
RECEPTEK:
Kókuszos-csokis muffin aszalt gyümölccsel
Kókuszos-rahátos-kakaós muffin
Lekváros kakós muffin gazdagon
Meggyes, csokis muffin 2. /Tünde
Sárgabarackos csokis-diós muffin
HOZZÁVALÓK: 1 banán, 1 alma, 200 g simaliszt, 50 g teljes kiőrlésű liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 100 g barnacukor, 2 tk fahéj, só, 125 ml író vagy kefir, 50 ml joghurt, 50 ml olaj, 1 tojás, 60 g mazsola
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + fahéj + cukor + só => elkeverni. Egy másik
tálban: kefir + olaj + tojás + alma + banán => habosra keverni, ehhez hozzáadni
a lisztes keveréket, a mazsolát. 200 fokon 20-25 percig sütni.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg finomliszt
5 szem édesítő tabletta összetörve
1 lapos evőkanál vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 db tojás
1 db nagyobb alma meghámozva, és nagylyukú reszelőn lereszelve
1 db nagyobb citrom leve és héja
8 dkg puha margarin
2 dl tejszín
5-6 db aszalt sárgabarack apróra vágva
Elkészítése:
Egy tálban habosra keverjük a margarint, a tojásokat, a kanállal összetört édeskét, vaníliás cukrot. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ezután margarinnal kikent szilikonformába belemerjük kanállal a kapott masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütni. ( Tűpróba! )

HOZZÁVALÓK: 170 g liszt, 110 g cukor, 2 kk sütőpor,1 csipet só, 1 kk fahéj, 40 g margarin, 1 tojás, 120 ml tej, 180 g alma (reszelt), 1 marék mazsola, 2 evőkanál reszelt dió és 2 evőkanál cukor összekeverve a tetejére.
Liszt + cukor +sütőpor + sót + fahéj => elkeverni. Egy másik tálban: margarin +
tojás + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket, a mazsolát
és az almát. A dió és a cukor keverékével megszórni. 190 fokon 25 percig
sütni légkeverésen.


HOZZÁVALÓK: 200 g ananász, 250 g liszt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 tk sütőpor, 3 tojás, 175 g cukor, 200 g vaj, 1 cs vaníliás cukor,1 csipet só, 3 evőkanál ananászlé.
Liszt + sütőpor + pudingpor+ 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban: tojás + cukor + vaj
+ vaníliás cukor + ananászlé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes
keveréket és az ananászdarabokat.
190 fokon 25 percig sütni légkeveréssel. Tálra rakni, porcukorral meghinteni.


Hozzávalók:
10 dkg rizs
10 dkg apróra vágott ananász
8 dkg cukor
4 db tojás
12 dkg finomliszt
3 dkg puha vaj
4 dkg mazsola
Elkészítése:
A rizst bő, enyhén sós vízben megfőzzük, és lecsöpögtetjük. A tojássárgáját a cukorral, majd a többi hozzávalóval jól összekeverjük. A tojásfehérjét 1 csipetnyi sóval habbá verjük, és fakanállal óvatosan a masszába keverjük.
A szilikon formát ráhelyezzük a kivehető sütő rácsra, majd kevés olajjal kikenjük a formát, és belemerjük a masszát.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük, ekkor sütőpapírt teszünk rá, és 4 percig még sütjük! (Tűpróba!)
A sütőből kivéve rácsra tesszük a muffinokat, majd csoki mázba merítjük, és megszórjuk mandulaforgáccsal, és hagyjuk megszáradni.

HOZZÁVALÓK: 2 banán, 140 g BL-80-as liszt (én VitaMill liszttel készítettem), 120 g zabpehely, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 evőkanál méz, 80 g margarin, 1 tojás
Liszt + szódabikarbóna + sütőpor + zabpehely + 1 csipet só => elkeverni. Egy másik tálban:
tojás + margarin + méz => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket
és az összenyomott banánt. A tetejét banán karikákkal diszítem.
Én légkeveréssel 190 fokon 15 percig sütöttem előmelegített sütőben.


BÚVÁRTÚRÓS
MUFFIN
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliás cukor,
35 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dl kefir, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Tetejére: 50 dkg túró, 5-6 dkg cukor, pici reszelt citromhéj, 10 dkg
mazsola, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj.
A tésztához valókat összekeverjük és a margarinozott muffin sütőformába
adagoljuk a 3/4 -éig. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal
kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben
belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig 200 fokon sütni.


HOZZÁVALÓK:4 tojás, 22 dkg cukor, 20 dkg vaj, 22 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 teáskanál fahéj, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál instant cappuccinó por, 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint), dió,
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A
tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény
habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport
összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd
belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak
2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt diót, és
20-25 percig sütjük. Tipp: A tojásfehérjéből kemény habot tudunk verni, ha
teszünk bele egy csipet sót! A tojáshab nem törik össze, ha először a masszából
elkeverünk benne egy kicsit, majd ezt a lágyabb masszát keverjük a többihez!
Ebből a mennyiségből 18 db muffin lesz.

