![]() | |
Remélem, ízlik a banános. Elég "egészséges". :) Ma meg egy csokis-meggyest csináltam, egészen mást stílusban... Csokis-meggyes muffin Hozzávalók: 15 dkg liszt 5 dkg étcsoki késsel kisebb-nagyobb darabokra vágva 1 púpozott evőkanál kakaópor 2 teáskanál sütőpor 10 dkg margarin 1 tojás 8 dkg barna cukor 1 dl tej 20 dkg magozott meggy 1 teáskanál vaníliaaroma Szokás szerint kevergetés - majd sütés előmelegített 190 fokos sütöben kb. 25 percig. 12 muffin lesz belőle. Reggel sült ki, és már csak 2 maradt...(rajtam kívül a párom és a 3 éves kislányunk ette) :) ![]() margit2 készítette |
2006. feb. 04. 19:32 | Válasz | #36 | |
![]() | |
Szia Betteli! Köszi a receptet. Épp banános muffint akartam csinálni, de akkor nem az enyémet készítem el, hanem kipróbálom ezt! | |
© Betteli | 2006. feb. 04. 17:25 | Válasz | #35 |
![]() | |
Banános muffin tej és tojás nélkül Hozzávalók: 14 dkg teljeskiőrlésű liszt 12 dkg zabpehely v. zabpehelyalapú müzli 1 teáskanál szódabikarbóna 1 1/2 teáskanál sütőpor 2 banán botmixerrel péppé keverve 0.8 dl olaj 0.5 dl almalé 2 evőkanál méz Elkészítés: - sütő előmelegítése 175 fokra - száraz ill. nedves hozzávalók külön összekeverése, majd az egészet egyben - kipapírozott muffinsütőbe rakni és megsütni kb. 20 perc alatt. ![]() Ha van tej- és tojásmentes receptetek, várom! A barátnőm kislánya allergiás és sosem tudom, mit süssek, ha jönnek. Köszi! |
© Latsia | 2006. jan. 31. 01:57 | Válasz | #34 |
![]() | |
Szia Pfreni, muszáj papírban sütnöd?
| |
2006. jan. 30. 16:21 | Válasz | #33 | |
![]() | |
Szia Pfreni! Üdvözlünk a topikban! Igaza van Maresznak, kihűlés után könnyebben lejön a papir, és én még azt vettem észre, hogy a sós muffinokat nem is érdemes papirban sütni, csak ki kell vajazni a formát. | |
© Maresz | 2006. jan. 30. 15:31 | Válasz | #32 |
![]() | |
Hagyd kihűlni!:-)
| |
© pfreni | 2006. jan. 30. 13:19 | Válasz | #31 |
![]() | |
sziasztok!nem tudjátok mi a titka annak, hogy a muffinok ne ragadjanak bele a papírjukba?
|
|
|
|