85

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

KONYHAI TURPISSÁGOK...

Ha megégeted a kezed, azonnal kend be tejföllel - VAGY szórj rálisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem.

Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltüntetia kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp, ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Mikróban melegített folyadékban nem mindig egyenletesen oszlik el a hő, ezért miután kivettük, keverjük fel.

Mikróhullámú sütőben is fel lehet olvasztani a csokit, ha vízfürdőbe rakjuk (pl. mikrózható tálba félig vizet teszünk, abba pedig beleteszünk egy magas falú mikrózható üveget, amibe beleaprítottunk a csokoládést).

86

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

ÉDES OKOSKODÁSOK

    1./ Egyszer a falusiak úgy döntöttek, hogy esőért imádkoznak. Másnap összegyűlt az összes ember, de csak egy fiú jött esernyővel. Ez a HIT.

      2./ Amikor a levegőbe dobod a kisbabákat, nevetnek, mert tudják, hogy el fogod kapni őket. Ez a BIZALOM.

      3./ Minden este, mikor ágyba megyünk, semmi biztosítékunk nincs arra, hogy másnap reggel még életben leszünk, de azért beállítjuk a vekkert, hogy felkeltsen bennünket. Ez a REMÉNY.

      4./ Nagy dolgokat tervezünk másnapra, annak ellenére, hogy semmi fogalmunk sincs a jövőről. Ez a MAGABIZTOSSÁG.

      5./ Látjuk, hogy a világ veszélyben van, de azért házasságokat kötünk és gyermekeket vállalunk. Ez a SZERELEM.

      6./ Egy idős férfi pólóján a következő felirat volt: Nem 80 éves vagyok, hanem egy édes 16 éves, 64 évnyi tapasztalattal. Ez a HOZZÁÁLLÁS.

      És az, hogy én ezt olyan sokatoknak elküldöm, hogy  örömötök legyen benne, azt jelenti, hogy fontosak vagytok nekem.

      Legyen szép napotok és éljétek az életet a hat kis történet szerint! http://margit2.hu/ujforumba/law.gif

87

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Sziasztok!  Jolika kuldte  Aknaszlatinarol ezt a linket vasarnap reggel 9 oratol este 17 oraig uzenet kuldes van zenevel
<iframe frameborder="0" scrolling="no" align="middle" height="152px" width="316px" src="https://onlinestream.hu/embed.cgi…"></iframe>

88

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Szia Margaréta itt is!

Sajnos ezt mi nem tudjuk megnézni.   Ide így nem lehet linket berakni sajnos... sad

89

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

KONYHAI TURPISSÁGOK...

Biztosan nem ríkat meg a vöröshagyma, ha megmossuk hideg vízben és a kést is bevizezzük, mielőtt vágni kezdjük.... na ezt is ki kell próbálni!
A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, friss felével fordítsunk a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg - mártsuk sóba az égett részt: nem fog felhólyagosodni.

Megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett? Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, és másnapig használjuk fel: rántottához, omlettekhez, panírozáshoz lazítónak kiváló, illetve habcsókot is készíthetünk belőle, díszíthetünk a habjával süteményeket is. (Én kis tálkába a fagyasztóba is elteszem és alkalomadtán előveszem- de jó, ha magától enged fel!)

Befőttesüveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróban, a legmagasabb fokozatra betesszük.

90

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ezt a linket ma kaptam e-mailben... Azt én is tudom, hogy a zab nagyon egészséges.

Íme a link: "A zab az egészséges életmód egyik legfontosabb alapanyaga." http://margit2.hu/ujforumba/wow1.gif

91

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ez jó ötletnek tűnik, majd kipróbálom...

(ha belegondolunk, minden gyümölcsre alkalmazható az alábbi jó ötlet)
Bevált trükk eper, áfonya, málna több napos frissen tatására:

Lassan beindul az eperszezon, nyomában a cseresznye, készülődik az áfonya, málna, aztán majd a szeder, ribizli. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbálja degeszre enni magát ezekből a kék-piros gyönyörűségekből − és gondolom mindenki dobott már ki elfeledett, azaz bepenészedett, megposhadt epret, áfonyát, cseresznyét a hűtőből:  pedig milyen szép, egészséges (drága) volt…  Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000043.jpg

Ha meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök  elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, megmossuk őket, még hamarabb romlásnak indulnak, mint egyébként.

Bármilyen meglepőnek tűnik, az ecet a csodaszer ebben az esetben is, és remekül működik!

Ha ugyanis ezeket a bogyós gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, az ecetkezelés után ezek a konyhakendőn, papírtörlőn megszárogatott gyönyörűségek 10-12 napig is kibírják, mindenféle erjedés, penészedés nélkül. Az ecet természetesen fertőtlenít ugyanis, és elébe megy az erjedésnek, romlásnak, penésznek: fő-nye-re-mény!
Senki ne aggódjon: az ecet íze nem marad meg a gyümölcsökben. Áztatás után egyszerűen csak öntsük le róluk az áztatóvizet, és kicsit öblítsük még át őket. Fontos, hogy alaposan száradjanak meg utána, és úgy kerüljenek be a hűtőbe. Érdemes nagyobb, szélesebb tárolóba rakni őket, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb, tartósabb a hatás.

http://kepmester.silihost.hu/images/279/10414/00000044.jpg

Így bátran be lehet vállalni pl. akár 2-3 kiló epret is eszegetésre, ha sikerül jó áron kapni: több napig is frissen lehet tartani, és egyenesen a hűtőből elővarázsolni egy-egy kisebb adagot.

92

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

KONYHAI TURPISSÁGOK...

Magunk is készíthetünk háti ételízesítőt:
Vegyünk a piacon, friss leveszöldségből több csomaggal, ha nincs kert, különben ott megszedhetjük a hozzávalókat.
Majd  daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót.Ez tartósítani fogja.
Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető, kivéve a déligyümölcsöket. Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad!

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben, lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik...

Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét. Salátákba, süteményekbe tökéletes íz adó összetevők lehetnek.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel, vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

93

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

KONYHAI TURPISSÁGOK...

Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Biztosan lecsusszan róla a méz!

A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.

A hússzeletek, vagy felvágottak közé Folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.

Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes teejs doboz tetejét levágom, zacskóval kibérelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!

Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

A Tükör gyönyörű leszha Vhite Spirittel tisztítod (festék hígító)

Rágógumi a ruhában? Tedd egy órára a mélyhűtőbe!

94

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

KONYHAI TURPISSÁGOK...

A fehérnemű nem elég fehér? ... Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben! - ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!

Hajad nem elég fényes? ... Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra, és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!

Hogy a citrom kiadja az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csvard ki.

Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére, (egy kis zacskóban, hogy a morzsák ne kerüljenek a káposzta közé).

A hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg csak az egyik oldalát.

Tintafolt a ruhán?   ... Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.

Távol tartani az egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak. Elmennek másfelé...

Illatos mellék helyiséget szeretnél? ....>  Így szüntesd meg...

Kínai közmondás:
Ha valaki megoszt Veled valamit, aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!

95

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

https://www.youtube.com/watch?v=Zfy9rQCpWJg
adjatok rá jó erősen hangot! big_smile

96

Válasz: Találtam egy érdekes oldalt

Ancsa!

Köszi szépen! Ez fantasztikus volt! Nagyon tetszett! http://margit2.hu/ujforumba/taps.gif

Megérdemel még több tapsot: http://margit2.hu/fotoalbum/taps.gif