Choc-a-Mocha Muffins
/ Latsia
6 muffin lesz belőle
75 g sótlan vaj
75 g tejcsoki darabolva
75 g cukor
2 tojás enyhén felverve
75 g liszt
1 tk sütőpor
A mázhoz:
125 g tejcsoki darabolva
50 ml zsíros tejszín
1 tk instant kávépor / Nescafé
A vajat a csokival megolvasztjuk és a cukorhoz keverjük. Hozzáadjuk a
tojásokat és a sütőporral elkevert lisztet. Jól elkeverjük és a 6 lyukat félig
töltjük.
A csokit /2 kockát félreteszünk/ a tejszínnel
összeolvasztjuk és hozzákeverjük a kávéport: Fél teáskanálnyit teszünk a
lyukakban lévő tésztára, majd a maradék tésztával befedjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megkenjük a maradék mázzal és a maradék csoki reszelékével díszítjük.
Latsia:
- pirítottam egy kis mogyorót és mandulát és azzal is megszórtam a
kontraszt kedvéért

CITROMOS-JOGHURTOS MUFFIN /Ibolya
Hozzávalók:
26 dkg liszt
1 evőkanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
2 dl natúr v. citromos joghurt
2 tojás
0,5 dl olaj
A tetejére:10 dkg porcukor,
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A muffin formákat papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet,
sütőport, a szódabikarbonát, a cukorral, a citrom reszelt héját. Egy másik
tálban a tojást kissé felkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a citrom
levét, majd apránként a lisztes keverékhez vegyítjük. A masszát a formákba
kanalazzuk, és közepes hőfokra előmelegített sütőbe toljuk.
Ezalatt a porcukrot simára keverjük a citrom levével, s amikor a muffin kisült, tetejét ezzel a mázzal kenjük meg.

C I T R O M O S MUFFIN / Klarissz
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom
kevés kandírozott citrom
kevés mazsola
Egy bögre forró vízbe teszem a mazsolát és a kandírozott citromhéjat és 2
percre beteszem a mikróba 500 Wattra. Majd leszűröm.
Gépi keverővel habosra keverem a vajat a cukorral és a tojásokkal. Belekeverem a citrom reszelt héját és a levét.
Majd kimérem a lisztet melyhez hozzákeverem a sütőport és a szódabikarbónát. Apránként a tojásos masszához keverem.
A muffinsütőformát ecsettel kiolajozom és beletöltöm a tésztát, megszórom a mazsolás citromhéjjal és kb.20 perc alatt 190 fokos sütőben megsütöm.
Könnyű és finom!


HOZZÁVALÓK: 20 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál porcukor, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj, körülbelül 60 darab érett cseresznye.
Elkészítése: A lisztet, a sütőport meg a cukrot összekeverjük. A tojást a tejjel meg az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, és egyik felébe 1 evőkanál kakaóport jól belekeverünk.
A mélyedéseket felváltva világos és a sötét tésztával kétharmad részig megtöltjük, és közben elhelyezzük benne a kimagozott cseresznye szemeket.
A muffin formát kikenjük olajjal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt (tűpróbáig) szép pirosra sütjük.


Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 teáskanál sütőpor
1 tojássárgája
25 dkg túró
4 evőkanál olaj
8 dkg cukor
1 csipetnyi só
45 dkg szilvalekvár
5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró
A sütőport a liszttel elkeverjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, a
cukorral, az olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát
elfelezzük, és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettőt
megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk a mandulával vagy mogyoróval. A
téglalapokat feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk és beleállítjuk
a sütőpapírral kibélelt muffinsütőbe. A tetejüket megkenjük vízzel.
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.


HOZZÁVALÓK:15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 evőkanál barackíz, fél csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg tört étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a
kakaóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a
barackízt. A masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd belekeverjük a
törtét étcsokit. A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre
sütjük.

(dióval díszítette)
CSOKIS-MEGGYES MUFFIN /Betteli receptje
HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 5 dkg étcsoki késsel kisebb-nagyobb darabokra
vágva, 1 púpozott evőkanál kakaópor, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg margarin, 1
tojás, 8 dkg cukor, 1 dl tej, 20 dkg magozott meggy, 1 teáskanál
vaníliaaroma.
A hozzávalókat jól összekeverjük a meggy kivételével robotgéppel. Végül óvatosan belekeverjük a meggyet is, és rámával kikent muffin formába kanalazzuk. Előmelegített sütőben 190 fokon 25-28 percig sütjük. 12 db lesz belőle.

HOZZÁVALÓK: 25 dkg liszt, 4, 5 dkg kakaópor, 0. 5 tk szódabikarbóna, 2 tk sütőpor, 0. 25 tk só, kb. 300 ml tej, 1 db tojás, 30 dkg cukor, 2 ek olaj, 1 tk vanília kivonat, 17 dkg felaprított csoki, 9 dkg felaprított dióbél, 12-15 db egész szem mandula, kb. 1ek cukor.
Egy edényben összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik edényben a tojást a cukorral, a tejjel, a kivonattal és az olajjal habosra keverjük. A lisztes keveréket hozzáadjuk és gyorsan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a diót és a csokit. A tésztát a formákba töltjük (3/4-ig) és minden muffinba tesztünk egy mandulát és megszórjuk cukorral.
Előmelegített sütőben légkeverésen 20-25 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.
1. kép: sütés előtt, 2. kép: megsülve, a 3. kép: tálra szedve.


HOZZÁVALÓK: 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 1 cs. petrezselyem, 125 g mozzarella, 500 g darált hús, 50 g liszt, só, bors, őrölt kömény, 2 tojás.
A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A
mozzarellát (trappista is jó), paprikát (vastag húsú, piros, zöld) és a paradicsomot kis kockákra vágjuk, petrezselymet
szintén apróra. A húst, lisztet, sót, borsot, köményt, tojást és a petrezselymet
összekeverjük. A hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot és a mozzarellát
hozzáadjuk és jól összekeverjük.
Előmelegített sütőben 25-28 percig sütjük.
Tipp: ezt jobb papír nélkül sütni.
Megjegyzés: A várakozással ellentétben nem fasírt jellegű étel lett. A paprika és a sajt dominál az ízekben, ezért ne sajnáljuk a vastag húsú kaliforniai paprikát használni!
Ebből a mennyiségből nekem 24 db lett.

