Válasz: Itt jártunk
Ancsa!
Ó ez szuperül néz ki! Nagyon hangulatos! ... Köszi a gyönyörű fotókat! Kellemes kikapcsolódás lehet oda elmenni. Jártál is már ott? Messze van tőletek?
![]() |
A korábban megszűnt SG fórum folytatása, indult 2016.09.01-től. |
Nem léptél be. Kérlek, lépj be vagy regisztrálj.
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk
Ancsa!
Ó ez szuperül néz ki! Nagyon hangulatos! ... Köszi a gyönyörű fotókat! Kellemes kikapcsolódás lehet oda elmenni. Jártál is már ott? Messze van tőletek?
Nincs messze még nem jártam ott,de tervezem elmenni,nagyon tetszik!
Szerintem ezt nem is szabad kihagynotok! Valóban nagyon szép hely, biztos kellemes sétában és látványban lesz részetek! Ennyi kikapcsolódást igazán megérdemeltek!
Ancsa.
Nagyon szép lehet,szeptemberben megyünk jó lenne megnézni ezt is.
Lia!
Nem fogsz ráismerni a városra,rengeteget változott!
Nálunk nagyban folynak az épületek felújitási munkái,van ami már készen van..részlet a Sétáló utcából...
Ancsa!
Hú ez nagyon nagyon szép! ... Igazán hangulatos lett, milyen jó is lehet ott sétálni!
Tartozom még a szombati kirándulásunk rövid beszámolójával a Bakony hegységben a Gaja-szurdokban készült képekkel. A túránk 9 km-es volt. Először a déli parton haladtunk felfelé Bodajk irányában, majd felmentünk a szurdok gerincre, és visszafelé a hegyoldalban jöttünk a kiindulási ponthoz a parkolóba.
A Gaja‑patak a Keleti‑Bakony legfontosabb vízfolyása. Utunkat a Fehérvárcsurgói oldalnál kezdtük meg a Vértesi Tájvédelmi körzetben. Sokáig ott haladtunk a patak mellett, amit több kis fahíd keresztez.
Első pihenőt az Ádám-Éva fánál tartottuk.
Néhol csodaszép kilátás nyílott a Fehérvárcsurgó-i víztározóra is.
Videó a patakról: Gaja-patak
Nagyon tetszettek a víz által kimosott fák gyökereinek látványa.
Természetesen az Alba Regia-forrásnál is pihenőt tartottunk. Megkóstoltuk a hideg, és kristálytiszta forrásvizet is.
Videó az: Alba-Regia-forrásnál
Köszi a fotókat Margitka,nagyon vártam,csodaszép hely,de azt még mondd el nekem mitől Ádám-Éva az a fa?Azért ez nem kis túra,jó sportos család vagytok,hogy igy együtt túráztok!
Ancsa!
Hajdanán 2 öreg tölgy állt ott. A nagyobbikat Ádámnak, a kisebbiket Évának hívták. A kisebbik fának már nyoma sincs, de Ádám fája évtizedekkel ezelőtt egy tűzben megsemmisült, kidőlt maradványai azonban a mai napig ott vannak. Az üreges belsejében előszeretettel játszanak a gyerekek. Az üreget mi is megörökítettük :
Köszi szépen,jó tudni ilyen dolgokat,én szeretem a legendákat,meg meséket,amik egy-egy helyhez,vagy eseményhez vagy mint itt,e két fához kötődnek!
Szia Margitka!
Köszi a fotókat, szép helyen jártatok, jó kis túra volt megint! Gyönyörű a két fa maradványa még mindig! Hogy Te milyen csinos vagy?
Margit2 fóruma → Margit2 forum → Itt jártunk