61

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Aki meg nem olvasta: Ez egy kedves és mulatságos történet. (nem a szenvedő alanyoknak)

Moldova György: Lefelé a lejtőn

Egy még fiatalos, a gondokban megszőkült ötvenhét éves asszony meséli:
- Mikor nyugdíjba mentem, úgy éreztem, kinyílt előttem a világ.
Se kutyám, se macskám, csak magammal kellett foglalkoznom, megvalósítottam életem két nagy vágyát: vettem egy piros kalapot, és megtanultam síelni. A piros kalapot aztán elraktam a szekrény mélyére, mert a barátnőim "hamiskártyásnak" kezdtek becézni, tudniillik,
hogy tökre pirosat teszek, de a síelés fokozatosan a szenvedélyemmé vált.

A Normafa laposabb lejtőin kezdtem, a trénerem eleinte nem sokat várt tőlem, azt ajánlotta, hogy vegyek néhány erős edzést, és hagyjam abba, de én kitartottam, egyre meredekebb lejtőkre is kimerészkedtem, végül tavaly úgy döntöttem, hogy kimegyek Ausztriába, és megpróbálkozom a nagy alpesi pályákkal.

Befizettem egy kilencnapos tiroli útra, és vettem kéz alatt egy csodálatos egybeszabott kék síoverált, csupa zseb, csupa cipzár, térdben párnázva, bokában raffolva, mit mondjak, gyönyörű darab volt. És este - mert azért nem akartam túl sok szemtanút, ott álltam a tubenthali pályán.
Istenem, én, Kovács Valéria a Népszínház utcából, hátsó udvar, csigalépcső, vettem egy mély lélegzetet, aztán elindultam. Az első szakasz simán ment, a nagy meredek előtt egy kis pihenőrészen megálltam egyet lihegni. De nemcsak lihegni kellett, hanem egyebet is, úgy látszik, felfázhattam, mivel a dolog igen sürgősnek látszott, már nem tudtam volna visszamenni a szállásunkra, körülnéztem, és nem láttam senkit, lekuporodtam.
Egy baj volt, a szuper overálomat nem lehetett szétkapcsolni, csak egyben húzhattam le, a pulóvert fel, a nyakamba, így válltól bokáig teljes natúr szépségemben mutatkoztam. Egyszóval lekuporodtam, és a költővel szólva a munka éppen dandárjában volt, mikor legnagyobb megdöbbenésemre a síléc megindult alattam - úgy látszik, rosszul vágtam le a hóekehelyzetet.
Először csak szép lassan csúsztam, aztán felgyorsultam, és kísérteties sebességgel vágtattam lefelé a meredek lejtőn. Ha nem akartam kitörni a nyakam, fel kellett állnom és felvennem a szabályszerű testtartást, a pulóverem a nyakamban, a bugyi, az overál a bokámon. Mit mondjak, voltam már boldogabb is, végig azt hajtogattam magamban:
- Istenem, ha túlélem, adok ezer forintot az új Nemzeti Színházra.
Végül megcéloztam egy bokrot, a bokor már nem tudott kitérni, kificamítottam a csuklóm, de az ép kezemmel végre fel tudtam húzni a bugyimat.
A hegyi mentők értem jöttek, és lekísértek az elsősegélyhelyre.
A bőrkanapén egy öregfiú feküdt ideiglenes kötéssel a törött lábán, síléce roncsaival akkor gyújtottak be a kályhába. Míg az orvosra vártunk, beszélgetésbe elegyedtünk.
-    Ön szintén kezdő, uram?
-    Én, nagyságos asszonyom? Negyven éve síelek. Alsó-Ausztria többszörös lesiklóbajnoka vagyok, és most először sérültem meg.
-    Mi történt?
-    Ez maga volt a pokol, asszonyom. Siklok lefelé a pályán a magam nyugodt ritmusában, mikor mögülem felbukkan egy boszorkány, a pulóverje a nyakában, az overálja a bokáján, egyébként teljesen meztelen, még a vakbél-operációjának a helye is látszott - egyébről nem is beszélve. Üvöltve, teljes sebességgel elvágtatott mellettem, annyira megdöbbentem, hogy nekimentem egy fának. De csak kerüljön a kezembe az a boszorkány!
Ön is az ő áldozata volt, asszonyom? - Én is - mondom, és eltöprengtem, hogy mennyi levonással adnák vissza a nyolcnapi üdülési díjat...

62

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Úgy látszik ez valamennyiünknek újdonság erejével hat. Gondolom Ti sem láttatok még ilyet!

                        Nem gondoltam volna,hogy ennyire különböznek !

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000102.jpg


Itt egy videó róla: Így találkozik az Atlanti- és a Csendes-Óceán!


Óceánok találkozása: az Atlanti- és a Csendes-óceán vize az eltérő sótartalom és hőfok miatt csak lassan keveredik.
Helyszín: Cape Horn, Chile, Tierra del Fuego.