Előkészítés: 10 perc,
Elkészítés: 20-25 perc.
400 gr sima liszt
1 ek sütőpor
200 gr kristálycukor
2 tojás
280 ml író
5 ml / 1 tk vanília aroma
75 gr olvasztott vaj
100 gr dióbél
140 gr áfonya vagy áfonyabefőtt
Bélelj ki egy 12 lyukú muffin formát muffinpapirral, és kapcsold be a
sütőt 200 fokra.
Keverd össze a lisztet a sütőport és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat
a tejet a van.aromát, és az olvasztott vajat. Add hozzá a dió és az áfonya 3/4
részét, majd az egészet töltsd bele a formákba kanállal. Csak félig töltsd a
formát, mert sütés közben megnőnek!
Szórd meg a tetejüket a maradék dióval és áfonyával majd süsd őket 20-25
percig.
Latsia:
- most 12 normál és 12 picike muffin lett belőle
- író nem volt itthon, görög joghurtot higítottam egy kis tejjel

HOZZÁVALÓK:4 dl kefir, 25 dkg liszt, 2 dl olaj, 10 dkg mazsola, 15 dkg dió, durvára összevágva, 10 dkg reszelt csokoládé (vagy nutellakrém), 1 tojás, 1 sütőpor, 1 kk fahéj, 15 dkg kristálycukor.
A tojást a cukorral összekeverjük. Kanalanként hozzáadjuk a kefirt és a lisztet
a benne elkevert fahéjjal és sütőporral együtt, valamint az olajat. Ezután
következik a dió, mazsola és a csokoládéreszelék ( vagy nutellakrém)
hozzákeverése.
Sütési idő 30 perc előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel.
Ebből a mennyiségből 24 db muffin lesz.
(A kész sütit leönthetjük vaníliaöntettel.)


HOZZÁVALÓK:
4 tojás
1 csipetnyi só
30 dkg porcukor
1 dl kávé
10 dkg darált dió
8 dkg apróra vágott dió
0,5 csomag sütőpor ( 6 gr)
1 mokkáskanál szódabikarbóna
4 dkg ét csokoládé darabok
20 dkg finomliszt
Elkészítése:
A tojásfehérjét az 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, félretesszük. A tojás sárgáját a porcukorral, kávéval jól kikeverjük. Majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A legvégén fakanállal a tojásfehérjékből felvert habot is.
Eztán vagy vajjal kikent muffin sütőformába, vagy muffin papírral kibéleltbe adagoljuk a tésztát kis kanállal. A közepébe és a tetejére én most piros és fekete ribizlit is tettem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
24 db lett ebből a mennyiségből.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt
5 dkg puha vaj
6 dkg kristálycukor
1 mokkáskanál só
2 dkg friss élesztő
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
2,8 dl langyos tej
1 citrom lereszelt héja
Töltelék:
30 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 maroknyi aszalt gyümölcs ( sárgabarack) összevágva
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál rum,
6-8 dkg mazsola
1,5 dl tej
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A hozzávalókat berakom a kenyérsütő gépembe. Elindítom a normál programot (az én gépemen ez 3,20 óra). Ha leállt a gép a dagasztással, 45 perc múlva, még hagyom benne 30 percig kelni a tésztát. Azután kikapcsolom a gépet. Kiveszem a tésztát, és a gyúródeszkán kisodrom téglalap alakúra.
A töltelékhez valókat összekeverem, és gázon egy lábosban kicsit megmelegítem, közben kevergetem. Majd a kisodort tésztára kenem. Hosszában középen elvágom, és feltekerem, mint a bejglit. 2 rúd lesz belőle. Mindegyiket 9 darabra vágom.
Egy 12 és egy 6-os muffin formát vajjal kikenek, muffin papírt teszek, és belehelyezem a felvágott tésztákat. Egy egész tojást jól felverek, és a tetejét lekenem mindegyiknek vele.
Hideg sütőbe teszem, 170 fokon légkeveréssel 20-22 percig sütöm a 12 darabosat. kiveszem, és hagyom a formában kihűlni. A maradék 6 darabos formát beteszem a már meleg sütőbe, ez már 12 perc alatt megsül a 170 fokon légkeverésen.

HOZZÁVALÓK: 3 db egész tojás, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 18 dkg Ráma, 1/2 cs. Sütőpor, ízlés szerint lehet bele tenni egy kis rumot, vagy citromlevet.
Fentieket összeállítani, a formákba tenni. Belenyomkodunk gyűmölcs darabokat,
diót, mazsolát, csoki darabkát, bármit. Mindegyikbe mást-mást. Be a sütőbe. Ha
megsült, megszórhatjuk porcukorral, de ez el is maradhat. Készíthetjük kakaósan
is, akkor annyival kevesebb lisztet kell belerakni.

(csokimázzal leöntve)
HOZZÁVALÓK: 20 dkg finomlisztliszt, 12 dkg kukoricaliszt, 15 dkg cukor, 2,5 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál só, 15 dkg friss darabolt eper, 2 dl eperjoghurt (vagy kefir), 8 dkg puhított vaj (vagy margarin), 1 tojás.
Sütőt 175 fokra előmelegíteni, a sütőformát kikenni jól margarinnal. Összekeverjük a kétfajta
lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Majd egy másik tálban a lisztes keverék
felébe beleforgatjuk az epreket. Kikeverjük a joghurtot, a vajat és a tojást.
Hozzáöntjük a lisztes keverékhez majd belekeverjük óvatosan a lisztes epreket is.
Belekanalazzuk a kikent muffin formába. Betesszük
a sütőbe és 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.
12 db muffin lett belőle.


