Vissza a receptekhez

 

MUFFIN

 

 

 

 

 RECEPTEK:

 

 Almás-banános muffin

 Almás-citromos muffin

 Almás-diós muffin

 Ananász muffin   

 Ananászos rizsmuffin

 Banános muffin

 Búvártúrós muffin

 Cappuccino muffin dióval

 Choc-a-Mocha muffins

 Citromos-joghurtos muffin

 Citromos muffin /Klarissz

 Cseresznyés muffin

 Csigamuffin

 Csodás csokis muffin

 Csokis-meggyes muffin

 Csokoládés-diós muffin

 Darálthúsos muffin 2.

 Diós áfonyás muffin

 Diós-csokis muffin  

 Diós gyümölcsös muffin

 Diós kelt muffin

 Egyszerű muffin

 Epres muffin 1.

 Feketeerdő muffin

 Fekete ribizlis muffin

 Fokhagymás-fűszeres muffin

 Földimogyorós-nutellás muffin   

 Gesztenyés muffin 1.

 Gesztenyés-narancsos muffin

 Gombás muffin

 Görög muffin

 Hagymás muffin

 Kakaós-almás muffin

 Kanadai sonkás-sajtos muffin

 Kávés muffin

 Körtés-csokis muffin

 Körtés csokis muffin   / Andi72

 Kókuszos-csokis muffin

 Kókuszos-csokis muffin aszalt gyümölccsel  

 Kókuszos-rahátos-kakaós muffin     

 Krumplis-virslis muffin

 Kukoricás-sonkás muffin

 Kukoricás-szalonnás muffin

 Lekváros kakós muffin gazdagon

 Lekváros muffin

 Magyaros muffin

 Mákos muffin

 Mákos-meggyes muffin

 Mazsolás muffin

 Meggyes-csokis muffin

 Meggyes, csokis muffin 2.  /Tünde

 Meggyes muffin

 Meggyes-gesztenyés muffin

 Müzlis muffin

 Ribizlis álom muffin

 Sacher muffin

 Sajtos-gombás-sonkás muffin

 Sajtos-krumplis muffin

 Sárgabarackos csokis-diós muffin

 Sárgabarackos muffin

 Sonkás-hagymás-sajtos muffin

 Tojás nélküli ribizlis muffin    

 Virslis muffin

 

 

 

 

ALMÁS - BANÁNOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 banán, 1 alma, 200 g simaliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 100 g barnacukor, 2 tk fahéj, só, 125 ml író vagy kefir, 50 ml joghurt, 50 ml olaj, 1 tojás, 60 g mazsola


Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik tálban: kefir + olaj + tojás + alma + banán => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

 

 

 

 

ALMÁS - CITROMOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:

25 dkg finomliszt

5 szem édesítő tabletta összetörve

1 lapos evőkanál vaníliás cukor

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 db tojás

1 db nagyobb alma meghámozva, és nagylyukú reszelőn lereszelve

1 db nagyobb citrom leve és héja

8 dkg puha margarin

2 dl tejszín

5-6 db aszalt sárgabarack apróra vágva

 

Elkészítése:

Egy tálban habosra keverjük a margarint, a tojásokat, a kanállal összetört édeskét, vaníliás cukrot. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ezután margarinnal kikent szilikonformába belemerjük kanállal a  kapott masszát.

Előmelegített sütőben  200 fokon 25-30 percig sütni.  ( Tűpróba! )

 

 

 

 

ALMÁS - DIÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 170 g liszt, 110 g cukor, 2 kk sütőpor,1 csipet só, 1 kk fahéj, 40 g margarin, 1 tojás, 120 ml tej, 180 g alma (reszelt), 1 marék mazsola,  2 evőkanál  reszelt dió és 2 evőkanál cukor összekeverve a tetejére.


Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 25 percig sütni légkeverésen.

 

  

 

 

 

ANANÁSZ MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliás cukor,1 csipet só, 3 evőkanál ananászlé.


Liszt + sütőpor + pudingpor+ 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj + vaníliás cukor + ananászlé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az ananászdarabokat.

190 fokon 25 percig sütni légkeveréssel. Tálra rakni, porcukorral meghinteni.

 

  

 

 

 

ANANÁSZOS RIZSMUFFIN

 

Hozzávalók:

10 dkg rizs

10 dkg apróra vágott ananász

8 dkg cukor

4 db tojás

12 dkg  finomliszt

3 dkg puha vaj

4 dkg mazsola

 

Elkészítése:

A rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsöpögtetjük. A tojássárgáját a cukorral, majd a többi hozzávalóval jól összekeverjük.  A tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval  habbá verjük, és fakanállal óvatosan a masszába keverjük.

A szilikon formát ráhelyezzük a kivehető sütő rácsra, majd kevés olajjal kikenjük a formát, és belemerjük a masszát.

Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük, ekkor sütőpapírt teszünk rá, és 4 percig még sütjük!  (Tűpróba!)

A sütőből kivéve rácsra tesszük a muffinokat, majd csoki mázba merítjük, és megszórjuk mandulaforgáccsal, és hagyjuk megszáradni.

 

 

 

 

BANÁNOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 2 banán, 140 g BL-80-as liszt (én VitaMill liszttel készítettem),  120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 evőkanál méz, 80 g margarin, 1 tojás


Liszt + szódabikarbóna + sütőpor + zabpehely + 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket és az összenyomott banánt.   A tetejét banán karikákkal diszítem.

Én légkeveréssel 190 fokon 15 percig sütöttem előmelegített sütőben.

 

  

 

 

 

BÚVÁRTÚRÓS MUFFIN

Hozzávalók:

Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.

Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.

A tésztához valókat összekeverjük és a margarinozott muffin sütőformába adagoljuk a 3/4 -éig. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig 200 fokon sütni.

