Margit2 Fóruma - Adatvédelmi tájékoztató
General Data Protection Regulation - 2018 (GDPR)
frissítve: 2018. július 1-én


    Az alábbi tájékoztató célja, hogy információkkal szolgáljon a Margit2 Fóruma adatvédelmi elveit illetően. Számunkra kiemelten fontos a felhasználók személyes adatainak védelme, azokat különös körültekintéssel kezeljük és tároljuk.

Személyes adatok kezelése:
Az adatvédelmi szabályokat úgy alakítottuk ki, hogy azok megfeleljenek az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (General Data Protection Regulation - 2018, vagyis a "GDPR"). Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, különösképp: - 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról. - 1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28. napján kelt Egyezmény kihirdetéséről. - 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.).

Ellenkező tájékoztatás hiányában ezen Tájékoztató hatálya nem terjed ki olyan weboldalakra, azok szolgáltatásaira és adatkezeléseire, melyekre a Tájékoztató hatálya alá tartozó Margit2 fóruma oldalain található hivatkozások (linkek) vezetnek. Az ilyen szolgáltatásokra az adott oldalon szolgáltatást üzemeltető harmadik személy adatkezelési tájékoztatójában foglalt rendelkezések irányadók, és ezekért az adatkezelésekért a Margit2 oldal Adatkezelője semmilyen felelősséget nem vállal.

A GDPR-nek való megfelelőség miatt tájékoztatunk, hogy a Margit2 fóruma oldalán regisztrációval létrehozott felhasználói fiók esetén a következő, általad megadásra kerülő adatokat tároljuk:

Felhasználónév
Jelszó
Valós e-mail cím
Belépéshez általad használt IP címeket (automatikus)
Születésnap (amennyiben ezt külön megadod)
Tartózkodási hely (User Map Location - amennyiben ezt külön megadod)
Skype felhasználó neved (amennyiben ezt külön megadod)
Facebook profilod linkje (amennyiben ezt külön megadod)
Twitter profilod elérése (amennyiben ezt külön megadod)

A felhasználó:
A Felhasználó az a természetes személy, aki a fórum nyújtotta szolgáltatásokra regisztrál, és ennek keretében megadja az előbbi felsorolt személyes adatait. A Felhasználó döntése alapján az Adatkezelő az oldalon keresztül elérhető Szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan kezelheti az alábbi adatokat: név, felhasználói név, lakóhely, tartózkodási hely, telefonszám, e-mail cím, cím, utolsó belépés IP címe, utolsó belépés időpontja, valamit az oldal által használt egyéb, már felsorolt személyes adatokat.

Az Adatkezelő:
Az adatkezelés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása szerint “az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése”. Az adatkezelő pedig “az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja”. A weboldal által tárolt személyes adatok adatkezelője a Margit2 Fóruma adminisztrátora, elsődlegesen a mindenkori Rendszer Adminisztrátor.

A regisztrációnál a fórum felhasználói fiókod létrehozásával elfogadod a a fent írtakat.
Amennyiben bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a Margit2 Fóruma weboldalon tárolt személyes adataiddal, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban, keress meg az alábbi e-mail címen:

A fórum használatához kérlek, pipáld ki a "Belepes" gomb mellett, hogy elolvastad ezt a tájékoztatót!
A regisztráció és a belépési gombra való kattintással a fentieket elfogadod!

Margit2