FEKETEERDŐ MUFFIN /Mindmegette
HOZZÁVALÓK: 20 dkg meggybefőtt
(én rumos meggyből készítettem!), 26 dkg finomliszt,
fél teáskanál szódabikarbóna,
két és fél teáskanál sütőpor,
4 evőkanál csoki darabka,
2 db tojás,
12 dkg kristálycukor,
12,5 dkg puha
margarin,
2,2 dl kefir.
Díszítéshez: 2 dl tejszín,
meggy,
csokoládés tortadara.
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat
kibéleljük papírral. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet elkeverjük a
sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal. A tojásokat
habosra keverjük a
kristálycukorral,
majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához kis adagokban
hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk a
meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd
kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok
tetejére teszünk tejszínhabot, majd nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk
tortadarával.
Megjegyzés: Aki szereti, még tálalás előtt meggylével meglocsolhatja.


HOZZÁVALÓK: 250 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1/2 teáskanál só, 100 g cukor, 1 tojás, 120 ml tej, 55 g olvasztott margarin, 150 g friss fekete ribizli (vagy 120 g fagyasztott fekete ribizli, részben kiolvasztva ).
Margarinnal kikenek egy 12-es muffin-tepsit vagy kibélelem
sütőkosárkákkal. A lisztet, a sütőpor és a sót összekeverem. Ezután egy
tálban a cukrot, tojást, a tejet, és a megolvasztott margarint összekeverem.
Ebbe belekeverem gépi keverővel a lisztes keveréket. Ezt követően a kikent
muffin formába beleszórok lisztbe forgatott ribizli szemeket, majd ráteszek
tésztát, erre újra ribizli szemeket.
A 190 fokra előmelegített sütőben 23 percig sütjük a friss ribizlivel. Ha fagyasztottal készül, akkor néhány perccel tovább sütjük.


Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 1 csapott kanál fűszerkeverék (oreganó, lestyán, kakukkfű, bazsalikom), 1 vöröshagyma, 100 g főtt sonka, 220 g simaliszt (lehet vitamil finomliszt), 30 g teljes kiőrlésű tönköly finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál só, 1 csipet bors, 2 tojás, 50 ml olívaolaj, 20 g reszelt sajt, 1/4 l tej, megszórni: reszelt sajttal.
Elkészítése:
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna + só + bors => elkeverni, ehhez hozzáadni a
fűszereket, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és sonkát. Egy másik tálban a
tojást felverni, hozzáadni az olajat, sajtot és a tejet, majd jól elkeverni,
ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. A formába önteni, reszelt sajttal
megszórni.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütni.


FÖLDIMMOGYORÓS - NUTELLÁS MUFFIN
HOZZÁVALÓK: 16 dkg liszt, 6 dkg keményítő, 3 teáskanál sütőpor, 12 dkg durvára vágott földimogyoró, 12 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg Nutella, só, 3 tojás, 2 csomag mandulaaroma (vagy rumaroma), 1 dl tej.
Liszt + sütőpor + keményítő + mandula => elkeverni.
Egy másik tálban: tojás + cukor + margarin + vaníliás cukor + só + Nutella + aromák + tej => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes keveréket. Ezután a muffin formába önteni, mindegyik tetejére 1 db mogyorót teszünk. 200 fokon 20-25 percig sütni.


HOZZÁVALÓK : 8,5 dkg margarint, 12 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral 2
tojással pár csepp rumaromával 15 dkg megpuhított gesztenyepürével habosra
kikeverni, majd belekevertem 1,25 dl tejet. Tovább keverni és végül 20 dkg
lisztet, amelyben 1,5 kávéskanál sütőport és pici fahéjat (ezeket előzőleg
elkevertem), legvégül 5 dkg mazsolát tettem bele, (én kicsit beáztattam rumaromás vízbe).
Muffin sütőbe muffin papírokba, 3/4 részig tésztával
feltölteni és mehet be az előmelegített sütőbe, 200 fokon kb 20 percig sütni.
Én a tetejére csokoládé darát szórtam, 12 db lett belőle.


GESZTENYÉS-NARANCSOS MUFFIN /NoSalty.hu
Száraz rész:
20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg gesztenyemassza lereszelve, 1 narancs reszelt héja.
Nedves rész:
2 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanálkanál vanília aroma, egy kiskanál
narancsaroma, két pohár natur joghurt.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásokat a cukorral és az aromákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtokat, majd folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a száraz hozzávalókba. Én mixert használtam.
Kiolajozzuk a formákat, beletöltjük háromnegyedig a masszát, a tetejére csokidarát szórtam. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. 20-25 perc alatt készre sütjük.

HOZZÁVALÓK:1 3/4 csésze liszt,1 evőkanál cukor, 1/4 teáskanál só, 2 teáskanál sütőport, 1/2 csésze reszelt cheddar sajt, 3/4 csésze tej, 1/3 csésze sütő olaj, 1 tojás - felverve, 3/4 csésze gomba - apróra vágva, 1/3 csésze hagyma - apróra vágva, 1/4 csésze dió - apróra vágva, 1/8 teáskanál bors, 1/2 teáskanál őrölt kakukkfű, 1/2 teáskanál szárított petrezselyem, 1/2 teáskanál só (ha kell), 1 evőkanál vaj .
Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, majd add hozzá a gombát és a hagymát. Süsd
hirtelen, amíg a hagyma meglágyul. Add hozzá a diót és a fűszereket, keverd el
jól és alacsony lángon főzd tovább még egy percig. Vedd el a tűzről és tedd
félre. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a
sajtot. Egy kisebb tálban keverd el az olajat, tejet és a tojást alaposan.
Készíts egy mélyedést a száraz keverékbe és egyszerre öntsd bele a folyadékot.
Add hozzá a gombás anyagot és addig keverd csak, amíg a száraz összetevők meg
nem nedvesednek. Ne keverd túl. Adagold szét a muffin tepsibe, melyet előzőleg
kivajaztál.
Előmelegített sütőben 200 fokon süsd 25 percig. Melegen tálald
Ebből a mennyiségből 12 db lett.