 

  

 

 

 

CAPPUCCINO MUFFIN DIÓVAL

 

HOZZÁVALÓK:4 tojás, 22 dkg cukor, 20 dkg vaj, 22 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 teáskanál fahéj, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál instant cappuccinó por, 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint), dió,


Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt diót, és 20-25 percig sütjük. Tipp: A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha teszünk bele egy csipet sót! A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!

Ebből a mennyiségből 18 db muffin lesz.

 

 

 

 

Choc-a-Mocha Muffins   / Latsia

6 muffin lesz belőle

75 g sótlan vaj
75 g tejcsoki darabolva
75 g cukor
2 tojás enyhén felverve
75 g liszt
1 tk sütőpor

A mázhoz:

125 g tejcsoki darabolva
50 ml zsíros tejszín
1 tk instant kávépor / Nescafé

A vajat a csokival megolvasztjuk és a cukorhoz keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól elkeverjük és a 6 lyukat félig töltjük.

A csokit /2 kockát félreteszünk/ a tejszínnel összeolvasztjuk és hozzákeverjük a kávéport: Fél teáskanálnyit teszünk a lyukakban lévő tésztára, majd a maradék tésztával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megkenjük a maradék mázzal és a maradék csoki reszelékével díszítjük.

Latsia:
- pirítottam egy kis mogyorót és mandulát és azzal is megszórtam a kontraszt kedvéért

 

 

 

 

CITROMOS-JOGHURTOS MUFFIN   /Ibolya

Hozzávalók:

26 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
2 dl natúr v. citromos joghurt
2 tojás
0,5 dl olaj


A tetejére:10 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé


Elkészítés:
A muffin formákat papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, a szódabikarbonát, a cukorral, a citrom reszelt héját. Egy másik tálban a tojást kissé felkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citrom levét, majd apránként a lisztes keverékhez vegyítjük. A masszát a formákba kanalazzuk, és közepes hőfokra előmelegített sütőbe toljuk.

Ezalatt a porcukrot simára keverjük a citrom levével, s amikor a muffin kisült, tetejét ezzel a mázzal kenjük meg.

 

 

 

 

C I T R O M O S  MUFFIN   / Klarissz


10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom
kevés kandírozott citrom
kevés mazsola

Egy bögre forró vízbe teszem a mazsolát és a kandírozott citromhéjat és 2 percre beteszem a mikróba 500 Wattra. Majd leszűröm.

Gépi keverővel habosra keverem a vajat a cukorral és a tojásokkal. Belekeverem a citrom reszelt héját és a levét.

Majd kimérem a lisztet melyhez hozzákeverem a sütőport és a szódabikarbónát. Apránként a tojásos masszához keverem.

A muffinsütőformát ecsettel kiolajozom és beletöltöm a tésztát, megszórom a mazsolás citromhéjjal és kb.20 perc alatt 190 fokos sütőben megsütöm.

Könnyű és finom!

 

  

 

 

 

CSERESZNYÉS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj, körülbelül 60 darab érett cseresznye.

 

Elkészítése: A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, és egyik felébe 1 evőkanál kakaóport jól belekeverünk.

A mélyedéseket felváltva világos és a sötét tésztával kétharmad részig megtöltjük, és közben elhelyezzük benne a kimagozott cseresznye szemeket.

A  muffin formát kikenjük olajjal. Előmelegített sütőben 200 fokon  20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.

 

  

 

 

 

CSIGAMUFFIN


Hozzávalók
:
25 dkg liszt
4 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
25 dkg túró
4 evőkanál olaj
8 dkg cukor
1 csipetnyi só
45 dkg szilvalekvár
5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró


A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, a cukorral, az olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát elfelezzük, és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk a mandulával vagy mogyoróval. A téglalapokat feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk és beleállítjuk a sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe. A tetejüket megkenjük vízzel. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

 

  

 

 

 

CSODÁS CSOKIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 evőkanál barackíz, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé


A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barackízt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a törtét étcsokit. A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 (dióval díszítette)

 

 

 

CSOKIS-MEGGYES MUFFIN     /Betteli receptje

HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 5 dkg étcsoki késsel kisebb-nagyobb darabokra vágva, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg  cukor, 1 dl tej, 20 dkg magozott meggy, 1 teáskanál vaníliaaroma.

A hozzávalókat jól összekeverjük a meggy kivételével robotgéppel. Végül óvatosan belekeverjük a meggyet is, és rámával kikent muffin formába kanalazzuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25-28 percig sütjük. 12 db lesz belőle.

 

  

 

 

 

CSOKOLÁDÉS-DIÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 25 dkg liszt, 4, 5 dkg kakaópor, 0. 5 tk szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, 0. 25 tk só, kb. 300 ml tej, 1 db tojás, 30 dkg cukor, 2 ek olaj, 1 tk vanília kivonat, 17 dkg felaprított csoki, 9 dkg felaprított dióbél, 12-15 db egész szem mandula, kb. 1ek cukor.

 

Egy edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik edényben a tojást a cukorral, a tejjel, a kivonattal és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit. A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba tesztünk egy mandulát és megszórjuk cukorral.

Előmelegített sütőben légkeverésen 20-25 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.

1. kép: sütés előtt, 2. kép: megsülve, a 3. kép: tálra szedve.

 

  

 

 

 

DARÁLTHÚSOS MUFFIN 2

 

HOZZÁVALÓK: 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 1 cs. petrezselyem, 125 g mozzarella, 500 g darált hús, 50 g liszt, só, bors, őrölt kömény, 2 tojás.