63

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Érdekes világ... kutatások... eredmények...

Újraírhatja Amerika benépesedésének történelmét egy csecsemő maradványa

64

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Érdekesség farkasokról. . . Nagyon okosak.

http://margit2.hu/forumba-alairasok/farkasokrol.jpg

Farkasok. Elől megy a három legöregebb. Szegények ők tudnak a leglassabban menni. Ha elől mennek, akkor a többi sem megy gyorsabban, s így ők, az öregek, soha nem fognak lemaradni. Utánuk megy az öt legerősebb. Így ha támadás éri elölről a falkát, ők azonnal meg tudják védeni a csapatot. A falka középső része védett elölről és hátulról is. Ugyanis hátul is olyan ötös rész baktat, akik a legjobbakból és legerősebbekből állnak. És legutolsóként megy a falkavezér! Ő így mindenkit lát, mindent tud azonnal korrigálni a menetben. Tehát, ilyen is van: a vezér nem legelöl van, hanem leghátul, hogy MINDENKIRŐL tudjon gondoskodni. Mindenkit lát: a legyengülőket, az eltévelyedőket, mindenkit! Érdekes ezen is elgondolkodni

65

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Mario Lanza 1950. decemberében a gyermek Pavarottival énekel. Igazi kuriózum!

Videó:   Mario Lanza - Ave Maria

                             http://margit2.hu/forumba-alairasok/mario-lanza-a-gyermek-pavarottival.jpg

66

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

A zöld tea 10 jótékony hatása az egészségre

Fontos tudni, hogy habár sokféle tea létezik, ennek ellenére a többségüket egyetlen fajtából, a Camellia sinensis leveleiből állítják elő. A feldolgozás apró különbségei révén mégis más-más ízű és egymástól eltérő aktív hatóanyag tartalmú teaféle jön létre. A fekete tea és a felkapott, divatos zöld tea tehát egyazon növényből származnak és mindkettő tartalmaz koffeint. Viszont amíg a fekete tea előállítása során történik fermentáció, addig a zöld tea készítésekor a tea enzimeit inaktiválják.

  http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000104.jpg

A zöld tea 10 jótékony hatása az egészségre

Teázni jó, és nem csak azért, mert kellemes az íze, élénkít, felüdít, hanem még az egészségünket is óvja. Nem csoda, hogy a víz után évszázadok óta a tea a legnépszerűbb ital a világon. Jótékony élettani hatásának bizonyítéka a nagy teafogyasztó országok lakóinak egészségi állapota.

A zöld tea rendszeres fogyasztásának jótékony hatását számtalan kutatás igazolta, így aki napi szinten legalább egy-két csészével iszik, az a szívével és az érrendszerével is jót tesz. De nézzük a zöld tea legkiválóbb gyógyhatásait, melyeket már tudományosan is bizonyítottak:

1) Csökkenti a koleszterinszintet
A zöld tea rendszeres fogyasztása hatékonyan csökkenti a rossz koleszterin (LDL) szintjét a vérben, valamint javítja a jó–rossz koleszterinek arányát, megemeli a magas sűrűségű lipoprotein (HDL), a „jó koleszterin” szintjét. A tea néhány összetevője megakadályozza a koleszterin felszívódását az emésztőrendszerben, miközben elősegíti annak kiválasztását.

2) Csökkenti a magas vérnyomást, és segít megelőzni azt
A zöld tea csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít annak megelőzésében. A zöld tea igen hatékonyan lazítja el az ereket, aminek következtében a vér sokkal könnyebben tud benne áramolni. Ez a mechanizmus pedig egyértelműen vérnyomás csökkenést eredményez. Azok körében, akik legalább egy évig fogyasztottak napi 1-2 dl zöld teát, a magas vérnyomás kialakulási kockázata 46%-kal csökkent kutatások alapján.

3) Segít megelőzni a fog – és szájbetegségeket
Természetesen cukor, méz illetve egyéb édesítőszer nélkül fogyasztva a zöld tea csökkenti a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát. A teában található természetes fluorid, polifenolok és katekinek hatékonyan tisztítják meg a szájüreget a fogszuvasodást, rossz leheletet és ínyproblémákat okozó baktériumoktól.

4) Serkenti a szellemi teljesítőképességet
Míg a kávé koffeinje már a gyomorban felszívódik: gyomorbajt, ingerlékenységet, szívdobogást, magas vérnyomást okozva, a zöld teában található koffein fokozatosan szívódik fel a bélben, órákon át egyenletesen fejti ki hatását. Serkenti a szellemi teljesítőképességet, a megfigyelő- és koncentrálóképességet, megelőzi a fáradtságérzetet. Mindezt ráadásul káros mellékhatások nélkül éri el!