GÖRÖG
MUFFIN / Lappantyú ( Latsia1 receptje)
Ahogy én csináltam:
20 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
0,5 dl olivaolaj
2,5 dkg vaj
2 tojás
1 pohár joghurt (én 2 dl kefirt tettem )
15 dkg fetasajt (én trappistát tettem)
15 db olajbogyó
fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors, bazsalikom, oregano, kakukkfű.
Egyik tálban a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel
és a borssal kevertem, másik tálban az olvasztott vajat, az olajat, a tojásokat
kevertem habosra. Utóbbihoz hozzáadtam a felkockázott trappista sajtot,
felkarikázott olajbogyót és a kefirt, majd egyik masszát szép óvatosan
elkevertem a másikkal. A receptben leírt olivabogyón kívül, még mindegyik muffin
tetejére is tettem 1-1-et.
Kivajazott sütőben 200 fokon 20-25 percig sütöttem.
Nekem 20 db muffin lett belőle.


Három fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam. 6 dkg margarint,1 csipetnyi sót, 1 csipetnyi cukrot, 2 tojást elkevertem. Beletettem 2 dl kefirt (vagy joghurtot). Ebbe jött a száraz keverék: másfél teás csésze liszt, egy csomag sütőpor, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 kávéskanál só, 1 csipetnyi kakukkfű. Ez beletettem a keverékbe, majd a legvégén a sült hagymát hozzákevertem.
Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig sütöttem.


Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
30 dkg kristálycukor
1 db tojás
50 dkg reszelt alma (héjával együtt!)
fél citrom lereszelt héja
1 csomag sütőpor (12 g)
5 dkg mazsola 2 evőkanál rumban beáztatva
5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
Az almát a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a héjával együtt. Majd összekeverjük a cukorral, a tojással és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet, a rummal együtt a mazsolát és a durvára vágott diót.
Vajjal (vagy margarinnal) kikenjük a 2 db 12-es muffin formát.
Ezután a fele masszát a elosztjuk a 24 db helyre a muffin formákban, lehetőleg a felébe tegyük. A megmaradt masszába belekeverünk 2 evőkanál kakaóport és a muffin formába beletesszük a másik felébe a lyukakba. Ne rakjuk tele, mert sütés közben magasodik a sütőportól!

Kikeverünk 1/3 csésze tejet 1/4 csésze tejföllel, 2 ek olajjal, 1 tojással. Hozzáadunk 1 csésze lisztet, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1 teáskanál sütőport, 1 teáskanál apróra vágott fokhagymát. Legvégül hozzáadunk 1/2 csésze reszelt sajtot, 1/4 csésze apróra vágott sonkát vagy szalonnát. Majd belerakunk még 1 evőkanál füstölt, kockára vágott sajtot, 1 csipet sót, 1 csipet őrölt borsot.
Előmelegített sütőben 200 C-on 20 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből 12 db muffin lett. (Én egy kiseb csészét használtam.)


KÁVÉS MUFFIN
/ Latsia
30 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 ek kakaó
5 dkg csoki reszelék
5 dkg durvára vágott dió
1 tojás
15 dkg cukor
1 ek olaj
10 dkg vaj
1,25 dl tej
1,25 dl feketekávé
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd az egészet
összekeverjük.
Sütés: 190 fok kb. 20-25 perc.
Tálalásnál csokiból készült kávészemekkel díszítjük.

HOZZÁVALÓK: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál szalakálé, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg aprított körte, 1 dl étolaj, 1 db tojás, 10 dkg csoki (én fele ét, fele fehér csokit használtam).
Elkészítés: A tojást a cukorral jól összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a körtét, kakaóport, sütőport, sót, szalakálét, valamint a lisztet is. Mindezt jól összekeverjük robotgéppel!
Ezután a margarinnal kikent muffin formába kanalazzuk, a tetejére rárakjuk a csoki darabokat.
Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 20 percig.


- ahogy én csináltam:
Hozzávalók:
10 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
2 evőkanál méz
1.5 dl tej
1 csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg puha margarin
2 db körte
meghámozva,
nagy lyukú reszelőn lereszelve
1csomag tortadara csokis, vagy bármilyen csoki bele reszelve kb. 10 dkg.
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
Alaposan kikeverjük a kristálycukorral, mézzel a 2 tojást, és hozzákeverjük a megpuhított margarint. Ezután hozzákeverjük a többi hozzávalót is.
A muffin formába muffin papírokat teszünk, és belemerjük a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 23 percig sütjük. (Tűpróba!)

- ahogy én csináltam:
Hozzávalók:
3,1 dl tej
1 púpos evőkanál méz
20 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg kristálycukor
7 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
( 12 g)
2 (nagy) enyhén felvert tojás
20 dkg tört csoki ( csokimikulás is lehet)
Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffin formákat kivajazzuk, vagy
papírral kibéleljük.
A tejet és a mézet felforrjuk, majd félretesszük, hagyjuk langyosra kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport, és a kristálycukrot. Majd hozzáadjuk a mézes tejet és a kockára tört csokit, végül a felvert tojásokat is.
Ezt a folyékony masszát beletöltjük a formákba (csak 2/3-ig!), és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt porcukorral meghinthetjük.