A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A mozzarellát (trappista is jó), paprikát (vastag húsú, piros, zöld) és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, petrezselymet szintén apróra. A húst, lisztet, sót, borsot, köményt, tojást és a petrezselymet összekeverjük. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a mozzarellát hozzáadjuk és jól összekeverjük.

Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük.

Tipp: ezt jobb papír nélkül sütni.

Megjegyzés: A várakozással ellentétben nem fasírt jellegű étel lett. A paprika és a sajt dominál az ízekben, ezért ne sajnáljuk a vastag húsú kaliforniai paprikát használni!

Ebből a mennyiségből nekem 24 db lett.

 

  

 

 

 

DIÓS ÁFONYÁS MUFFIN       / Latsia


Előkészítés: 10 perc,
Elkészítés: 20-25 perc.

400 gr sima liszt
1 ek sütőpor
200 gr kristálycukor
2 tojás
280 ml író
5 ml / 1 tk vanília aroma
75 gr olvasztott vaj
100 gr dióbél
140 gr áfonya vagy áfonyabefőtt

Bélelj ki egy 12 lyukú muffin formát muffinpapirral, és kapcsold be a sütőt 200 fokra.
Keverd össze a lisztet a sütőport és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat a tejet a van.aromát, és az olvasztott vajat. Add hozzá a dió és az áfonya 3/4 részét, majd az egészet töltsd bele a formákba kanállal. Csak félig töltsd a formát, mert sütés közben megnőnek!
Szórd meg a tetejüket a maradék dióval és áfonyával majd süsd őket 20-25 percig.

Latsia:
- most 12 normál és 12 picike muffin lett belőle
- író nem volt itthon, görög joghurtot higítottam egy kis tejjel
 

 

 

 

DIÓS-CSOKIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:4 dl kefir, 25 dkg liszt, 2 dl olaj, 10 dkg mazsola, 15 dkg dió,  durvára összevágva, 10 dkg reszelt  csokoládé (vagy nutellakrém), 1 tojás, 1 sütőpor, 1 kk fahéj, 15 dkg kristálycukor.


A tojást a cukorral összekeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a kefirt és a lisztet a benne elkevert fahéjjal és sütőporral együtt, valamint az olajat. Ezután következik a dió, mazsola és a csokoládéreszelék ( vagy nutellakrém) hozzákeverése.

Sütési idő 30 perc előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel.

Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.

(A kész sütit leönthetjük vaníliaöntettel.)

 

  

 

 

 

DIÓS GYÜMÖLCSÖS MUFFIN 

 

HOZZÁVALÓK:

4 tojás

1 csipetnyi só

30 dkg porcukor

1 dl kávé

10 dkg darált dió

8 dkg apróra vágott dió

0,5 csomag sütőpor  ( 6 gr)

1 mokkáskanál szódabikarbóna

4 dkg ét csokoládé darabok

20 dkg finomliszt

 

Elkészítése:

A tojásfehérjét  az 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral, kávéval jól kikeverjük. Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A legvégén fakanállal a tojásfehérjékből felvert habot is.

Eztán vagy vajjal kikent muffin sütőformába, vagy muffin papírral kibéleltbe adagoljuk a tésztát kis kanállal. A közepébe és a tetejére én most piros és fekete ribizlit is tettem.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

24 db lett ebből a mennyiségből.

 

 

 

 

DIÓS KELT MUFFIN  

 

HOZZÁVALÓK:

50 dkg finomliszt

5 dkg puha vaj 

6 dkg kristálycukor

1 mokkáskanál só 

2 dkg friss élesztő

1 csomag vaníliás cukor

1 tojás sárgája

2,8 dl langyos tej 

1 citrom lereszelt héja 

 

Töltelék:

30 dkg  darált dió

15 dkg kristálycukor

1 citrom reszelt héja

1 maroknyi aszalt gyümölcs ( sárgabarack) összevágva

1 csomag vaníliás cukor

2-3 evőkanál rum,

6-8 dkg mazsola

1,5 dl tej

2 evőkanál zsemlemorzsa

 

Elkészítése

A hozzávalókat berakom a kenyérsütő gépembe. Elindítom a normál programot (az én gépemen ez 3,20 óra). Ha leállt a gép a dagasztással, 45 perc múlva, még hagyom benne 30 percig kelni a tésztát. Azután kikapcsolom a gépet. Kiveszem a tésztát, és a gyúródeszkán kisodrom téglalap alakúra.

 

A töltelékhez valókat összekeverem, és gázon egy lábosban kicsit megmelegítem, közben kevergetem. Majd a kisodort tésztára kenem.  Hosszában középen elvágom, és feltekerem, mint a bejglit. 2 rúd lesz belőle. Mindegyiket 9 darabra vágom.

Egy 12 és egy 6-os muffin formát vajjal kikenek, muffin papírt teszek, és belehelyezem a felvágott tésztákat. Egy egész tojást jól felverek, és a tetejét lekenem mindegyiknek vele.

Hideg sütőbe teszem, 170 fokon légkeveréssel 20-22 percig sütöm a 12 darabosat. kiveszem, és hagyom a formában kihűlni.  A maradék 6 darabos formát beteszem a már meleg sütőbe, ez már 12 perc alatt megsül a 170 fokon légkeverésen.

 

 

 

 

EGYSZERŰ MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 3 db egész tojás, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 18 dkg Ráma, 1/2 cs. Sütőpor, ízlés szerint lehet bele tenni egy kis rumot, vagy citromlevet.


Fentieket összeállítani, a formákba tenni. Belenyomkodunk gyűmölcs darabokat, diót, mazsolát, csoki darabkát, bármit. Mindegyikbe mást-mást. Be a sütőbe. Ha megsült, megszórhatjuk porcukorral, de ez el is maradhat. Készíthetjük kakaósan is, akkor annyival kevesebb lisztet kell belerakni.

