Válasz: Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Látom, hogy a sütési akarat erősebb volt a vállfájásnál! Sok finomság készült! Én a sósból ennék 1 picit, ha van még belőle!
De a válladat ne erőltessed! ... Tessék pihentetni is!
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?
Ancsa!
Látom, hogy a sütési akarat erősebb volt a vállfájásnál! Sok finomság készült! Én a sósból ennék 1 picit, ha van még belőle!
De a válladat ne erőltessed! ... Tessék pihentetni is!
Bulgur fasírt
Egy két decis mércével mértem,egy adag bulgurra,két adag forró vizet öntöttem,hagytam hogy megszivja magát,addig lereszeltem egy krumplit és megdinszteltem egy kis kockákra vágott hagymát,mikor megdagadt a bulgur,belekevertem a kinyomkodott reszelt krumplit és a hagymát,majd sóztam,borsoztam,aki szereti tehet bele szerecsendiót,vagy őrölt köményt,úgy fűszerezzük ahogy kedvünk tartja.Még két kanál morzsát is beleszórtam,mert nedvesnek találtam,de ez elhagyható.Akár reszelt sajtot is keverhetünk hozzá,zöld petrezselymet is tettem bele,két tojással jól összekavartam,hagytam kicsit állni,mig az olaj melegedett,majd formáztam és sütöttem.Vigyázzunk ne süssük túl,mert akkor ropogós,kemény lesz a külseje!
Főzelékkel vagy mártogatóssal finom!
A hétvégi desszertünk,forditott karamellás,almás csiga,mandulával!
A tészta az óriás cinnabon receptje a honlapomról,vajjal megkenve és barnacukorral ,valamint almássütemény fűszerkeverékkel megszórva.Felcsikoztam a tésztát és egymás után te kertem fel,a csigát mindig rátéve a következő csikra,igy egyre nagyobb lett!Cukrot karamellizáltam,és vajjal kikavartam,vigyázat olyankor fut..hámozott almaszeleteket dobtam bele,átforgattam és leraktam a piteformába,a maradék karamellt is ráöntöttem,majd megszórtam mandulával,erre került a nagy csiga.Hagytam megkelni,és forró sütőben pirosra sütöttem,én még tűpróbát is végeztem nehogy a közepe ne süljön át.Óvatosan kiforditottam egy tálra,igy a karamell került felülre!Fagyival lehet tálalni.
Még meleg nem tudom megvágni ,majd hozok úgy is fotót,remélem átsült rendesen.
Ancsa!
Milyen érdekes így a fasirt... ilyen laposan még nem is ettem sosem semmilyen fasírtot... De ez is egy új variáció... Majd alkalomadtán én is kipróbálom!
A mandulás csigád is guszta lett! Kíváncsian várom majd felvágva is!
Lehet ezt kerekre is,de én igy formáztam,mert ez mégsem húsos és gondoltam jobb ha ilyen a formája!
Úúú,ez nagyon finom lett,a karamell átitatta,kár,hogy vaniliás fagyim nincs,csak csokis,de jó igy is!
Ancsa!
Tulajdonképpen igazad is van, így talán jobban át is tudott sülni ez a fasírt!
Még szerencse, hogy csak nézni tudom, mert úgyis nagyon kell mellőznöm az édességet... De nagyon guszta! Egészségetekre!
Nagyon guszra minden,én egy kis édes sütit kérhetnék?
Old Mill saláta,baconnal,bébispenót,paprika ,paradicsom,vegyes saláta,parmezán lapocskák balzsamecet..nagyon finom volt és csalós a tányér mert középen mély...
Fagyi,nem is kell hozzá komment!
Fotózkodás a szökőkútnál a központban,annyira sütött a nap,gyönyörű idő volt!
A Parkban is működött a szökőkút,és rengeteg ember sétált,még menyasszony is volt fotózkodni!
És hogy kicsit megmutassam magam,végre elkezdtem visszahizni és már nem vagyok olyan nyamvadt!
Ancsa!
Köszi a fotókat! Nagyon finom salátát ettetek! Váljék egészségetekre!.. Na és az a fagyikehely!Eszembe juttattad amikor mi voltunk nyáron a férjemmel Gárdonyban! Pont ilyent ettünk a halételek után!
Igazán csini vagy a szökőkútnál, és a közeli képen is! Nagyon jól nézel ki! Mesés az a sok szőkőkutas kép is!
a mai ebéd radóci csorba!
És sütöttem egy vanilia pudingos ,áfonyás pitét is!
Finom ebédet készítettél mára is! A sütid is nagyon mutatós!
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Mi újság Ancsánál?