KÓKUSZOS - CSOKIS MUFFIN ASZALT GYÜMÖLCCSEL
HOZZÁVALÓK: 100 g étcsokoládé, 100 ml tej, 100 g liszt, 100 g kókuszreszelék, 1 csomag sütőpor, 100 g margarin, 100 g porcukor, 1 tojás, egy kis marék aszalt gyümölcs apróra vágva.
A margarint megolvasztottam, beleraktam a porcukrot, a tojást, jól
összekevertem. Majd beleraktam a csokit, melynek a felét lereszeltem, a másik
felét darabokra vágtam. Utána a sütőport, lisztet, és kókuszreszeléket, végül is
tejet is belekevertem.
Ezután margarinnal kikent muffin formába kanalaztam, kb. felét a keveréknek. Rászórtam az aszalt gyümölcsöt, majd a tészta másik felét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöttem.


KÓKUSZOS-RAHÁTOS-KAKAÓS MUFFIN
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
2-3 evőkanál kókuszreszelék
fél csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
2 joghurt
rumaroma.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a nedveseket külön, majd folyamatos keverés közben belecsurgatjuk a tojásosat, a lisztesbe. Kiolajozott formákba öntjük háromnegyedig, a tetejére rahát darabkákat teszünk. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

KRUMPLIS-VIRSLIS MUFFIN / Terike után
- ahogy én csináltam
Hozzávalók:
25 dkg főtt, összetört krumpli
2 tojás
6 dkg puha vaj
2,5 dl 20%-os tejföl
3 dl zsírosabb tej
40 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 teáskanál só
fél mokkáskanál fehér bors
A hozzávalókat a liszt és a sütőpor kivételével alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a masszához a lisztet is, amiben előtte elkeverjük a sütőport.
Kivajazott vagy olajjal kikent szilikonos muffinformába kanalazzuk a masszát. A közepébe belefektetünk virsli darabkákat.
Előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.

HOZZÁVALÓK: 18 dkg rétesliszt, 12 dkg kukoricaliszt, 1 kávéskanál só, fél csomag sütőpor, 4 dkg cukor, 2 tojás, fél dl étolaj, 2 dl leszűrt konzerv kukorica, másfél dl tej, 1 csokor összevagdalt petrezselyem, 10 dkg apróra vágott főtt sonka, 1 kávéskanál őrölt chili paprika.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük. 12 muffin formát kiolajozunk. A kétfele lisztet
sütőporral, cukorral, sóval elkeverjük. A tojásokat az olajjal, a kukoricával,
tejjel, petrezselyemmel egy másik tálban simára dolgozzuk. A lisztkeverék
közepébe mélyedést nyomunk, és a folyékony hozzávalókat beleöntve villával
gyorsan összeforgatjuk, de nem dolgozzuk teljesen csomómentesre. A kikent kis
formákba kanalazzuk, és kb. 20-22 percig sütjük.


HOZZÁVALÓK: 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos szalonna, 1 evőkanál olaj, 150 g főtt kukorica, 230 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 60 g vaj, 180 g tejföl, 3 evőkanál tejszín, 2 tojás, 5 dkg karikára vágott füstölt kolbász, 4 gerezd fokhagyma apróra vágva.
A szalonnát apróra vágni. A finomra vágott hagymát és szalonnát az olajon
megdinsztelni. A kukoricát lecsöpögtetni. Lisztet, sütőport, sót összekeverni.
Összemixelni a vajat, tejfölt, tojást. Beletenni a lisztet és a dinsztelt
szalonnás, kolbászos hagymát, és a fokhagymát.
Előmelegített sütőben 200° fokon 20-25 percig sütni.


LEKVÁROS KAKAÓS MUFFIN GAZDAGON
HOZZÁVALÓK: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evőkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, kb. 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal.)
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A margarint
habosra keverjük a cukorral és a tojással, beletesszünk 2 evőkanál kakaóport, az
apróra vágott csoki darabkákat, valamint az aszalt gyümölcsöt. A száraz hozzávalókat összekeverjük,
majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a keverékhez. A masszából kb. egy
evőkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe
teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a maradék masszával befedjük. 30-35 percig
sütjük. Tetejére csoki mázat csorgatunk.


HOZZÁVALÓK: 280 g liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk szódabikarbóna, 60 g margarin, 120 g cukor, 2 tojás, 120 ml tej, 60 ml kávé, 75 g lekvár
Liszt + sütőpor + szódabikarbóna => elkeverni. Egy másik tálban: margarin +
cukor + tojás + tej + kávé => habosra keverni, ehhez hozzáadni a lisztes
keveréket. A formákat félig megtölteni, lekvárt tenni rá, majd ráönteni a
maradék tésztát. 200 fokon 20-25 percig sütni.


HOZZÁVALÓK: 1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefir, vagy aludttej, 150 g csípős kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apróra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípős pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.
A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd
belevegyítjük a lisztes keveréket (a sima és a kukorica lisztbe beleforgatjuk a
kolbászt, paprikákat, hagymákat, sajtot, sót, sütőport, pirospaprikát). Muffin
formákba adagoljuk és előmelegített sütőben sütjük. Lehet fokozni, sőt
díszítésként is jó: minden muffinra egy-egy szelet kolbászkarikát teszünk és úgy
sütjük meg.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütni.
Ebből a mennyiségből 24 db lett.


MÁKOS
MUFFIN:
28 dkg liszt,2 evőkanál mák/darálva/
1/4 teáskanál .szódabikarbóna
1 dl tej,11 dkg olvasztott vaj
15 dkg porcukor,2 tojás
reszelt citromhéj,
1 csomag vaníliás cukor,1tk.sütőpor
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan kikeverem és kivajazott muffin sütőben 3/4-ig
töltve 190 fokon 20-22 percig sütöm.
Szederlekvárral tálaltam!