 

 (csokimázzal leöntve)

 

 

 

EPRES MUFFIN 1

 

HOZZÁVALÓK: 20 dkg finomlisztliszt, 12 dkg kukoricaliszt, 15 dkg cukor, 2,5 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 15 dkg friss darabolt eper, 2 dl eperjoghurt (vagy kefir), 8 dkg puhított vaj (vagy margarin), 1 tojás.


Sütőt 175 fokra előmelegíteni, a sütőformát kikenni jól margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Majd egy másik tálban a lisztes keverék felébe beleforgatjuk az epreket. Kikeverjük a joghurtot, a vajat és a tojást. Hozzáöntjük a lisztes keverékhez majd belekeverjük óvatosan a lisztes epreket is. Belekanalazzuk a kikent muffin formába. Betesszük a sütőbe és 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.

12 db muffin lett belőle.

  

 

 

 

FEKETEERDŐ MUFFIN /Mindmegette

HOZZÁVALÓK: 20 dkg meggybefőtt (én rumos meggyből készítettem!), 26 dkg finomliszt, fél teáskanál szódabikarbóna, két és fél teáskanál sütőpor, 4 evőkanál csoki darabka, 2 db tojás, 12 dkg kristálycukor, 12,5 dkg puha margarin, 2,2 dl kefir.


D
íszítéshez: 2 dl tejszín,  meggy, csokoládés tortadara.


Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk a  meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok tetejére teszünk tejszínhabot, majd nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.

 

Megjegyzés: Aki szereti, még tálalás előtt  meggylével meglocsolhatja.

 

  

 

 

 

FEKETE RIBIZLIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 250 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1/2 teáskanál só, 100 g cukor, 1 tojás, 120 ml tej, 55 g olvasztott margarin, 150 g friss fekete ribizli (vagy 120 g fagyasztott fekete ribizli, részben kiolvasztva ).


 Margarinnal kikenek egy 12-es muffin-tepsit vagy kibélelem sütőkosárkákkal.  A lisztet, a sütőpor és a sót összekeverem. Ezután egy tálban a cukrot, tojást, a tejet, és a megolvasztott margarint összekeverem. Ebbe belekeverem gépi keverővel a lisztes keveréket.  Ezt követően a kikent muffin formába beleszórok lisztbe forgatott ribizli szemeket, majd ráteszek tésztát, erre újra ribizli szemeket. 

A 190 fokra előmelegített sütőben 23 percig sütjük a friss ribizlivel. Ha fagyasztottal  készül, akkor néhány perccel tovább sütjük.

 

  

 

 

 

FOKHAGYMÁS-FŰSZERES MUFFIN

 

Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 1 csapott kanál fűszerkeverék (oreganó, lestyán, kakukkfű, bazsalikom), 1 vöröshagyma, 100 g főtt sonka, 220 g simaliszt (lehet vitamil finomliszt), 30 g  teljes kiőrlésű tönköly finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál só, 1 csipet bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej, megszórni: reszelt sajttal.

Elkészítése:
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, reszelt sajttal megszórni.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütni.

 

  

 

 

 

FÖLDIMMOGYORÓS - NUTELLÁS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 16 dkg liszt, 6 dkg keményítő, 3 teáskanál sütőpor, 12 dkg durvára vágott földimogyoró, 12 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg Nutella, só, 3 tojás, 2 csomag mandulaaroma (vagy rumaroma), 1 dl tej.

Liszt + sütőpor + keményítő + mandula => elkeverni.

Egy másik tálban: tojás + cukor + margarin + vaníliás cukor + só + Nutella + aromák + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. Ezután a muffin formába önteni, mindegyik tetejére 1 db mogyorót teszünk. 200 fokon 20-25 percig sütni.

 

  

 

 

 

GESZTENYÉS MUFFIN 1

 

HOZZÁVALÓK : 8,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral 2 tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével  habosra kikeverni, majd belekevertem 1,25 dl tejet. Tovább keverni és végül 20 dkg lisztet, amelyben 1,5 kávéskanál sütőport és pici fahéjat (ezeket előzőleg elkevertem), legvégül 5 dkg mazsolát tettem bele, (én kicsit beáztattam rumaromás vízbe).
Muffin sütőbe  muffin papírokba, 3/4 részig tésztával feltölteni és mehet be az előmelegített sütőbe, 200 fokon kb 20 percig sütni.

Én a tetejére csokoládé darát  szórtam, 12 db lett belőle.

 

  

 

 

 

GESZTENYÉS-NARANCSOS MUFFIN  /NoSalty.hu


Száraz rész:

20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg gesztenyemassza lereszelve, 1 narancs reszelt héja.


Nedves rész:
2 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanálkanál vanília aroma, egy kiskanál narancsaroma, két pohár natur joghurt.

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásokat a cukorral és az aromákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtokat, majd folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a száraz hozzávalókba. Én mixert használtam.

Kiolajozzuk a formákat, beletöltjük háromnegyedig a masszát, a tetejére csokidarát szórtam. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 

GOMBÁS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:1 3/4 csésze liszt,1 evőkanál cukor, 1/4 teáskanál só, 2 teáskanál sütőport, 1/2 csésze reszelt cheddar sajt, 3/4 csésze tej, 1/3 csésze sütő olaj, 1 tojás - felverve, 3/4 csésze gomba - apróra vágva, 1/3 csésze hagyma - apróra vágva, 1/4 csésze dió - apróra vágva, 1/8 teáskanál bors, 1/2 teáskanál őrölt kakukkfű, 1/2 teáskanál szárított petrezselyem, 1/2 teáskanál só (ha kell), 1 evőkanál vaj .


Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a gombát és a hagymát. Süsd hirtelen, amíg a hagyma meglágyul. Add hozzá a diót és a fűszereket, keverd el jól és alacsony lángon főzd tovább még egy percig. Vedd el a tűzről és tedd félre. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban keverd el az olajat, tejet és a tojást alaposan. Készíts egy mélyedést a száraz keverékbe és egyszerre öntsd bele a folyadékot. Add hozzá a gombás anyagot és addig keverd csak, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl. Adagold szét a muffin tepsibe, melyet előzőleg kivajaztál.

Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 25 percig. Melegen tálald

Ebből a mennyiségből 12 db lett.

 

  

 

 

 

GÖRÖG MUFFIN / Lappantyú ( Latsia1 receptje)
Ahogy én csináltam:

20 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,5 dl olivaolaj
2,5 dkg vaj
2 tojás
1 pohár joghurt (én 2 dl kefirt tettem )
15 dkg fetasajt (én trappistát tettem)
15 db olajbogyó
fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű.
Egyik tálban a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a borssal kevertem, másik tálban az olvasztott vajat, az olajat, a tojásokat kevertem habosra. Utóbbihoz hozzáadtam a felkockázott trappista sajtot, felkarikázott olajbogyót és a kefirt, majd egyik masszát szép óvatosan elkevertem a másikkal. A receptben leírt olivabogyón kívül, még mindegyik muffin tetejére is tettem 1-1-et.
Kivajazott sütőben 200 fokon 20-25 percig sütöttem.
Nekem 20 db muffin lett belőle.

 

  

 

 

 

HAGYMÁS MUFFIN

 

Három fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam. 6 dkg margarint,1 csipetnyi sót, 1 csipetnyi cukrot, 2 tojást elkevertem. Beletettem 2 dl kefirt (vagy  joghurtot). Ebbe jött a száraz keverék: másfél teás csésze liszt, egy csomag sütőpor, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 kávéskanál só, 1 csipetnyi kakukkfű. Ez beletettem a keverékbe, majd a legvégén a sült hagymát hozzákevertem.

Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütöttem.

 

  

 

 

 

KAKAÓS-ALMÁS MUFFIN

 

Hozzávalók:

 30 dkg finomliszt

 30 dkg kristálycukor

   1 db tojás

 50 dkg reszelt alma (héjával együtt!)

   fél citrom lereszelt héja

   1 csomag sütőpor (12 g)

   5 dkg mazsola 2 evőkanál rumban beáztatva

   5 dkg durvára vágott dió

 

Elkészítés:

Az almát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Majd összekeverjük a cukorral, a tojással és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a sütőport, a  lisztet, a rummal együtt a mazsolát és a durvára vágott diót.

Vajjal (vagy margarinnal) kikenjük a 2 db 12-es muffin formát.

Ezután a fele masszát a elosztjuk a 24 db helyre a muffin formákban, lehetőleg a felébe tegyük. A megmaradt masszába belekeverünk 2 evőkanál kakaóport és a muffin formába beletesszük a másik felébe a lyukakba. Ne rakjuk tele, mert sütés közben  magasodik a sütőportól!

 

 

 

 

 

 

KANADAI SONKÁS-SAJTOS MUFFIN

 

Kikeverünk 1/3 csésze tejet 1/4 csésze tejföllel, 2 ek olajjal, 1 tojással. Hozzáadunk 1 csésze lisztet, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1 teáskanál sütőport, 1 teáskanál apróra vágott fokhagymát. Legvégül hozzáadunk 1/2 csésze reszelt sajtot, 1/4 csésze apróra vágott sonkát vagy szalonnát. Majd belerakunk még 1 evőkanál füstölt, kockára vágott sajtot, 1 csipet sót, 1 csipet őrölt borsot.

Előmelegített sütőben 200 C-on 20 percig sütjük.

Ebből a mennyiségből 12 db muffin lett. (Én egy kiseb csészét használtam.)

 

  

 

 

 

KÁVÉS MUFFIN      / Latsia

30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 ek kakaó
5 dkg csoki reszelék
5 dkg durvára vágott dió

1 tojás
15 dkg cukor
1 ek olaj
10 dkg vaj
1,25 dl tej
1,25 dl feketekávé

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd az egészet összekeverjük.
Sütés:
190 fok kb. 20-25 perc.
Tálalásnál csokiból készült kávészemekkel díszítjük.
 

 

 

 

KÖRTÉS-CSOKIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál szalakálé, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg aprított körte, 1 dl étolaj, 1 db tojás, 10 dkg csoki (én fele ét, fele fehér csokit használtam).

Elkészítés: A tojást a cukorral jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a körtét, kakaóport, sütőport, sót, szalakálét, valamint a lisztet is. Mindezt jól összekeverjük robotgéppel!

Ezután a margarinnal kikent muffin formába kanalazzuk, a tetejére rárakjuk a csoki darabokat.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 20 percig.

 

  

 

 

 

KÖRTÉS CSOKIS MUFFIN    / Andi72

- ahogy én csináltam:

 

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor

25 dkg finomliszt

2 evőkanál méz

1.5 dl tej

1 csomag sütőpor

2 tojás

10 dkg puha margarin
2 db körte meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve

1csomag tortadara csokis, vagy bármilyen csoki bele reszelve kb. 10 dkg.

1 mokkáskanál szódabikarbóna

 

Elkészítése:

Alaposan kikeverjük a kristálycukorral, mézzel a 2 tojást, és hozzákeverjük a megpuhított margarint. Ezután hozzákeverjük a többi hozzávalót is.

A muffin formába muffin papírokat teszünk, és belemerjük a masszát.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 23 percig sütjük.  (Tűpróba!)