5) Csökkenti az időskori elbutulás kockázatát
A zöld tea lassítja a korral együtt járó memóriazavarokat, illetve csökkenti az időskori elbutulás és az Alzheimer-kór kialakulási kockázatát. Japán kutatók tanulmányaikban kimutatták, hogy a rendszeresen zöld teát fogyasztó idős emberek tovább maradnak szellemileg frissek és önellátásra képesek.

6) Segít megőrizni az egészséges testsúlyt
Több tanulmány bizonyítja, hogy napi egy csésze zöld tea csökkenti a testzsírt, főleg a hasi tájékon. Tanulmányok szerint a koffein és a tea más összetevőinek kombinációja fokozza az anyagcserét, a kalóriák égetését és a zsír lebontását.

7) Remek vitamin és ásványi anyag forrás
A zöld tea kitűnő vitamin forrás, nagy mennyiségű C-, D-, E-, K-és B2-vitamint tartalmaz. Ennek köszönhetően rendkívül jó immunerősítő, energetizáló, ennek következtében pedig jelentősen megnövekedhet állóképességünk és teherbírásunk.
A zöld tea továbbá számos ásványi anyagot, nyomelemet is tartalmaz, többek között van benne vas, magnézium, nátrium, kálium, mangán, de tartalmaz rezet, cinket és alumíniumot is. Ezek mindegyikére szüksége van szervezetünknek, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan működhessen.

8) Egészségesen tartja a bőrt
A zöld tea egyik csodálatos hatása a pattanások elleni hatékonyságában áll. Nyugtatja a bőrirritációkat, csökkenti a gyulladásokat és megtisztítja a bőrt a szennyeződésektől. Ha fiatalabbnak szeretnénk kinézni, napi egy-két csésze zöld tea sokat segíthet. Az antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén védi a bőrt a ráncosodásért, a barna foltokért és a bőr öregedéséért felelős szabadgyökök káros hatásaitól.

9) Erősíti a csontokat
A zöld tea napi fogyasztása segít megőrizni a csontok sűrűségét, magas fluoridtartalma segít a csontokat erősen tartani. A tea rendszeres fogyasztásával csökken a csontritkulásos törések kockázata, mert a benne lévő antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagok megelőzik a csont sűrűségének csökkenését.

10) Erősíti az immunrendszert
A zöld teában lévő antioxidánsok, polifenolok és flavonoidok erősítik az emberi szervezet immunrendszerét, így egészségesebbé tesz, mivel harcol a fertőzések ellen. Ezáltal megakadályozza, hogy megfázzon vagy elkapja az influenzát. Ha már megbetegedett, a zöld teában lévő nagy mennyiségű C-vitamin segít a megbetegedés kezelésében.

   http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000105.jpg

Így készítsd el, hogy hasson: a zöld tea készítése csak első hallásra tűnhet macerásnak, pedig egyáltalán nem az. Igaz, érdemes figyelni néhány dologra, hogy tökéletesen ki tudjuk nyerni értékes hatóanyagait. Ezek a következők:

A víz hőmérséklete a zöld tea esetében fontos szempont, nem szabad túl forró vízzel leönteni (ha a víz túlságosan forró, a tea keserűvé, fanyarrá válik). Helyette forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk visszahűlni 70-80 fokosra, s csak ezután öntsük rá a tealevelekre, majd rögtön fedjük is le, és legfeljebb 2-3 percig hagyjuk állni (különben túl keserű íze lehet). Ezt követően azonnal szűrjük le. Minél tovább ázik a zöld tea, annál kesernyésebb esszenciáit bont ki, ugyanis a zöld tea leveleit többször is le lehet szűrni, s ilyenkor már 5-8 percig is ázhat, mivel ekkor másmilyen összetételben oldódnak ki belőle a hatóanyagok.

S habár a zöld tea igen egészséges, fogyasszuk mértékkel. Mellékhatásainak legtöbbje csak túlzásba vitt fogyasztás esetében fordul elő, ezért naponta ne fogyasszunk 2-3 bögrénél többet.

67

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Mostanában a társalgásban is emlegettük az édes burgonyát=batáta...

Na akkor itt utána is olvashatunk: Az édesburgonya  tulajdonságai... http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

68

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Margitka! Most volt időm itt is nézelődni, Nagyon hasznos, érdekes  dolgokat olvastam. Köszi!

69

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ilona!

Akkor érdemes ezeket a topikokat is töltögetni... Ide is írhat bárki, akinek kedve van,  örültem a megjegyzésednek!  http://margit2.hu/ujforumba/law.gif

Ha valami érdekeset találsz, vagy kapsz esetleg e-mail-ben, itt Te is megoszthatod velünk!  smile

70

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

http://kepmester.silihost.hu/images/279/5664/00000109.jpg

71

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt is érdemes elolvasni... hátha nem hallottatok róla:

Sose tüsszentsen csukott szájjal!... Súlyos következményekkel járhat!

72

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Egy régi csodaszer - Az uborka 15 jótékony hatása!

2014, augusztus 11.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000012.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000013.jpg

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000014.jpg
http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000015.jpg