HOZZÁVALÓK: 12 dkg liszt, 2 db tojás, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, muffinonként 2-3 szem meggy, 1 csomag sütőpor, 10 dkg mák, 1 mokkáskanál fahéj.
A fenti hozzávalókat jól összekeverni, margarinnal kikent muffin formába
kanalazni. Mindegyik muffinba kb. 2-3 szem meggyet belenyomni.
Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütni, illetve míg a teteje barnulni nem kezd.


HOZZÁVALÓK:30dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 tojás, 250 dl tej, 4 ek olaj, 15 dkg mazsola, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, rum, vagy rumaroma, dió. (A folyadék összesen 2,5 dl legyen!)
A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket a 2,5 dl rumos tejbe áztatjuk. Közben a többi hozzávalót is
összedolgozzuk, majd a gyümölcsöket a tejjel együtt is hozzákeverjük. Tetejét
dióval díszítettem.
180 C-on (gázsütőben 3-ason) kb. 25 perc alatt megsütjük.


MEGGYES - CSOKIS MUFFIN
4 db tojás;
5 dl tejföl;
0,5 kg rétesliszt;
2 dl olaj;
25 dkg cukor;
1 csomag sütőpor;
3 csomag vaníliás cukor;
1 tábla étcsokoládé;
25 dkg kimagozott meggy;
A tejfölt a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás
cukrot, a sütőporral összeszitált lisztet, és az olajat. Citrom és narancshéjat
reszelünk hozzá, és alaposan összekeverjük. A meggyet és a felkockázott csokit
is beledobjuk, majd a masszát vajazott, muffinsütő formába tesszük, és 180 fokon
megsütjük előmelegített sütőben 25-30 percig.
Sütés előtt én mindegyik tetejére 1-1 szem meggyet tettem.


A fele tésztából 12 db lett. A másik fele tésztába tettem 2 evőkanál kakaóport, és kakaós meggyesként sütöttem meg:

MEGGYES,
CSOKIS MUFFIN 2. /Tünde
Egy kefirt kiöntötten egy tálba, a poharát elmostam, eltöröltem, a
továbbiakban ezt használom. Kimértem két púpos pohár réteslisztet, hozzáadtam
egy csomag sütőport, jól elkevertem.
2 egész tojást habosra kevertem 1 púpos pohár kristálycukorral, 1
vaníliás cukorral, beleöntöttem a kefirt és 1/4 pohár olajat. Ezt hozzáöntöttem
a liszthez, jól elkevertem, egy jó nagy marék negyedelt meggyet szórtam bele. A
tésztát beletöltöttem a muffinkosárkákba, és mindegyikbe belenyomtam egy kocka
étcsokoládét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt kész.
Azoknak is bátran megcsinálhatják, akinek nincs még nagy gyakorlata, nem
igazán lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK: 40 dkg meggy, 25 dkg margarin ( vagy vaj), 23 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 egész tojás, 40 dkg liszt (fele sima, fele rétes), 1 púpos teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál fahéj
A meggyet kifejtjük. A cukrot és a margarint (vagy vajat) kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a
tojásokat. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a meggyet. Formába
töltjük, és megszórjuk a fahéjas cukorral. 190 fokon előmelegített sütőben 20
perc alatt arany barnára sütjük.


MEGGYES-GESZTENYÉS MUFFIN / Pregina
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál szóda-bikarbóna
1 tojás
10 dkg cukor
0.8 dl étolaj
2 dl tej
20 dkg gesztenyepüré
meggy (ízlés szerint)
Latsia: gesztenyemasszát tettem bele, direkt jó, hogy nem kevertem
el egyenletesen, így nagyon fini lett:

HOZZÁVALÓK: 1 bögre ( nekem 2,5 dl) zabpehely, 1 bögre liszt (én búzacsírás VitaMill finomlisztet használtam), pici só, 1/2 bögre mazsola-aszaltszilva felesben, 2 db nagy tojás, 3/4 bögre tej, 2 teáskanál sütőpor, 1/4 bögre cukor, 1/2 bögre darabos mogyoró, 1/4 bögre olaj,
Ügyesen szép sorban összekevergetni mindent , 190 °C-on kb. 20-25 percig sütni,
illetve míg a teteje barnulni nem kezd.


RIBIZLIS ÁLOM MUFFIN
/Ibolya
Hozzávalók 12 darabhoz:
2 tojás
10 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg cukor
2 dl tej
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
5 dkg darált dió
10 dkg ribizli
A formához:
vaj, darált dió
A tetejére:
12 kis fürt ribizli,
5-6 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojást verd habosra. Add hozzá a villával összetört túrót, a vaníliás cukrot, a cukrot, a ha jól összedolgoztad, csorgasd bele a tejet. Apránként szórd bele a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül óvatosan forgasd bele a leszemezett ribizlit. A muffinsütő mélyedését kend ki vajjal, hintsd be darált dióval, majd kanalazd bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd meg.

HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, 7 dkg darált dió, 2 tojás, 1 sütőpor, 10 dkg instant kakaópor, 1 fél rumaroma, 24 szem meggy.
A tojást, cukrot jól kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összekeverjük. Ezután a muffin formába papir kapszlit teszünk, és belemerjük a keveréket. Mindegyikbe 2 szem meggyet helyezünk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 22 percig sütjük.
Ha megsült , tálra rakjuk. Fél tábla csokoládét és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt összemelegítünk, és a muffinokra kenjük.