 

 

 

 

KÓKUSZOS-CSOKIS MUFFIN    /Niki

- ahogy én csináltam:


Hozzávalók:
3,1 dl tej
 1 púpos evőkanál méz

20 dkg kókuszreszelék

12,5 dkg kristálycukor

7 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor ( 12 g)
2 (nagy) enyhén felvert tojás

20 dkg tört csoki ( csokimikulás is lehet)


Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

A tejet és a mézet felforrjuk, majd félretesszük, hagyjuk langyosra kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport, és a kristálycukrot. Majd hozzáadjuk a mézes tejet és a kockára tört csokit, végül a felvert tojásokat is.

Ezt a folyékony masszát beletöltjük a formákba (csak 2/3-ig!), és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt porcukorral meghinthetjük.

 

 

 

 

KÓKUSZOS - CSOKIS MUFFIN ASZALT GYÜMÖLCCSEL

 

HOZZÁVALÓK: 100 g étcsokoládé, 100 ml tej, 100 g liszt, 100 g kókuszreszelék, 1 csomag sütőpor, 100 g margarin, 100 g porcukor, 1 tojás, egy kis marék aszalt gyümölcs apróra vágva.


A margarint megolvasztottam, beleraktam a porcukrot, a tojást, jól összekevertem. Majd beleraktam a csokit, melynek a felét lereszeltem, a másik felét darabokra vágtam. Utána a sütőport, lisztet, és kókuszreszeléket, végül is tejet is belekevertem.

Ezután margarinnal kikent muffin formába kanalaztam, kb. felét a keveréknek. Rászórtam az aszalt gyümölcsöt, majd a tészta másik felét.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöttem.

 

  

 

 

 

KÓKUSZOS-RAHÁTOS-KAKAÓS MUFFIN

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt

1 evőkanál kakaópor

2-3 evőkanál kókuszreszelék

fél csomag sütőpor
2 tojás

10 dkg cukor

2 joghurt

rumaroma.

 

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedveseket külön, majd folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a tojásosat, a lisztesbe. Kiolajozott formákba öntjük háromnegyedig, a tetejére rahát darabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

 

 

 

 

KRUMPLIS-VIRSLIS MUFFIN / Terike után

- ahogy én csináltam

 

Hozzávalók:

25 dkg főtt, összetört krumpli

2 tojás

6 dkg puha vaj

2,5 dl 20%-os tejföl

3 dl zsírosabb tej

40 dkg finomliszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1,5 teáskanál só

fél mokkáskanál fehér bors

 

A hozzávalókat a liszt és a sütőpor kivételével alaposan összekeverjük.  Végül hozzáadjuk  a  masszához a lisztet is, amiben előtte elkeverjük  a sütőport.

Kivajazott vagy olajjal kikent  szilikonos muffinformába kanalazzuk a masszát. A közepébe belefektetünk virsli darabkákat.

Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.

 

 

 

 

KUKORICÁS-SONKÁS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 18 dkg rétesliszt, 12 dkg kukoricaliszt, 1 kávéskanál só, fél csomag sütőpor, 4 dkg cukor, 2 tojás, fél dl étolaj, 2 dl leszűrt konzerv kukorica, másfél dl tej, 1 csokor összevagdalt petrezselyem, 10 dkg apróra vágott főtt sonka, 1 kávéskanál őrölt chili paprika.


A sütőt 200 fokra bemelegítjük. 12 muffin formát kiolajozunk. A kétfele lisztet sütőporral, cukorral, sóval elkeverjük. A tojásokat az olajjal, a kukoricával, tejjel, petrezselyemmel egy másik tálban simára dolgozzuk. A lisztkeverék közepébe mélyedést nyomunk, és a folyékony hozzávalókat beleöntve villával gyorsan összeforgatjuk, de nem dolgozzuk teljesen csomómentesre. A kikent kis formákba kanalazzuk, és  kb. 20-22 percig sütjük.

 

  

 

 

 

KUKORICÁS-SZALONNÁS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos szalonna, 1 evőkanál olaj, 150 g  főtt kukorica, 230 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 60 g vaj, 180 g tejföl, 3 evőkanál tejszín, 2 tojás, 5 dkg karikára vágott füstölt kolbász, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva.


A szalonnát apróra vágni. A finomra vágott hagymát és szalonnát az olajon megdinsztelni. A kukoricát lecsöpögtetni. Lisztet, sütőport, sót összekeverni. Összemixelni a vajat, tejfölt, tojást. Beletenni a lisztet és a dinsztelt szalonnás, kolbászos  hagymát, és a fokhagymát.

Előmelegített sütőben 200° fokon 20-25 percig sütni.

 

  

 

 

 

LEKVÁROS KAKAÓS MUFFIN GAZDAGON

 

HOZZÁVALÓK: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt  darált dió, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, kb. 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal.)


Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással, beletesszünk 2 evőkanál kakaóport, az apróra vágott csoki darabkákat, valamint az aszalt gyümölcsöt. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a keverékhez. A masszából kb. egy evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig sütjük. Tetejére csoki mázat csorgatunk.

 

  

 

 

 

LEKVÁROS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 280 g liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 60 g margarin, 120 g cukor, 2 tojás, 120 ml tej, 60 ml kávé, 75 g lekvár


Liszt + sütőpor + szódabikarbóna => elkeverni. Egy másik tálban: margarin + cukor + tojás + tej + kávé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formákat félig megtölteni, lekvárt tenni rá, majd ráönteni a maradék tésztát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

 

  

 

 

 

MAGYAROS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefir, vagy aludttej, 150 g csípős kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apróra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípős pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

 
A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukorica lisztbe beleforgatjuk a kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Muffin formákba adagoljuk és előmelegített sütőben sütjük. Lehet fokozni, sőt díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy sütjük meg.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütni.

