1

Téma: A mai napon...

A mai naphoz fűzhető magán vagy közéleti események.

2

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/benko-sandor.jpg

76 éve, 1940.08.25.-én született Benkó Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, mérnök, a Benkó Dixieland Band alapítója.
1957-ben alapította meg együttesét, az azóta világhírűvé vált Benkó Dixiland Bandet. Klubjuk legendás hely volt az évtized fordulóján. Az első hat évben 75 zenész fordult meg az együttesben, köztük olyanok, akik később beatzenekarokban váltak sikeressé (Benkő László, Frenreisz Károly, Laux József, Solymos Antal és mások). A beatkorszak beköszöntével az együttes népszerűsége csökkent, ám hamarosan a dixiland stílus világszerte ismert és elismert képviselőjévé váltak, s ebben nagy szerepe volt Benkó Sándor integráló zenekarvezetői tevékenységének. Az 1970-es évektől a zenekar gyakran lép fel azEgyesült Államokban, s rendszeresen vendégül látja a dzsessz nemzetközi nagyságait. Több tucat nagylemezt készítettek, elismeréseik szinte megszámlálhatatlanok.

Benkó Sándor - Petite Fleur

3

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/richard-gere.jpg

67 éve, 1949.08.31.-én született Richard Gere amerikai színész.

1975 óta filmez, s olyan filmekkel tette ismertté nevét, mint az 1979-es Amerikai dzsigoló és az 1982-es Egy tiszt és egy úriember. Az 1980-as évek második felében készült filmjei nem voltak sikeres vállalkozások. 1990-ben azonban a Micsoda nő című film főszereplőjeként tért vissza, s mutatkozott be érett férfi szerepben. Ő a New York-i Tibet House alapító elnöke.



http://margit2.hu/forumba-alairasok/lady-diana.jpg

... Már 19 éve, 1997.08.31.-én halt meg Lady Diana walesi hercegné, Károly herceg első felesége autóbalesetben Párizsban.... .

4

Válasz: A mai napon...

Búcsúzik a nézőktől az egyik legprofibb televíziós, akivel valaha együtt dolgoztam; elköszönt a képernyőtől Németh Lajos meteorológus. 25 évig dolgoztunk együtt, ebből 18-at szeretett TV2-nkben. Életem egyik legmeghatározóbb pillanata Hozzá köt, olyan közös televíziós bakija egészen biztosan senkinek nincs a világon, mint nekünk kettőnknek (ha akarja, majd Ő elmeséli).
Drága Lajosom!
Tudom, hogy mennyire vártad már az unokázós éveket, leljed meg bennük az összes boldogságot. Megtisztelő volt Veled dolgozni, beszélgetni, barátkozni! A jó Isten áldjon meg Téged minden jóval. Nagyon megérdemled!
Barátsággal: Tvrtko

http://static.origos.hu/s/img/i/1601/20160116nemeth-lajos-meteorologus1.jpg?w=644&h=430

Vujity Tvrtko köszönt el kedves kollégájától,barátjától a mai napon!

5

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/beatles.jpg

Ma 51 éve adták ki a Beatles - Yesterday című dalát.

6

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/freddie-mercury.jpg

1946.09.05.-én született, ma lenne 70 éves Freddie Mercury, angol rock-énekes, a Queen együttes tagja.

Freddie Mercury - Bohémélet

7

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/bob-dylan.jpg

Ma 55 éve lépett először színpadra Bob Dylan amerikai énekes, dalszerző, zenész, költő. Ötven éve a popzene egyik meghatározó alakja.

Bob Dylan - Knockin' On Heaven's Door (Unplugged)

8

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/szasz-emese.jpg

Szász Emese világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, világkupa aranyérmes párbajtőrvívó, aki elsőnek szerzett az olimpián az idén aranyérmet nekünk. Igazán büszkék lehetünk Rá!  Ma lett 34 éves! Boldog születésnapot kívánok Neki!  http://margit2.hu/fotoalbum3/icon_torta.gif  http://margit2.hu/fotoalbum3/koszonto.gif

9

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/kincses-veronika.jpg

Kincses Veronika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, egyetemi tanár. Ma lett 68 éves  ( született: 1948.09.08.) Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neki! http://margit2.hu/fotoalbum3/icon_torta.gif http://margit2.hu/fotoalbum3/koszonto.gif

Kincses Veronika - Presser Gábor: Részlet "A padlás" című musical-ből

10

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/latinovits-zoltan.jpg

Ma lenne 85 éves Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari- és Balázs Béla díjas díjas magyar színész. A nemzet legnépszerűbb színészeinek egyike, sokan úgy is nevezik:"Színészkirály".


http://margit2.hu/forumba-alairasok/huhg-grant.jpg

Ma 56 éve született Hugh Grant angol színész (Igazából szerelem, Keserű méz).



http://margit2.hu/forumba-alairasok/mate-peter.jpg

Ma 32 éve halt meg Máté Péter, magyar énekes, zeneszerző (Elmegyek, Hull az elsárgult levél).

Máté Péter - Elmegyek

Máté Péter - Hull az elsárgult levél

11

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/pogany-judit.jpg

Ma lett 72 éves Pogány Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.... VUK hangja...
Boldog születésnapot kívánok Neki!  http://margit2.hu/fotoalbum3/icon_torta.gif  http://margit2.hu/fotoalbum3/koszonto.gif

... mindig imádtam  nézni a gyerekekkel:  Vuk - teljes film

12

Válasz: A mai napon...

http://margit2.hu/forumba-alairasok/linda-gray.jpg

Hogy röpül az idő!... Ma lett 76 esztendős Linda Gray amerikai színésznő, Samantha a Dallas filmsorozatban.  Boldog születésnapot kívánok Neki! http://margit2.hu/fotoalbum3/icon_torta.gif http://margit2.hu/fotoalbum3/koszonto.gif
Hosszú évekig néztük a sorozatot....


http://margit2.hu/forumba-alairasok/sztankay-istvan.jpg

Éppen ma 2 éve, hogy meghalt Sztankay István, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, érdemes művész.  (Bors).