HOZZÁVALÓK:180 g szeletelt gomba (1 közepes üveg), 3 db tojás, 90 g sonka vagy bacon csíkokra vágva, 200g liszt, 1 sütőpor, 200 ml tej, 150 g reszelt sajt, só, őrölt bors.
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a muffin forma mélyedéseit kétharmadig
töltjük. Előmelegített sütőben 180 C-on (gázsütőben 3-as)kb 25 percig sütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 24 db lett.
Tipp: Ezt papir nélkül kell sütni.


HOZZÁVALÓK: 15 dkg liszt, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 10 dkg krumplipüré-pehely, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó megmosott, felaprózott snidling, 1 kávéskanál (frissen reszelt) szerecsendió, bors, pirospaprika, 1 tojás, 2 dl tej, 1/2 dl olaj, 20 dkg tejföl Tetejére: reszelt sajt, kockára vágott piros paprika.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffin formákat kivajazzuk. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a
szódabikarbónát, a krumplipüré-pelyhet, a reszelt sajtot, a snidlinget, a
szerecsendiót, a borsot és a paprikát. Egy nagyobb tálban simára keverjük a
tojást a tejjel, az olajjal és a tejföllel. Kanalanként beledolgozzuk a masszába
a lisztes keveréket (a mixer legalsó fokozatával dolgozunk). A tésztát a
formákba töltjük (2/3-ig), a muffinok tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 20-25
percig sütjük.


SÁRGABARACKOS CSOKIS-DIÓS MUFFIN
HOZZÁVALÓK: 200 g érett sárgabarack, 200 g liszt, 1csomag sütőpor, 50 g darabolt csokoládé, 50 g darabolt dió, 100 g vaj, 120 g cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 50 ml tejszín, 1 mandula aroma.
A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, diót
összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot,3 tojást, vaníliás cukrot, sót,
citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a
sárgabarackot, a csokoládét és a mandula aromát.
190 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből 12 db lesz.


HOZZÁVALÓK: 300 g érett sárgabarack, 200 g liszt, 1csomag sütőpor, 30 g darabolt dió, 100 g vaj, 100 g cukor, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 50 ml tejszín.
A meghámozott sárgabarackot kis kockákra vágjuk. A lisztet, sütőport, diót
összekeverjük, egy másik tálban pedig a vajat, cukrot,3 tojást, vaníliás cukrot, sót,
citromhéjat és tejszínt keverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a
sárgabarackot, 190 fokon előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ebből a
mennyiségből 12 db lesz.


SONKÁS-HAGYMÁS-SAJTOS MUFFIN
12 db
2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 tk só
10 dkg reszelt sajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
2 ek póréhagyma zöldje apróra vágva
20 dkg liszt (benne egy csomag, vagy 2 kk. sütőporral)
1,5 pár azaz 3 db virsli
Az első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és
a sütőporos liszt. A muffin formába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept
szerint - mini virslit nyomni, de én a snassz virslit daraboltam fel és ezt
tettem bele.
Latsia:
- karakteres sajt kell bele, én füstöltet tettem

Hozzávalók:
24 dkg kristálycukor
5 dl kefir
0,8 dl étolaj
2,5 evőkanál (lapos) cukrozatlan kakaópor
40 dkg finomliszt
1 lapos evőkanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
10 dkg apró darabokra vágott dióbél
1 púpozott evőkanál kandírozott citromhéj
1 púpozott evőkanál kandírozott narancshéj
Kb. 10 dkg fekete ribizli (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
Elkészítése:
A kristálycukrot, kefirt és az étolajat jól kikeverem, majd a többi hozzávalóit is hozzáadom a felsorolás szerint, kivéve a fekete ribizlit. Alaposan kikeverem robotgéppel.
A muffin formába muffin papírokat teszek. Belemerek a tésztából a háromnegyed részéig csak, mert sülés közben feljön a tésztája. A tetejére rakok a fekete ribizliből.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. (Tűpróba!) Nagyon finom, könnyű lesz.
Ebből a mennyiségből pontosan 24 darab muffin lesz.


Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
2,5 dkg élesztő,
0,5 evőkanál só,
0,5 evőkanál kristálycukor,
0,5 dl olaj,
1 egész tojás,
1 kávéskanál 10%-os ecet, vagy almaecet,
1 mokkáskanál sikér,
5 dkg főtt, összetört burgonya,
2,5 dl tej.
1 evőkanál kovász
Töltelékbe:
1 dl tejföl, 6 darab főtt virsli,
Tetejére: 1 felvert egész tojás 1 evőkanál tejjel keverve. Rá reszelt sajt.
Elkészítése: A hozzávalókat én a kenyérsütő gépembe rakom gyors programra, és ha leáll a gép a dagasztás után (nálam 30 perc), még hagyom benne, kb. 30 percig kelni. Akkor kikapcsolom a gépet, hogy ne kezdje el sütni a tésztát a gép. Ha már majdnem felér a tetejére, akkor jó! Utána kiveszem a tésztát. Majd sodródeszkán kisodrom, 2 darabba vágom. Majd elosztom 12-12 kis téglalapra. Közben a virsliket egyenként 4 egyenlő részre vágom. Megkenem a tejföllel a tésztákat, belerakom a kis virsli darabokat és körbetekerem a tésztákat. Ezután az olajjal kikent szilikon 2 formába rakom még 25 percig kelni.
Majd 1 db tojást felvertem, adtam hozzá, 1 evőkanál tejet, és ezzel lekentem. A tetejére reszelt sajtot szórtam.
Előmelegített sütőben 200 fokon 22 percig sütöttem.

Ha nem találtál kedvedre való receptet, az alábbi Garamica gyűjteményben még kereshetsz!