Ebből a mennyiségből 24 db lett.

 

  

 

 

 

MÁKOS MUFFIN:

28 dkg liszt,2 evőkanál mák/darálva/
1/4 teáskanál .szódabikarbóna
1 dl tej,11 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor,2 tojás
reszelt citromhéj,
1 csomag vaníliás cukor,1tk.sütőpor


Elkészítése
:
A
hozzávalókat alaposan kikeverem és kivajazott muffin sütőben 3/4-ig töltve 190 fokon 20-22 percig sütöm.
Szederlekvárral tálaltam!
 

 

 

 

MÁKOS-MEGGYES MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 12 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, muffinonként 2-3 szem meggy, 1 csomag sütőpor, 10 dkg mák, 1 mokkáskanál fahéj.


A fenti hozzávalókat jól összekeverni, margarinnal kikent muffin formába kanalazni. Mindegyik muffinba kb. 2-3 szem meggyet belenyomni. 

Előmelegített  sütőben 190 fokon  20 percig sütni, illetve míg a teteje barnulni nem kezd.

 

  

 

 

 

MAZSOLÁS, MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:30dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 tojás, 250 dl tej, 4 ek olaj, 15 dkg mazsola, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, rum, vagy rumaroma, dió. (A folyadék összesen 2,5 dl legyen!)


A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket a 2,5 dl rumos tejbe áztatjuk.  Közben a többi hozzávalót is összedolgozzuk, majd a gyümölcsöket a tejjel együtt is hozzákeverjük. Tetejét dióval díszítettem.

180 C-on (gázsütőben 3-ason) kb. 25 perc alatt megsütjük.

 

  

 

 

 

MEGGYES - CSOKIS MUFFIN

4 db tojás;
5 dl tejföl;
0,5 kg rétesliszt;
2 dl olaj;
25 dkg cukor;
1 csomag sütőpor;
3 csomag vaníliás cukor;
1 tábla étcsokoládé;
25 dkg kimagozott meggy;

A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporral összeszitált lisztet, és az olajat. Citrom és narancshéjat reszelünk hozzá, és alaposan összekeverjük. A meggyet és a felkockázott csokit is beledobjuk, majd a masszát vajazott, muffinsütő formába tesszük, és 180 fokon megsütjük előmelegített sütőben 25-30 percig.
Sütés előtt én mindegyik tetejére 1-1 szem meggyet tettem.

 

  

 

A fele tésztából 12 db lett. A másik fele tésztába tettem 2 evőkanál kakaóport, és kakaós meggyesként sütöttem meg:

 

 

 

 

MEGGYES, CSOKIS MUFFIN 2.   /Tünde

Egy kefirt kiöntötten egy tálba, a poharát elmostam, eltöröltem, a továbbiakban ezt használom. Kimértem két púpos pohár réteslisztet, hozzáadtam egy csomag sütőport, jól elkevertem.
2 egész tojást habosra kevertem 1 púpos pohár kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral, beleöntöttem a kefirt és 1/4 pohár olajat. Ezt hozzáöntöttem a liszthez, jól elkevertem, egy jó nagy marék negyedelt meggyet szórtam bele. A tésztát beletöltöttem a muffinkosárkákba, és mindegyikbe belenyomtam egy kocka étcsokoládét.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt kész.
Azoknak is bátran megcsinálhatják, akinek nincs még nagy gyakorlata, nem igazán lehet elrontani.

 

 

 

 

 

MEGGYES MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 40 dkg meggy, 25 dkg margarin ( vagy vaj), 23 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 40 dkg liszt (fele sima, fele rétes), 1 púpos teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál fahéj


A meggyet kifejtjük. A cukrot és a margarint (vagy vajat) kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a meggyet. Formába töltjük, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 190 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.

 

  

 

 

 

MEGGYES-GESZTENYÉS MUFFIN / Pregina

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szóda-bikarbóna
1 tojás
10 dkg cukor
0.8 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg gesztenyepüré
meggy (ízlés szerint)

Latsia: gesztenyemasszát tettem bele, direkt jó, hogy nem kevertem el egyenletesen, így nagyon fini lett:

 

 

 

 

MŰZLIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 1 bögre ( nekem 2,5 dl) zabpehely, 1 bögre liszt (én búzacsírás VitaMill finomlisztet használtam), pici só, 1/2 bögre mazsola-aszaltszilva felesben, 2 db nagy tojás, 3/4 bögre tej, 2 teáskanál sütőpor, 1/4 bögre cukor, 1/2 bögre darabos mogyoró, 1/4 bögre olaj,


Ügyesen szép sorban összekevergetni mindent , 190 °C-on kb. 20-25 percig sütni, illetve míg a teteje barnulni nem kezd.

 

  

 

 

 

RIBIZLIS ÁLOM MUFFIN     /Ibolya

Hozzávalók 12 darabhoz:
2 tojás
10 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
2 dl tej
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
5 dkg darált dió
10 dkg ribizli


A formához: vaj, darált dió


A tetejére: 12 kis fürt ribizli, 5-6 dkg porcukor


Elkészítés:

A tojást verd habosra. Add hozzá a villával összetört túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a ha jól összedolgoztad, csorgasd bele a tejet. Apránként szórd bele a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan forgasd bele a leszemezett ribizlit. A muffinsütő mélyedését kend ki vajjal, hintsd be darált dióval, majd kanalazd bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd meg.

 

 

 

 

SACHER MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, 7 dkg darált dió, 2 tojás, 1 sütőpor, 10 dkg instant kakaópor, 1 fél rumaroma, 24 szem meggy.

A tojást, cukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összekeverjük. Ezután a muffin formába papir kapszlit teszünk, és belemerjük a keveréket. Mindegyikbe 2 szem meggyet helyezünk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 22 percig sütjük.

Ha megsült , tálra rakjuk. Fél tábla csokoládét és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt összemelegítünk, és a muffinokra kenjük.

 

  

 

 

 

SAJTOS-GOMBÁS-SONKÁS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK:180 g szeletelt gomba (1 közepes üveg), 3 db tojás, 90 g sonka vagy bacon csíkokra vágva, 200g liszt, 1 sütőpor, 200 ml tej, 150 g reszelt sajt, só, őrölt bors.


A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a muffin forma mélyedéseit kétharmadig töltjük. Előmelegített sütőben 180 C-on (gázsütőben 3-as)kb 25 percig sütjük.

Nekem ebből a mennyiségből 24 db lett.

Tipp: Ezt papir nélkül kell sütni.

 

  

 

 

 

SAJTOS-KRUMPLIS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg krumplipüré-pehely, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó megmosott, felaprózott snidling, 1 kávéskanál (frissen reszelt) szerecsendió, bors, pirospaprika, 1 tojás, 2 dl tej, 1/2 dl olaj, 20 dkg tejföl Tetejére: reszelt sajt, kockára vágott piros paprika.


A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát, a krumplipüré-pelyhet, a reszelt sajtot, a snidlinget, a szerecsendiót, a borsot és a paprikát. Egy nagyobb tálban simára keverjük a tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel. Kanalanként beledolgozzuk a masszába a lisztes keveréket (a mixer legalsó fokozatával dolgozunk). A tésztát a formákba töltjük (2/3-ig), a muffinok tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 20-25 percig sütjük.

 

  

 

 

 

SÁRGABARACKOS  CSOKIS-DIÓS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 200 g érett sárgabarack, 200 g liszt, 1csomag sütőpor, 50 g darabolt csokoládé,  50 g darabolt dió, 100 g vaj, 120 g cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 50 ml tejszín, 1 mandula aroma.


A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, diót összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot,3 tojást, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgabarackot, a csokoládét és a mandula aromát.

190 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 12 db lesz.

 

  

 

 

 

SÁRGABARACKOS MUFFIN

 

HOZZÁVALÓK: 300 g érett sárgabarack, 200 g liszt, 1csomag sütőpor, 30 g darabolt dió, 100 g vaj, 100 g cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 50 ml tejszín.


A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, diót összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot,3 tojást, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a sárgabarackot, 190 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 12 db lesz.

 

  

 

 

 

SONKÁS-HAGYMÁS-SAJTOS MUFFIN

12 db

2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 tk só
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 ek póréhagyma zöldje apróra vágva
20 dkg liszt (benne egy csomag, vagy 2 kk. sütőporral)
1,5 pár azaz 3 db virsli

Az első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és a sütőporos liszt. A muffin formába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept szerint - mini virslit nyomni, de én a snassz virslit daraboltam fel és ezt tettem bele.

Latsia:
- karakteres sajt kell bele, én füstöltet tettem

 

 

 

 

TOJÁS NÉLKÜLI RIBIZLIS MUFFIN

 

Hozzávalók:

24 dkg kristálycukor

5 dl kefir

0,8 dl étolaj

2,5 evőkanál (lapos) cukrozatlan kakaópor

40 dkg finomliszt

1 lapos evőkanál szódabikarbóna

1 teáskanál sütőpor

10 dkg apró darabokra vágott dióbél

1 púpozott evőkanál kandírozott citromhéj

1 púpozott evőkanál kandírozott narancshéj  

Kb. 10 dkg fekete ribizli (ízlés szerint, ki mennyire szereti)

 

Elkészítése:

A kristálycukrot, kefirt és az étolajat  jól kikeverem, majd a többi hozzávalóit is hozzáadom a felsorolás szerint, kivéve a fekete ribizlit. Alaposan kikeverem robotgéppel.

A muffin formába muffin papírokat teszek. Belemerek a tésztából a háromnegyed részéig csak, mert sülés közben feljön a tésztája. A tetejére rakok a fekete ribizliből.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.  (Tűpróba!) Nagyon finom, könnyű lesz.

Ebből a mennyiségből pontosan 24 darab muffin lesz.

 

  

 

 

 

VIRSLIS MUFFIN

 

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt,

2,5 dkg élesztő,

0,5 evőkanál só,

0,5 evőkanál kristálycukor,

0,5 dl olaj,

1 egész tojás, 

1 kávéskanál 10%-os ecet, vagy almaecet, 

1 mokkáskanál sikér,

5 dkg főtt, összetört burgonya,

2,5 dl tej.

1 evőkanál kovász

 

Töltelékbe:

1 dl tejföl,  6 darab főtt virsli,

 

Tetejére: 1 felvert egész tojás 1 evőkanál tejjel keverve. Rá reszelt sajt.

 

Elkészítése: A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb. 30 percig kelni. Akkor kikapcsolom a gépet, hogy ne kezdje el sütni a tésztát a gép. Ha már majdnem felér a tetejére, akkor jó! Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán  kisodrom, 2 darabba vágom.  Majd elosztom 12-12 kis téglalapra. Közben a virsliket egyenként 4 egyenlő részre vágom. Megkenem a tejföllel a tésztákat,  belerakom a kis virsli darabokat és körbetekerem a tésztákat. Ezután az olajjal kikent szilikon 2 formába rakom  még 25 percig kelni.

Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére  reszelt sajtot szórtam.

Előmelegített sütőben 200 fokon 22 percig sütöttem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem találtál kedvedre való receptet, az alábbi Garamica gyűjteményben még kereshetsz!

 

 

Lap teteje

 

 

Vissza a receptekhez

 

 


Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker